Isaberg Mountain Resort
Annons
vandringsleder, höghöjdsbanor, kanot, fiske, båt, cykelleder, mountainbike, rodelbana

Isaberg Mountain Resort

(2 omdömen)
Cykel & mountainbike | Sport och äventyr

Favorit sparadSpara favorit

Isaberg Mountain ResortIsaberg Mountain Resort

På Äventyrsberget Isaberg finns alla möjligheter till kul och spännande aktiviteter – både vid ett kortare besök och en längre semester. Och året runt till på köpet!

Vintertid är södra Sveriges bästa skidbackar i fokus. På sommaren finns en hel buffé av möjligheter. Exempelvis en höghöjdsbana, älgpark, rodelbana, äventyrslekplats, mountainbike, cykel, kanot, kajak & båt, guidade aktiviteter och vandring!

I öst drar floden Nissan förbi knuten. Med kanot eller kajak kan du ge dig ut på äventyrliga expeditioner som sträcker sig över många mil och flera dagar.

Med berget i syd har du också ett utmärkt slagläge för en attack mot toppen. Till fots eller med mountainbike väljer du själv.

Spelar du golf finns två 18-hålsbanor som närmsta granne i norr och i väst sträcker storskogens alla cykel- och vandringsleder ut sig.

Visst kan Isaberg se lugnt och fridfullt ut, men det är bara på ytan. I själva verket är du mitt i händelsernas centrum!

Höghöjdsbanor

Den som vill ha upp pulsen behöver bara förflytta sig vertikalt – upp mot trädtopparna i den nya höghöjdsbana Isaberg Tree Top Adventure.

En höghöjdsbana är en rolig kombination av lek, klättring och äventyr där alla kan hitta en lagom spännande utmaning att övervinna. Precis som namnet antyder rör du dig bland träden. Du förflyttar dig mellan plattformar längs banor på olika nivåer med hinder som erbjuder olika slags utmaningar: balansgång, klättring, hopp och koordinationsmoment.

Det finns allt från den enkla gröna banan på låg höjd och med enkla hinder till riktigt hisnande fysiska och mentala kraftprov i den röda banan på upp till 15 meters höjd. Totalt finns det 3 banor med 34 hinder. Efter att du har lärt dig hantera sele och karbinhakar i introduktionsbanan (ca 20 min) får du 2 timmar fri klättring i höghöjdsbanan. Min ålder 8 år.

Älgpark

Skogen och de vilda djuren finns runt omkring oss, men om du vill komma dem riktigt nära ska du besöka Isabergs Moose Park, där älgarna lever på egna villkor och det anordnas dagliga visningar.

Äventyrslekplats

Den häftiga äventyrslekplatsen här är södra Sveriges största och unik i sitt slag. Här finns spännande hinderbanor, höga klätterställningar och skojiga gungor. Det finns gott om bänkar och bord för den som vill ta en paus samt grillplats och restaurang.

Rodelbana

Rodelbanan Isaberg Rodel Adventure ger er möjligheten att njuta av svindlande glädjerus i Äventyrsbergets branter året runt!

Barn mellan 3 och 8 år åker tillsammans med vuxen (minst 15 år). Ungdomar 8-15 år får åka tillsammans med vuxen som är minst 30 cm längre. De får även åka själva men då måste de klara av att trycka bromsspakarna hela vägen fram.

Guidade aktiviteter

Visst är det roligt att göra saker tillsammans! Under sommaren anordnas nästan dagligen olika aktiviteter med ledare. Du får chansen att lära dig mycket av guiderna och samtidigt träffa nya människor att ha trevligt tillsammans med. Sommarens program gäller 24 juni - 11 augusti och innefattar bland annat kanottur på Nissan, gemensamma aktiviteter på höghöjdsbanorna, fiske för barn, mountainbiketurer, älgguidning, en dag i stallet, skattjakt för barn och kajaktur på sjön.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Höghöjdsbana har öppet alla helger, lov och hela sommaren.

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Isaberg Mountain Resorts webbsidor.
Hitta
Hestra
Småland, Jönköpings län, Gislaveds kommun

Med bil från till Isaberg Mountain Resort är det ca 105 km (1 tim 17 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Isaberg Mountain Resort. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Isaberg Mountain Resort har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Mtb/natur och bad semester
Jättemysiga stugor att hyra, rent och fräscht .mk bra Mtb banor, tom för en ren nybörjare till tävlingsförare.stor lekplats, grillplatser oc...
Läs mer »
Trevlig natur
Vi campade på Isabergs camping. Trevlig, rent o fräscht. Kanon badplats 6 km därifrån, badplatsen vid Gussjön. Naturspåren runt Isaberg dål...
Läs mer »

1 familjhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Isaberg Mountain Resort. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


U9P         YDM      
C 2    O    9 R   J2N
K F   DY4   KTL      
H 4    I      M   IXS
3GG         PH4      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se