Betyg och kommentarer: Geomuseum Faxe / Faxe Kalkbruk
Annons
Betyg och kommentarer

Geomuseum Faxe / Faxe Kalkbruk

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Geomuseum Faxe / Faxe Kalkbruk.

» Antal inlägg: 5 st
Fint museeum med underbar utsikt över kalkbrottet
Vi gjorde en guidad tur med en mycket engagerad guide som var väldigt mån om att barnen skulle hänga med fastän de inte förstod danska så bra. Men hon var lätt att förstå och barnen var snabbt med på noterna. Sen gick vi ner till kalkbrottet. Det var en bra bit att gå och många trappor, så om man har svårt för det bör man fråga om det finns tillgång på enklare vis. Men att gå vägen ner för alla trappor var fantastisk, vilken utsikt. Sen fick man prova på och hacka efter egna fosiler. Vi hittade massor och man fick ta med sig så många man ville hem. Detta ställe passar även att ta med egen mat, då det finns lusthus att sitta i uppe vid museumet så att man även kan njuta av utsikten där.
(2019-10-30)

Museet som lämnar mer att önska
Ett modern och fräscht museum i anslutning till ett kalkbrott. Museet är väldigt litet och miljön att leta fossiler i är långt ifrån så trevlig som den vid Geomuseet på Mön. Värt ett snabbt besök om man är i krokarna men är man ute efter något bättre rekommenderar jag verkligen Möns klint.
(2019-08-14)

Mycket att lära och se
Det är ett litet museum men fullspäckad av information. Perfekt för vetgiriga barn i skolåldern men även riktigt intressant för vuxna.
(2019-08-05)

Geoseum Faxe med massor av fossiler och egen utgrävning
Vid besök på Geoseum Faxe fick man en guidad tur genom museet som var riktigt informativt och här fanns massor av olika fossiler att titta på och informationstavlor att läsa- Efter guidningen fick man hacka och hammare och börja vandringen långt ner mot det enorma kalkbrottet och leta fossiler. Ett annorlunda aoch spännande utflyktsförslag! som passar alla från skolåldern och uppåt eftersom det är lite strapatsrikt och mycket information.
(2019-04-28)

Geomuseum / Faxe kalkbruk
Litet men informativt museum. Kalkbruket värt besöka.
(2018-10-15)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


BI4         FDY      
1      2    U     OBK
OA3   JQK   AWK      
D C    K      R   4FY
NO8         SAU      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se