Betyg och kommentarer: Göta Kanal
Annons
Betyg och kommentarer

Göta Kanal

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Göta Kanal.

» Antal inlägg: 4 st
Rofylld tur längs kanalen
Familjen med två barn (5 och 9 år), två vuxna och två äldre åkte med M/S Ceres en eftermiddag i juni. Vi åkte först buss mellan Berg och Borensberg (med stopp på Brunneby Musteri) och sedan båt mellan Borensberg och Berg. Vi hade inte förbokat något matpaket, utan satt på övre däck och åt korv och fika istället. Eftersom vädret var bra så var detta bästa valet, istället för att sitta inne i restaurangen. Det finns högtalaranläggning på båten, så man får lite guidning längs vägen, vilket är väldigt trevligt. Ena slussen var trasig, så det blev lite väntetid på reparatör. Det gjorde inget för barnen tyckte det var spännande när en hjullastare skulle dra slussportarna på plats igen.
Vi hade en jättetrevlig tur på Göta kanal, och upplevde broar, akvedukter och slussar i en vacker rofylld miljö.
Vi bodde på Idingstad Säteri utanför Linköping, vilket också kan rekommenderas.
(2013-07-02)

Med cykel längst kanalen
Vi bestämde oss för att ta en cykelsemester runt kanalen. Vi packade bilen med cyklar och allt annat som behövs för en veckas semester. Vi bodde i en mysig stuga vid Motala ström. Och under denna veckan så cyklade vi många mil. En av de trevligaste semestrarna vi haft.
(2013-03-28)

En härlig tränings/familjerunda
Vi har för andra året varit i Motala och tog nu mod till oss att färdas längs kanalen. I 30 gradigt sommarväder, tog vi oss ner på en 3 timmar lång tur. Dottern satt i en cyekelvagn och med kikare och bullar höll hon sig nöjd. Cykelvägen är stundtals rätt tråkig, men bitals alldeles underbart vacker. Planera in bullstopp, badstopp och slusstopp så lovar jag en härlig upplevelse. Och ha framförallt inte bråttom - njut av känslan av att bara vara.
(2008-12-07)

vackra kanalen
Som svensk bör man någon gång på något sätt uppleva "blå bandet". Vi har åkt båt och även cyklat längs kanalen. Vackert och fridfullt och spännande att slussas. Ett vackert boendealternativ är Vandrarhemmet Glasbruket i Borensberg.
(2006-07-19)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


D           BMP      
3 B    T    Q U   CMC
237   YOU   OKD      
  P    X    O N   XYP
  S         H1U      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se