Annons
Betyg och kommentarer

Navet

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Navet.

 » Antal inlägg: 41 st
Ett paradis för upptäckarlusten!
Ett fantastiskt ställe! Vilken glädje att se sonen utforska, upptäcka och lära sig massor. Att 6 timmar kan gå så fort! Fler besök kommer det att bli!
(2019-11-12)

Hit åker vi fler gånger!
Ett väldigt kul och intressant hus!
(2019-10-30)

Navet Science Center Borås
Uppskattat besök med massor att upptäcka och lära.
(2019-08-19)

Roligt och lärorikt besök
Mycket spännande för hela familjen, barnen 11 och 13, att testa på och upptäcka.
(2019-08-18)

Ett hus fullt att roligheter
Vi är mycket nöjda med vårt besök på Navet. Finns mycket olika saker att prova och nya saker att lära under ett besök på Navet.
(2019-08-08)

Testfamilj Navet
Uppskattat besök av både stora och små. Här fanns massor av saker att undersöka och leka med. Förutom övervåningen som blev en klar favorit för barnen så var rummet med vattenexperiment också poppis.
Här var rent och snyggt, möjlighet att äta medhavd matsäck finns vid entrén.
Toaletterna vid entrén hade olika teman vilket barnen tyckte var roligt.
Hit kommer vi garanterat åka igen.
(2019-07-04)

Passar något äldre barn och skolklasser.
Passar skolbarn och skolklasser
(2018-09-09)

Vem kom först? Mammut eller Papputar?
Så mycket man inte vet och så mycket man vill testa... ett riktigt bra ställe där klurigheter och fantasi gör sig bäst.
(2017-08-20)

Navet
Ni får betyget 9 av 10 av oss. Det som drar ner är era öppettider och säkerheten vid vattnet utanför. Rent science center är ni mycket duktiga på.
(2016-08-13)

Spännande och kreativ dag på Navet
På Navet så uppmuntras och stimuleras nyfikenhet och kreativitet. Våra killar på 10 och 12 år blev exalterade av allt de kunde undersöka, testa och lära sig mer om så fort vi kom innanför dörrarna. Vi hade den stora fördelen att vi kom till Navet då dinosaurieutställningen fanns på plats och detta var väldigt intressant för hela familjen. Vi hoppas verkligen att något liknande kommer tillbaka fler gånger. Missar man denna utställning så finns det trots allt mängder med aktiviteter att testa, saker att vända och vrida på, spännande ämnen att läsa om och det allra bästa, fullt av knappar att trycka på. Vi vuxna blev som barn på nytt och även vi brann av nyfikenhet.

Se till att ha mycket tid till detta besök för ni vill inte missa något. Vi gick från rum till rum och blev lika glada varje gång vi upptäckte nya områden att utforska.

Här finns något för alla, från 1-99 år, men våra barn sa själva när vi diskuterade vårt besök att de var glada att de kunde läsa för då förstod de bättre än om de inte kunnat det. Vi kunde ju gå med och berätta, men de var ofta iväg till nästa aktivitet innan vi vuxna hunnit med. Små barn aktiveras av allt man kan röra på och leka med, och föräldrarna kan ju lära sig mer undertiden, men vill man att barnen ska förstå allt som finns att lära sig så bör de kanske ha börjat skolan och kunna läsa själva, om ni föräldrar inte vill springa er svettiga...

Bäst av allt var avdelningen med Meccano, som är byggdelar av metall, plattor, kugghjul och batteri så allt går att styra. Detta var ett paradis för barnen där de hade velat stanna för all framtid. Speglarna som förändrar våra utseenden både till det sämre och till det bättre var en annan favorit. Att få lära sig mer om vårt storslagna universum är något vi alla gillar och förståelsen för detta hade definitivt ökat när vi kom hem från Navet.

Det var mycket folk när vi kom dit, men trots detta var det en väldigt lugn och trevlig atmosfär. På flera platser finns soffor och sittplatser där man kan vila benen en stund och eftersom Navet är en så stor plats så slapp vi trängas. Det finns många spel och aktiviteter som man kan göra tillsammans hela familjen vilket gör att man under kortare tid får en möjlighet att andas ut innan nästa aktivitet lockar. Det var väldigt roligt med alla matematikspel som fanns att spela. Många hade vi aldrig sett tidigare och vi hade definitivt behövt mer tid till detta då vi önskat hinna testa allihop.

Kom ihåg att ta med egen matsäck då det inte finns så stora möjligheter att köpa mat, men det finns plats att äta på inne på Navet, vilket är positivt. Kanske skulle det varit mysigare om matsalen var mer avskilt från entrén då det kändes lite otrevligt att sitta och äta inför alla som kom och gick. Men om man vill kan man ju gå ut och komma tillbaka senare pga en klisterlapp vi fick på tröjan så möjligheterna att få i sig något energigivande ökar ju tack vare detta och Borås i sig är ju så mysigt.
Besöket på Navet gjorde att vi hade mycket att diskutera på vägen hem och vi rekommenderar verkligen ett besök.
(2016-08-09)

Navet
Roande dag på Navet med mycket att klura, utforska studera och tänka på för så väl sex som åtta-åringen!
(2016-08-09)

Test familj
Vi hade turen att få bli test familj. Åkte dig med barn samt mormor och morfar, vi hade jättekul allihop.
(2016-01-21)

Navet blev en positiv överraskning för hela familjen
På Navet har hela familjen roligt med alla olika vetenskapsbaserade aktiviteter. Navet funkar för alla åldrar, även de yngre kan ha kul med vattenlandet.
(2016-01-20)

testfamilj
vilken rolig lärofyldd dag vi fick, har jag vägarna förbi så kommer vi igen =)
(2015-08-20)

Blev positivt överraskade av Navet.
Vår familj hade turen att denna sommar få blir testfamilj på Navet. Vi var där med våra 3 barn som var 7 år, 6 år och 2½ år gamla. Och alla både stora och små hittade något att pyssla med.
2-åringen var lyrisk över "buss simulatorn", 6-åringen älskade den fina affären där man kunde leka, 7-åringen fastnade i ett memoryspel som påminde om barnprogrammet labyrint och pappan i familjen var helt salig över de fina Meccanobyggena.

Vi tillbringade utan problem 5 h i denna härliga miljö. Rekommenderar varmt andra att åka hit
(2015-08-17)

Upptäckarglädje!!!
Kul, utmanande och fantasifullt ställe där alla, både stor och liten, kan syselsätta sig mer än en dag!
(2015-08-04)

Upptäckarglädje!
Massor med kul saker att pilla på och upptäcka! Naturvetenskap, teknik och matte på ett fantastiskt sätt! Även mammor och pappor kan hitta kul utmaningar här!
(2015-08-04)

Våran dag på navet!
Vi var på navet i början på juli -15. Sönerna blir sex och åtta i år. Det allra bästa med navet är att barnen får kontrollera och pilla på allt. Stora bra ytor att utforska på!
Det sämsta är fika och lunchmöjligheterna. Man kan dock gå ut ur navet och komma in igen ifall man vill äta någon annanstans.
Passar större barn, från 5-6 år. Kan vara svårt för mindre barn att förstå vad man skall göra vid de olika experimenten.
Ett bra ställe att fördriva en regnig sommardag på!
(2015-07-14)

En dag på Navet
En massa spännande upplevelser som passar hela familjen! Trevlig och engagerad personal som gärna hjälper till och visar experimenten!
(2015-07-14)

Ett ställe där du får pilla på ALLT
Ett ställe som passar alla åldrar (tycker jag). Små barn har en stor yta och springa på, och dom FÅR pilla på allt (även om man ibland som förälder inte vill att dem skall göra det).
Tonåringar kan få larva sig lite och testa på lite mer "avancerade" tankespel eller leka affär med kompisar och småsyskon.

Vissa saker byts ut, men sist vi var så fanns det allt ifrån utklädningskläder (i mängder!), experiment med varm luft, klipp och klistra, bygg, lära sig att källsortera (extra bra för vuxna), olika sorters fordon man kan testa osv osv
(2015-05-11)

Testfamilj Navet
Vi testade Navet under höstlovet. Det fanns något att göra för alla och tiden räckte inte till för allt vi ville testa. Mina döttrar (8 och 10år) hade väldigt stort utbyte av ett besök här. Det var en föreläsning om rymden och sedan kunde de praktiskt testa hur mycket saker som helst! Det enda man ska tänka på är att ha ätit innan eller ta med sig fika. Det fanns inte så stort utbud för detta och särskilt inte om man har någon allergi.
(2015-04-15)

Navet som testfamilj
Vi åkte till Navet som testfamilj, barnen fastnade direkt för deras "motto" -Inga händer i fickorna!
(2014-08-22)

Inga händer i fickorna...
På Navet kan man lätt tillbringa en heldag eftersom det är lätt att fastna i experimenterande, konstruerande och spel. Jag har varit där vid flera tillfällen och denna gång hade jag med mig mina fyra barn på 10, 8, 6 och 1 1/2 år. Det mesta är riktat emot de större barnen men tack vare Navets enda regel "inga händer i fickorna" behövde jag inte gå och jaga minstingen som gärna vill känna på och testa allt. Speciellt att få köra buss och leka med vatten var för henne riktiga höjdpunkter.
Andra våningens meccano, flaskskjutning, flygsimulator och alla mattespel lockade äldsta killen medan mellantjejerna fastnade som mest med utklädning, testande och konstruerande.

Navet är indelat i olika temaområden som till exempel energi, miljö, vatten, rymden, bygg och mattepalatset. Det finns inte alltid beskrivande texter utan i stället går allt främst ut på att man ska testa själv. Nackdelen med avsaknaden av en del instruktioner är att det kan finnas en liten risk att man missar något kul och intressant bara för att man inte förstår precis vad det går ut på. Man ska dock inte vara rädd för att fråga den hjälpsamma personalen som är där enbart för att visa och svara på frågor.

Man behöver inte vara rädd för köbildning på Navet då det ofta inte verkar vara så mycket folk och det i kombination med detta är stora lokaler med gott om saker att pröva på.
(2014-06-28)

En dag på navet...
...går väldigt fort, det var ingen i familjen(5-42år)som ville åka hem när de stängde. Det fanns knep å knåp, rymndspirerat, teknik, återvinning,el-lära, lek, vattenlek, en mycket rolig och givande dag.
(2014-01-28)

Mycket att upptäcka på Navet
Vi var testfamilj på Navet och prövade nästan alla aktiviteter som fanns där. Det var allt möjligt från vattenexperiment till koppling av batterier, hur kroppen fungerar och massor av matematiklek och spel.Det fanns bra möjlighet till att äta egen matsäck och personalen var mycket hjälpsam och trevlig. Det fanns mycket miljötänk och bra tillfällen att uppmärksamma barnen på hur man kan leva miljövänligare på ett lättförståeligt sätt, bl a en lek affär där barnen kunde lek-sälja secondhand kläder och miljömärkt mat till varandra. Bra indelning i olika områden men ändå en helhet. Mycket lärorikt och kul för alla i familjen.
(2012-07-30)

Navet
Vi var som testfamilj på Navet i Borås.
Trevligt ställe med en regel "inga händer i fickorna" dvs pilla pilla för allt du är värd.
Det var en härlig upplevelse för barnen och det framkalla även mitt barnasinne.
Det var gott om utrymme och matplatserna för medhavd mat fanns att tillgå både ute och inne.
Personalen var verkligen leksugna och ställde upp på alla frågor som rörde aktiviteterna.
I deras lilla butik kunde man inhandla ett minne och göra en egen "knapp" att sätta på bröstet.
Vi ger Navet ett högt betyg och återkommer gärna.
(2011-08-23)

Navet en källa för kunskapstörstiga
Vi har besökt Navet som testfamilg.
Ett trevligt ställe med många prövningar för stor som liten.
Läs gärna mer i vår reseberättelse
(2011-08-20)

Spännande, roligt och lärorikt!!
Ett riktigt upptäckarställe för alla åldrar. Finns hur mycket som helst att pyssla, trixa och klura med. Trevlig och bra personal som hjälper föräldrar som står och kliar sig i huvudet.
(2011-07-25)

Klurigt för huvudet och spring för benen
Roligt för alla åldrar som har nyfikenhet och upptäckarlusta kvar. Våra 4 timmar bara flög förbi och vi var inte färdiga när de stängde och vi var tvungna att gå!
(2010-08-30)

Toppenställe!!!
Två jättenöjda barn på 4½ och 7 år som kom hem med en påse hemlagad slime efter 5 timmar på Navet. Över all förväntan och något för stor som liten. Hit kommer vi igen. Inträde är ok redan innan, så vi glömde använda s.kortet.
(2010-07-18)

Lämna en recension

Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!


Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


UW3         JQJ      
  W    M      N   QB4
1KQ   KQ5     H      
D      B      D   Q48
GOI           G      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på entrén på Balthazar Science Center
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Gå 2 betala för 1 på Dalénium Science Center
Fler erbjudanden
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Annons
Populära familjenöjen
H.C. Andersen Eventyrhuset
Danmark
LEGOLAND® Billund
Danmark
Kreativum Science Center
Blekinge
Fler tips
Annons
Aktuella evenemang
Björketorps Marknad
Björketorp
11/07
Fallens Dagar
Trollhättan
17/07 - 19/07
Mullsjö Marknad
Mullsjö
15/08
Alla evenemang
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies