Muminvärlden
Annons

Muminvärlden

(63 omdömen)
Temapark
Muminvärlden>
Favorit sparadSpara favorit

Mycket populär temapark byggd på sagorna om Mumindalen och figurerna Mumintrollen, Lilla My, Sniff, Snorken, Hemulen och ”alla di andra”. Det här är en av Finlands absolut mest populära platser för barnfamiljer.

Vad kan man göra? Ni kan träffa Mumintrollen och se många av de platser ni har läst om i Muminböckerna. Det blåbärsblå Muminhuset är öppet för publik. Barnen kan gå in och leka på Mumintrollets vind och se Muminmammans syltkällare. I närheten ligger Hemulens hus och Muminpappans båt. Ibland leker Mumintrollet och Sniff kurragömma med Lilla My. De barn som vill kan vara med och leka!

Teater Föreställningarna spelas flera gånger om dagen, två av dom på svenska.

Ta med badkläder! På Mumintrollens hemö finns en sandstrand. Där kan man också grilla på grillplatsen. Ett litet dopp och något gott i magen, så orkar barnen springa omkring och leka i Muminvärlden en stund till!

Bra att veta: Muminvärlden passar bäst de små barnen, cirka 1-7 år. För de större barnen är Äventyrsön Väski en rolig upplevelse. Ön ligger mittemot.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Muminvärldens webbsidor.
Hitta
Nådendal
Finland

Med bil från till Muminvärlden är det ca 183 km (2 h 15 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Muminvärlden ligger 16 km från Åbo och 180 km från Helsingfors. Ta Muminbussen från Åbo hamn eller från hotellen i centrum.

I Nådendals gamla stad är gatorna smala. Kommer ni i bil är det smart att följa skyltarna till Muminparkeringen i utkanten av staden, lämna bilen där och ta Muminbussen. P-avgift 8 €/dag, inkl Muminbussen.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Muminvärlden har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 63 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Helt okej
Vi var där två vuxna och två barn (6 år och 2,5år). Det var mycket folk och trångt på många ställen. Servicen på flera ställen var då...
Läs mer »
Helt magiskt!
Man kommer till en sagovärld där hela familjen kan njuta. Här finns allt från mumin sagorna dessutom finns det en badstrand om man vill svalka...
Läs mer »

13 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Muminvärlden. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


TUC         OM8      
  A    P      U   X88
  6   QOE   SSH      
  Y    E    E     GQ5
  N         UUC      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se