Annons
Betyg och kommentarer

Nimis

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Nimis.

» Antal inlägg: 6 st
Magisk plats, spännande verk en del av Kullaberg!
Jag säger bara åk dit. Det är vilt , galet och helt underbart.
(2019-06-11)

Imponerande och spännande
Ett äventyr som passar såväl vuxna som barn med normalgod kondition. Var beredd på att avsätta minst 2-3 timmar för att hinna med vandringen, uppleva Nimis och Arx, samt att fika och återhämta krafterna för att ta er upp till parkeringen igen. Själva vandringen från Himmelstorp är ca 1 km lång, men höjdmässigt är det en klättring på mer än 100 meter, varav merparten ligger på slutet. Barn från ca 6 år klarar av klättringen på egen hand vid bra väder. Se bara upp om det har regnat för då är det vådligt.

Hundar går att ta med, men var beredd på att mindre hundar kan behöva bäras i de sista etapperna och mellan Nimis och Arx. Man måste inte klättra genom Nimis sista biten för att komma ner till stranden, det går bra att ta sig förbi på utsidan, vilket kan vara en god idé för de som har hund och vill slippa bära eller om det är mycket folk eftersom det är svårt att mötas inuti Nimis. Se upp för utstickande spikar och lösa bräder.

Själva Nimis är enormt imponerande och något som alla åldrar kan uppskatta. Vi spenderade totalt 2,5h inkluderande vandring med en liten hund som fick bäras sista biten. Barnen (8 och 11) klättrade för glatta livet, slängde i sig fikan för att hinna upptäcka mer och hann ändå inte bestiga allt.

Kaféet på hembygdsgården är öppet sommartid och det finns en bajamaja uppställd mellan hembygdsgården och parkeringen.
(2016-05-07)

Lekfull klättring
Ett besök på Nimis en härlig vårdag är en trevlig upplevelse för hela familjen. Ta på rejäla skor och ryggsäck med fika och dryck. De mindre barnen behöver ses efter så de inte ramlar ner för de ganska branta bitarna längs vägen. Här tar man sig inte fram som rörelsehindrad eller med barnvagn. Hund kan tas med om man är beredd att bära på de mest kritiska bitarna. Sista delen består av en slags trädtunnel som bitvis var så trång att det är omöjligt att mötas två vuxna. Barnen har förstås kul bland alla trädbyggen, och som förälder är det svårt att se var de tar vägen. Man får antingen hänga med i klättringen, eller sätta sig på en solvarm sten med kaffekoppen och försöka spana på dem mellan varven. Vistelsen på och runt Nimis sker på egen risk, ibland har något rasat eller så finns spikar som sticker ut. Klättringen upp och ner är ganska tung. Vår 5-åring klarade inte riktigt uppvägen efter en bra stunds lek bland stenar och trätorn, men de andra barnen över 8 år klarade det fint. På vägen hem var det tyst och lugnt i bilen…
(2013-05-01)

En härlig naturupplevelse!
Vi var två vuxna, naturälskande tjejer och en klätterglad hund som besökte området en varm, solig dag. Klättringen ner till Nimis gjorde vi tillsammans med många klätterglada barn, de var jätteduktiga och det var de flesta av deras föräldrar med (en och annan förmodad farmor och mormor satt här och där och hade gett upp). Väl nere kan man bara förundras över byggena - vilket jobb! Och det bästa av allt, de går ju att klättra runt i! En sån varm dag som det var under vårt besök sitter det fint med ett dopp i havet nere vid Nimis. De barn som var under 7 hade det ganska svårt och behövde mycket hjälp för att ta sig ner. Men de något äldre tyckte bara att det var spännande. Såg en del piffiga tjejer i nätta sandaler... det är att göra det onödigt svårt tycker jag, nä rejäla gympadojjor eller vandringsskor på fötterna ska man ha!
Vi hade som sagt hunden med och det funkade jättebra. men det vill till att det är en hund som har koll på sin kropp och är väl tränad, ingen soffpotatis ska dras med ut på det här!
När vi ändå var i området besökte vi även Valdemars grotta på andra sidan höjden. DET var däremot en klättring som jag inte rekommenderar några barn att ge sig på. Är man inte i hyfsat god form som vuxen ska man nog också stå över. Hunden klarade klättringen fint, men det ska sägas att han är ovanligt modig och stark.
Vi tog oss även upp på Håkull höjden och fick som belöning en fantastisk utsikt. Dit upp kan alla ta sig!
(2012-07-30)

Var rädd om era barn
Jag var på Nimis igår tillsammans med massor av barnfamiljer. Alltid lika fint att komma dit! Men tänk på: det är väldigt brant och ibland halt och lerigt att gå ner till Nimis - så tänk på att sätta på er rejäla skor! Nimis är ju en installation - och det är ju på egen risk som man klättrar i den - vilket är kul! Men se upp för spik och tänk på att det är ju ingen vanlig kommunal lekplats som det är bara att släppa lös barnen i. Rekommenderas till familjer med barn över 5-6 år, det är svårt att bära barnen nedför branten och inne i Nimis!
(2012-07-19)

Tuff klättring!
Helt fantastiskt för aktiva och klätterglada barn (och föräldrar!!)! Rekomenderar att barnen är iaf 4-5 år för att orka med både klättring ner (en dryg... km) samt upp igen. Ta med dricka!!
(2008-12-04)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


E63          X       
F M    7    IB    YWU
IEN   YGW    J       
T 1    Q     D    JLE
3UM         99L      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se