Grand Canyon
Annons

Grand Canyon

(2 omdömen)
Natur

Favorit sparadSpara favorit

Grand CanyonGrand Canyon

Grand Canyon är ett av naturens mästerverk och en av världens största sevärdheter. Största delen ligger i Grand Canyon National Park, en av de första nationalparkerna i USA.

Grand Canyon skapades genom att Coloradofloden under lång tid grävde  sig in i berggrunden. Idag är Grand Canyon cirka 446 kilometer långoch floden är så långt ned i djupet att det är svårt att se den mer än på enstaka ställen. Att stå vid kanten och se 1,6 kilometer ner i djupet är en mäktig upplevelse.

Det mest kända besökcentrat ligger lite norr om staden Flaggstaff, och här är det ganska smalt (15 km) mellan Grand Canyons norra och södra kant (North & South Rim). Den södra sidan är mest populär bland turisterna, och den har öppet hela året.

På västsidan finns The Grand Canyon Skywalk (se bild till höger), en bro som hänger som en ögla i luften. Lite läskigt att gå ut första gången, men det ger en härlig vy över dalen.

Hur besöker man Grand Canyon?
Ni kan hyra en bil och köra dit. Eller ta tåget Grand Canyon Railway från Williams. Det går även speciella nationalparksbussar ut till Grand Canyon, och guidade flygturer.

Tips! Grand Canyon är som vackrast (och blir bäst på bild) tidigt eller sent på dagen. Mitt på dagen står solen som högst och mattar ner färgerna.

Hitta
Flagstaff
Las Vegas
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Grand Canyon har snittbetyg 10 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Fantastiskt!
Vi var i grand canyon med vår lilla dotter på 6månader och det funkade jätte bra! Toaletterna har skötbäddar inne på handikapp toaletten s...
Läs mer »
Grand Canyon har allt
Vi tältade, vandrade, klättrade och upplevde Grand Canyons storhet med två 5-åringar. I Grand Canyon village är det mesta väldigt tillrätta...
Läs mer »

1 familjhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Grand Canyon. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


J2P         8UI      
  S    C    Y Q   MNF
  D   DJR   G9K      
  O    8    Q 5   P5T
  F         W6W      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se