Betyg och kommentarer: Jamtli
Annons
Betyg och kommentarer

Jamtli

9

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Jamtli.

» Antal inlägg: 16 st
Supermysigt!!!
Om man inte besökt Jamtli så bara måste man åka hit! Å har man varit där vill man dit igen! Var där 23 juli i år med maken o våra tre barn 9, 6 och 3 år gamla. Alla var nöjda o hade en positiv upplevelse. Vilket ställe! Man bra går runt o myser o andas in den mysiga miljön. Varje tidsepok visas upp på ett magiskt sätt, man blir verkligen en del av hela historielandet. Personalen/skådisarna i varje tidsepok levde sig verkligen in i rollen till fullo och gjorde ett grymt bra jobb, både äldre o yngre, vilka förmågor! Blev särskilt imponerad av bankdirektören inne på Jamtlis egen bank och "Brasse" i fem myror showen. Var ju som att se "riktiga" Brasse Brännström. Barnen fastnade där o följde med spänning showen. Finner inte ord för att beskriva hur imponerande dessa människor gör sin roll! Alla på Jamtli- wow! Barnen fick även åka cykeldressin längs barnens järnväg för att hjälpa banvaktaren att hitta en försvunnen dynamit-låda, även detta blev otroligt verkligt o mkt spännande upplevelse för hela familjen. Även museum delen var häftig, mysig o mycket spännande för alla. Ända minus med parken är det höga inträdet (330:-) som bara tas på sommaren då flera attraktioner dessutom kostar extra, såsom släng-gungan (20:-/barn/åk och barnens trafikskola 50:-/barn. Dessutom ingen information om detta förrän väl på plats. Lite dåligt med papperskorgar o platser för egen matsäck i vissa delar av parken. Fåbodvallen var underbar! 3-åringen kunde knappt slita sig från getterna som man fick klappa och dessutom borsta.
(2016-07-29)

Längtar!
Jamtli verkar vara ett helt fantastiskt ställe! Vi har "spanat" in det över datorn nu i snart ett års tid, men i sommar är det dags, äntligen! Då tar vi en vecka i Jämtland o besöker Jamtli med höga förväntningar och tre förväntansfulla barn! :D
(2016-02-13)

Underbart!
vill dit igen. Det som är ett extra plus är personalen. Det är inte bara uttråkade tonåringar som vill få snabba pengar, utan alla verkar älska sitt jobb!! Klockrent. Underbar känsla!
(2012-05-14)

Väl värt ett besök
En mycket positiv överraskning. Finns något som intresserar alla i familjen. Prisvärt, mycket att göra att göra för både små och stora barn. Barnvänligt med rena och fina områden. Vi var där i fem timmar och vår tre-åriga son hann inte att tröttna. Behöver dock kanske två dagar på sig för att hinna med allt. Vi missade utställningarna inne. Det finns ett bra cafe men för den som vill ha annan mat än snabbmat är det dyrt.
(2010-08-15)

Många besök!
Min familj besöker ofta jamtli. ett av våra favorit tillfällen är en kväll i November då de har en aktivitet som heter jamtlinatt. Då berättas sagor och sägner om olika historiska väsen, de har en reflexbana, dansuppvisningar, eldshower m,m.
En spännande underbar familjekväll.
Däremellan besöker vi ofta museét vid dåligt väder då de har en underbar "utställning" där barn får klämma och känna på saker, leka, klura m,m. Fin miljö och mycket att göra både ute och inne. Fråga gärna om ni vill veta mer. Ha så kul!!!
(2008-12-06)

Barnvänligt och lagomt
Här kan barnen leka fritt utan att man måste ha hökögonen med sig. Barnvänligt, stora fria ytor och gemytlig stämning! Rekommenderas varmt!
(2008-06-01)

Känns äkta
Känns befriande att komma till ett sådant ställe där man inte känner att de vill kränga sker och aktiviteter till barnfamiljerna. På Jamtli känns det att alla aktiviteter och utställningar verkligen är till för besökarna och inte för att stället skall tjäna pengar. Vi hade tänkt en dags besök, men barna ville tillbaka så det blev två dar i rad. Rekommenderas!
(2007-10-01)

Ett museeum för alla åldrar
Ett roligt och fint museeum som passar alla åldrar.
Julmarknaden är årets höjdpunkt, passar på att köpa julklapparna då.
(2006-10-31)

Alltid något nytt
Ja, så tycker vår familj som åker till Jamtli åtminstone en gång på sommar. Det blir aldrig tråkigt, vi packar en fikakorg och beger oss på upptäcktsfärd bland getter, tunnbrödsbageri, lanthandel, "körskola",gamla gårdar, sockervadd mm mm.
Det hör sommaren till!
(2006-10-30)

Passar alla
Kul för både barn och vuxna.
(2006-10-06)

Gemytligt!
Ett relativt lugnt och fridfullt utflyktsmål med många möjligheter för barnen att prova på grejer och ser hur det var förr i tiden. Stora gröna ytor för picnic. Roligt att språkas vid med statisterna som är riktigt skickliga i sina roller. Skönt att strosa omkring, ta dagen som den kommer och bara vara.
Barnen tycker det är roligt.
(2006-07-19)

Barn för en dag
Ta chansen och låt dina barn uppleva hur det var att leva förr i tiden . Anmäl barnen till " Barn för en dag"
Mina två tyckte det var jättekul!!
(2006-07-19)

Ja
Ett mycket trevligt ställe där man kan få se hur det var förr i det jämtlänska bondesamhället med levande djur, god mat att köpa, man kan även var med och hjälpa till. Mycket uppskattat för stora och små.
(2006-07-04)

Roligt året om
Här finns det saker att se och göra för alla åldrar. Ett jättefint museum och fantastiska utomhusmiljöer med gamla gårdar. Statister överallt som gör miljöerna levande. Glöm ej att gå till den "gamle" fotografen och ta en familjebild, kläder får ni låna där. Jätteroligt att ha en bild som ser ut att vara från 1800- talet. Ett jättebra julklappstips alla blir glada jag lovar.
(2006-06-15)

Perfekt både sommar och vinter
Jamtli har aktiviteter för regniga dagar och soliga dagar för vinter och sommar. Barnen får prova på att leva ett "gammaldagsliv" med olika aktiviteter, leka affär, baka bröd, åka dressin, köra bilar i körskola mm. För regniga och kalla dagar finns inomhus museumet.
(2006-06-14)

Kan verkligen rekommendera detta!
Vi vill ge Jamtli 9 p av 10 möjliga som ett lyckat familje museum. De har lyckats fånga leken i ngt som annars kunde ha varit ytterligare ett ”trist” historie museum. Området är stort och är lagom som en dagsutflykt.

Fika och matställen är många och varierade. För de som så önskar finns massor av ängar som är mysiga till matsäcken. Aktiviteterna är varierande och anpassade till alla åldrars intressen. Fäbodarna erbjuder djur, och de gamla husen är fullt inredda med pågående aktiviteter.

Mellanstora barn kan anmäla sig och vara små pigor/drängar för en dag med utklädning och aktiviteter tillsammans med husfolket. Den lilla ”staden” har bla butiker och en fotograf som erbjuder möjlighet till familjefotografering i tidsenlig klädsel.

Även museet är intressant och roligt tom för de minsta med en uppstoppad björn och lite annat som kan roa.

Om man har vägarna förbi Östersund är detta ngt som verkligen kan rekommenderas.

Hälsningar fam Salmonsson (mamma Caisa, pappa Patric och Wilma 4 år.)
(2006-06-07)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


G49          U       
2 P    P    KW    7GI
B K   M4P    E       
G C    U     T    XF3
S5I         AQE      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se