Montafondalen - vandring
Annons
vandringsleder, minigolf

Montafondalen - vandring

(0 omdömen)
Minigolf | Natur | Sport och äventyr

Favorit sparadSpara favorit

I Montafon kan ni ta med barnen och skutta omkring över ängarna som i filmen Sound of Music. Precis så vackert är det!

Montafondalen ligger i Vorarlberg och är cirka 40 kilometer lång. I sin början, alltså i trakten av staden Bludenz, ligger den 650 meter över havsnivån, medan de bekanta turistorterna längre in ligger på omkring 1000 meters höjd. Högsta toppen är Piz Buin, med hela 3.312 m.

Det finns 11 byar i dalen. Några inriktar sig på sport- och fritidsaktiviteter som pågår i stort sett året runt, andra passar bättre för familjer med små barn som söker en by med lugn och ro.

Vandring: totalt har Montafon 500 km markerade vandringsvägar. De går över gröna ängar, genom skogar, från alphytta till alphytta, förbi fäbodar som ännu är i bruk (ofta i kombination med servering), över bergskammar och bergstoppar och upp på Montafons mäktiga bergsmassiv Verwall, Rätikon och Silvretta. När man kommer vandrande ser man lite överallt de brunvita kossorna med enorma bjällror under halsen. Ett stort antal kabinbanor och sittliftar underlättar vandringen upp till högre nivåer. Bergs- och vandringsguider står för säkerheten. Dessutom finns ett antal "skyddshyttor", som oftast är obemannade.

Andra aktiviteter för barnfamiljer här i Montafondalen: det finns ett friluftsbad, 4 beachvolleybanor, Mountain Beach-parken i Gaschurn, äventyrsbadet Aquarena i St. Gallenkirch, den övertäckta aktivitetsparken Montafon i de sammanväxta byarna Schruns och Tschagguns (Vorarlbergs största sport- och fritidspark), Fun-Family-Club i Gargellen, 24 hotell med inomhusbassäng (varav 2 även välkomnar icke hotellgäster), minigolfbanor, 30 tennisbanor, 2 tennishallar, 1 squashhall, 1 klätterhall och två 9-håls golfbanor.

Om ni gillar höjder: En av Alpernas utan tvekan vackraste panoramavägar är den högt belägna Silvretta Hochalpenstrasse. Den 22,3 km långa (avgiftsbelagda) vägen går från Partenen i Montafon och tar sig via 32 kurvor upp till den högsta punkten, Bielerhöhe på 2.032 m, för att sedan fortsätta in i Tyrolen.

Hitta
Montafondalen
Österrike

Med bil från till Montafondalen - vandring är det ca 1 km (13 h 17 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Från Tyskland: Pfändertunnel - Rheintalautobahn A14 - Ambergtunnel - Avfart Bludenz/Montafon - L 188. Vägplaneringshjälp: http://route3.tiscover.com/route/names05.asp

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Montafondalen - vandring. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Montafondalen - vandring har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 H          6TM      
HG     3    B     SO8
 J    JQ3   IMJ      
 F     J    5 G   TKX
FTA         MWS      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se