Betyg och kommentarer: Kleva Gruva - Äventyrsberget
Annons
Betyg och kommentarer

Kleva Gruva - Äventyrsberget

9

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Kleva Gruva - Äventyrsberget.

» Antal inlägg: 16 st
Spännande och annorlunda, att gå i gruvan.
Jättekul! Jag har jobbat där för många år sen i startgroparna av företaget. Glöm ej oömma varma kläder och skor/stövlar.
(2022-02-26)

Vilken ställe!
Vi hade lite tid att fördriva på vägen så vi kollade runt efter aktiviteter och hittade detta ställe. Hade föreställt oss en gång och en gruvsal, men vi möttes av en kall, dragig gruvgång på 300m som ledde oss ner till gångar och salar i flera nivåer. Vatten och is låg kvar nere i gruvan och på smala små träspänger och upp och ner för trappor kunde vi uppleva gruvan. Barnen gick på skattjakt och letade symboler medans vi vuxna läste historien i grottans delar. Så häftigt!
Efter gruvan vaskade vi guld. Barnen hämtade jord under en gran och vaskade sedan fram små guldflagor! Detta blev favoriten av sommarens aktiviteter och det var lika häftigt för oss vuxna!
(2018-08-05)

En riktig överraskning!
Vi tänkte ta ett stopp för att fördriva tiden på vägen. Vi blev kvar i fem timmar. Gruvan var ett stort system av gångar och salar. Vi fick gå in i en gruvan genom en lång, dragig gång och kom till slut ut i gruvans salar med vatten, is och gångar både upp och ner. Så häftigt.
Vi avslutade med att vaska guld där barnen fick ta jord under en gran och sedan vaska fram små, små guldkorn.
Kan varmt rekommendera detta ställe, sommarens höjdpunkt!
(2018-07-30)

En fantastisk upplevelse!
Vi besökte gruvan med våra barn som är 6år, 3år respektive 8 veckor gamla. Både barnen och vi tyckte det var en fantastisk och spännande upplevelse. Vår yngste son hängde med i bärsele vilket funkade mycket bra trots att man var tvungen att ha uppsikt över vart man satte fötterna då underlaget var ojämnt och det är väldigt mörkt inne i gruvan. När vi skulle gå ut valde vi utgången där det skulle gås i trappor...MÅNGA trappor! Trapporna var dessutom väldigt branta. Också detta gick bra för oss allihopa men det gäller att ha koll på barnen och sig själv så att man inte tappar fotfästet. Besöket i gruvan är ett minne för livet och vi rekommenderar verkligen detta utflyktsmål till andra barnfamiljer som gillar äventyr!
(2015-07-26)

Kul
Spännande gruvvandring för hela familjen och trevlig personal =)
(2014-06-25)

kleva gruva!
Mina barn 2,4,7 år älskade det.
2åringen ledsnade dock tidigare, men de andra två fullkomligt älskade det.
stenar, mineraler, vatten, "hemliga" gångar, etc.
kan det bli bättre för äventyrs sugna barn?! nej tror inte det!
Skattjakten var hur rolig som helst, och äldsta sonen vart överlycklig över skatten som de fick senare.
och Trollgrottan var spännande, speciellt om man berättade om trollen osv.
Ett resemål vi definitivt återvänder till!

Sen vaskade vi guld, dock tyckte inte jag att det var så skoj, men sambon och 4 och 7 åringen tyckte det var hur spännande som helst. och sen att man fick behålla guldet gjorde ju det hela ännu roligare.

bra bemötande av personalen!
fanns jackor och stövlar att låna.
man bör klä sig varmt.

men det var superkul!
(2012-07-02)

Ett kallt nöje!
Vi besökte Kleva en väldigt varm dag och det var helt rätt. Barnen, 7 och 9, tyckte att det var jätteroligt nere i gruvan och de planerar redan för nästa besök. Vi vaskade även guld vilket var svårt men trevligt. Vi åkte därifrån ganska smutsiga så ta med varma och oömma kläder.
(2010-07-13)

Härligt och spännande!
Kom hit en varm och svettig sommardag... Att då få gå ner i de smala gångarna rakt in i berget var skönt svalkande...Men också fantastiskt spännande! När vi kom till den stora salen mitt i berget kunde man se en solstråle, likt en laser, som lyste upp den turkosfärgade sjön... Otroligt vackert! Barnen älskade detta!
(2010-06-16)

Lyckad dag
Det här var kul för hela familjen. Barnen 2år och 4år tyckte det var spännande och roligt. Vi föräldrar uppskattade det också. Gruvan var intressant och barnvänlig att gå i. Vi gick endast de upplysta gångarna men det var intressant nog. 2-åringen orkade inte mer men det gjorde inte så mycket. När de blir äldre kan vi ju utforska de mörka gångarna. Sedan vaskade 4-åringen och pappa guld och mamma och minstingen gick upp på berget. Vi grillade korv och kött som vi köpte där och myste kring elden. Barnen lekte och klättrade på stockarna som var byggda till klätterställning. Bemötandet av personalen var jättebra.
(2009-08-04)

haha
Det var kul i gruvan för det var coolt.
Det var tråkigt att göra skattjakten.

skattjakten sög! XD
(2008-06-02)

kleva gruva
jätteroligt tyckte hela familjen, barnen 7 och 12 år. ta med långbyxor, det är kallt i gruvan. tipspromenad utanför gruvan som också var spänannde. grillplatser finns
(2007-01-29)

kleva gruva
jätteroligt tyckte hela familjen, barnen 7 och 12 år. ta med långbyxor, det är kallt i gruvan. tipspromenad utanför gruvan som också var spänannde. grillplatser finns
(2007-01-29)

kleva gruva
jätteroligt tyckte hela familjen, barnen 7 och 12 år. ta med långbyxor, det är kallt i gruvan. tipspromenad utanför gruvan som också var spänannde. grillplatser finns
(2007-01-29)

Spännande för barn och vuxna
Mycket spännande både för barn och vuxna. Vår sex-åring älskade att springa runt och utforska gångarna, väldigt lyckad idé att låta barnen leta upp ledtrådar inne i gruvan och sedan rita av dessa och "vinna" ett pris.
(2006-08-04)

Kleva Gruva
Barnen (och mannen) tyckte att det var jätte häftigt att gå runt i gruvan och undersöka alla gångar och salar. Jag tyckte också att det var en upplevelse fast lite kallt om benen, iklädd shorts som jag var (+4 grader). Barnen (8,11 och 13 år) vill gärna åka dit igen. Man fick låna hjälmar och ficklampor och det tyckte barnen var kul. En lite annorlunda grej i sommarvärmen +++
(2006-06-26)

Kleva Gruva
Skall man hit skall man tänka på en sak att även om det är varmt och skönt utanför så är det gott att till barnen ha med VARMA kläder så att dem inte fryser. Hela nöjet blir ju förstört om någon går och fryser. Tänk också på att ha oömma kläder som inte gör något att de blir smutsiga.

När vi var där med våra barn som då var 31/2 och 1 1/2 så tyckte de båda två att det var helkul inne i grottan. Även om den lille nog hade tyckt att det var otäckt om inte storebror hade varit med.

Det enda minus som vi tyckte att det när man är färdig för utgång skall gå uppför många och branta trappor. Så man kan få vara beredd att bära de allra minsta eller ta samma väg tillbaka igen.

Men det är ett minne som vår äldste pojk fortfarande pratar om och vill åka till igen när vi kommer till dessa trakter.
(2006-03-13)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


BDS         7X7      
2 K    5    2     M8M
4 J   YN3   PDS      
6 E    4    P 8   PYN
NFT         IYL      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se