Annons

Krokodille Zoo

(7 omdömen)
Djurpark
Krokodille Zoo><noscript><img itemprop=
Favorit sparadSpara favorit

Krokodille ZooKrokodille ZooKrokodille ZooKrokodille ZooKrokodille ZooKrokodille ZooKrokodille Zoo

På ön Falster i Danmark (mellan Själland, Møn och Lolland) ligger Europas största krokodil-zoo. Här kan du möta krokodiler i alla storlekar, se träleoparder och hälsa på ormar, apor och jättesköldpaddor. I den härliga djungelstämmningen kan du komma näre de kallblodiga djuren - om du vågar.

På Krokodille Zoo kan du möta alla 23 krokodilarter från hela världen.  Från de jättesmå som du kan få lov att hålla i handen - till Europas största krokodil på över 5 meter!

Krokodilen bodde på jorden redan 200 miljoner år sedan sida vid sida med dinosaurerna. Det är kanske den mest framgångsrika överlevnaden av utveckling med den mest otroliga förmågan att anpassa sig till extrema levnadsförhållanden...

Krokodille Zoo är en hjärtesak och viktig aktör i kampen för bevarande av krokodiler som drivs med passion och en stark värdegrund med fokus på krokodil- och naturbevaring.

Jättarna

På Krokodille Zoo bor det riktigt stora djur. Jätteormen Medusa väger över 100 kilo och kräver åtta personer för att lyfta hennes sex meter långa kropp! Och Europas största krokodil, Sobek, är mer än fem meder lång.

Paddor brukar vanligtvis vara ganska små, men den enorma jättepaddan Storm som bor här väger hela 2 kilo. Här kan du också träffa väldens största sköldpaddeart från Galapagosöarna.

Kom nära djuren

På Krokodille Zoo kommer du nära djuren när djurskötarna visar dig runt i krokodilernas värld. Det är matningar och närkontakt med djur varje dag mellan 11.00 och 14.30 under lovperioderna.

Natt zoo - för de modiga

I sommar kan du under de sena kvällstimmarna möta den enorma krokodilen Sobek, Danmarks enda träleoparder och deras vänner i en helt unik upplevelse när Krokodille Zoo anordnar NattZoo.

Mörkret ligger tungt över palmer och vattenbassänger i Krokodille Zoo. Porlet från rinnande vatten och ett skrik från en fågel fyller stillheten. Plötsligt glimtar ett par röda ögon till i ljuset från en lykta. Sobek står upp  - och han är hungrig.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Krokodille Zoos webbsidor.
Hitta
Ovstrupvej 9, Eskilstrup
Danmark, Falster

Med bil från till Krokodille Zoo är det ca 1 km (10 h 8 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Krokodille Zoo har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 7 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Lärorikt och spännade
Mycket spännande att se så många krokodiler på samma ställe! Litet zoo men ändå mycket att uppleva och lära sig.
Läs mer »
En snabb utflykt
Man kom igenom ganska så snabbt. Kul när guider berättade om krokodiler. Puma var häftiga och aktiva. Vi kom väldigt sent, när alla aktivite...
Läs mer »

6 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Krokodille Zoo. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


5IP         H1L      
M      F    L     OTQ
YBY   ON6   QC8      
  9    U      9   EAJ
WTL         D45      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se