Kulturens Östarp
Annons

Kulturens Östarp

(0 omdömen)
Museum | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Kulturens Östarp

På Östarp kan barnen uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talets mitt, med byggnader, djur och trädgård i ett gammalt kulturlandskap. Här finns den fyrlängade korsvirkesgården Gamlegård som Kulturens värdar håller öppen för besökare under sommarsäsongen. Värdarna är klädda som pigor på på 1800-talet och barnen får gärna klä ut sig i sjalett och förkläde eller väst och keps. Till gården hör också en vattenkvarn, en vindmölla, en brytestuga för beredning av lin och en malttorka.

På Östarp finns också äldre lantrasdjur som Linderödsgris och Klövsjöryafår, och ett kuperat kulturlandskap lämpligt för sköna promenader. Här kan du även duka upp till picknick eller äta gott på Östarps Gästgivaregård som drivs av familjen Vollmer.

Alla dagar som Gamlegård är öppet är det visning kl 14.00. Barnen är välkomna att pyssla på innergården, prova pig- och drängkläder och leka med tidstypiska leksaker. Glöm inte hälsa på alla djur!

Tack vare en generös donation kunde Kulturens grundare Georg Karlin köpa Gamlegård i Östarp 1922. Istället för att flytta gården till Kulturen i Lund beslöt han att skapa ett levande museum mitt i kulturlandskapet.

Vid flera tillfällen under sommarsäsongen har vi temadagar och i september deltar vi i Romeleslingans Höstmarknad på Östarp.

Hitta
Veberöd/Blentarp, Veberöd
Skåne, Skåne län, Lunds kommun

Med bil från till Kulturens Östarp är det ca 114 km (1 tim 21 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Östarp ligger mellan Veberöd och Blentarp i Sjöbo kommun. Det tar knappt en halvtimme att köra bil till Kulturens Östarp från Lund eller Malmö. Vägen dit är skyltad från Veberöd.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Kulturens Östarp. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Kulturens Östarp har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


86T         HTS      
I 5    F    X     FDM
GWE   7OL   MT9      
J T    M    O A   CBE
7B7         P38      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se