Miniatur Wunderland
Annons

Miniatur Wunderland

(2 omdömen)
Övrigt | Temapark

Favorit sparadSpara favorit

Miniatur WunderlandMiniatur WunderlandMiniatur Wunderland

Tågen susar fram i fantastiska landskap, det är riktigt roligt att se. Även om man inte alls är intresserad av modelljärnvägar så har man behållning av ett besök på Miniature-Wonderland. Man kan helt enkelt inte låta bli att bli imponerad av storleken, de många detaljerna och det enorma arbete som ligger bakom.

Vad kan man se?
Det finns så mycket detaljer, och just det är extra roligt för barnen eftersom barn har en särskild förmåga att lägga märke till små roliga saker. Exempelvis kör miniatyrtågen förbi en fotbollsstadion, och då ser man fotoblixtar och man hör publikens jubel när det blir mål. Ett annat exempel är hamnarna som tågen kör förbi, där kör fartyg i vattnen och det är aktivitet i varje vrå. I städerna bor människor och det händer saker överallt.

Eldsjälarna bakom
Två bröder, Fredrik och Gerrit Brown, är eldsjälarna bakom detta projekt. Idén väcktes i en butik för modelljärnvägar, där den ena brodern nostalgiskt berättade om en barndomsdröm han hade haft. Den andra brodern lät sig övertalas och allt drogs igång år 2000.

Nu, några år senare arbetar 162 personer på Miniatur Wonderland!

När det blir kö
Ibland, vid skollov eller helger, kan köerna bli långa. Då är de så begåvade att istället för att låta familjerna stå och bli trötta gör de allt för att göra väntan trevlig. Till barnen serveras glass och dricka, och de visar små korta filmer. Hur lång väntan blir kan man se på en monitor. Så borde fler ställen göra!

Hitta
Hamburg
Tyskland

Med bil från till Miniatur Wunderland är det ca 1 km (10 h 22 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Miniatur Wunderland har snittbetyg 9.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Fantastisk järnväg!
Vi var där med tre barn (3,6 och 7 år)i april 2011 och barnen tyckte det var jättekul. Otroligt välgjort med många små detaljer för barnen ...
Läs mer »
Otroligt häftigt
Här kan man nog gå hur länge som helst och ändå inte se alla små detaljer som finns. Väldigt bra gjort med allt möjligt att titta på frå...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


3E5         FBQ      
X T    9    Q T   RPK
AC2   Y2X   S1S      
  Q    7      X   WAX
DF6         T3N      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se