Betyg och kommentarer: Nordens Ark
Annons
Betyg och kommentarer

Nordens Ark

9

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Nordens Ark.

» Antal inlägg: 47 st
Mycket promenerande
Om man inte har något emot att gå mycket så är det ett fantastiskt ställe. Barnen 5 och 6 tyckte att det var den bästa dagen någonsin.
(2019-05-17)

Djurpark
Mycket trevligt o skönt att gå i nordens ark
(2018-12-30)

Toppen!
Vi besökte Nordens Ark tillsammans med två barn på 6 och 8 år och hela familjen tyckte att det var toppen!
(2018-12-05)

Fantastik miljö som erbjuder både närhet till magiska djur, upplevelser och frisk luft!
Norden Ark bjuder in till att utforska fantastiska djur i eget tempo. Vi valde att besöka parken lite utanför huvudsäsong vilket medförde att vi i princip hade alla djur för oss själva och alla djur syntes mycket bra när löven fallit från träden. Utöver alla djur finns också provapå aktiviteter för huvud och kripp runt om i parken vilket var roliga inslag. Inte minst får man frisk luft och en härlig dag ute i vår fina natur. Väl värt ett besök!
(2018-12-03)

Härlig naturmiljö!
Vi var där under sommaren 2018. Vi hade en fantastisk fin dag. Hela familjen med 4 barn från 3-11 var med och alla hade något att göra och se. Allt var väldigt rent, snyggt och välordnat. Däremot såg vi inte många av djuren. Det krävs nog mer tålamod och stillhet än vad de flesta barn kan klara av. Fint resemål men dyrt att gå in.
(2018-10-19)

Trevlig park!
Vi fick möjligheten att vara testfamilj för denna park i sommar. Vi tycker detta är en väldigt trevlig park med många olika sorters djur. Små aktiviteter, kopplade till djurens egenskaper, längs vägen var väldigt uppskattat av alla barn, stora som små. Det fanns helt enkelt något för alla i parken.
(2018-10-12)

Trevlig park!
Vi fick möjligheten att vara testfamilj för denna park i sommar. Vi tycker detta är en väldigt trevlig park med många olika sorters djur. Små aktiviteter, kopplade till djurens egenskaper, längs vägen var väldigt uppskattat av alla barn, stora som små. Det fanns helt enkelt något för alla i parken.
(2018-10-12)

Sensommarbesök rekommenderas!
Vi fick testa Nordens ark med våra två döttrar, tack vare biljetter att vi fick vara testfamilj för barnsemester.se! Så underbart lyckat det blev för hela familjen. Döttrarna är 4 och 7 år och de tyckte bägge det var superspännande och härligt med alla djur som en kunde se på nära håll! Vi åkte i september månad vilket jag verkligen kan rekommendera! Då är djuren pigga och nyfikna och det är inte trångt framför djurhägnen!
(2018-09-11)

Alldeles för varm dag, få djur ute.
Många djur på parken men vi såg inte så många då vi åkte en väldigt varm dag och de flesta djuren gömde sig tydligen så vi rekommenderar att man inte åker när det är strålande sol och väldigt varmt. Men ungarna tyckte det var roligt att se de djur vi såg samt leka i bondgården och lekparken. Ett stort minus var att det var väldigt backigt att gå, så det var tungt ibland att köra barnvagnen då barnen blev rätt fort trötta, 2, 4 och 12 år var barnen.
(2018-08-20)

Väldigt fin djurpark!
Väldigt fin djurpark, vi blev positivt överraskade! Barnen gillade delen med bondgårdsdjur mest, vi vuxna uppskattade delen med vilda, utrotningshotade djur mest. Bra att veta inför besöket är att det är väldigt backigt inne på djurparken och tungt att ta sig runt allt med barnvagn.
(2018-06-03)

Bästa djurparken. Väldigt fin miljö och bra att dom bevarar utotningshotade djur!
(2018-02-15)

Så roligt att komma de magnifika lejonen på så nära håll med en glasruta emellan. Vi var här när dem matade lejonen, det var verkligen en aktivitet värd att se. Roligt att man även kan besöka en liten bondgård med kossor, får, hästar mm
(2017-02-28)

Bästa djurparken
Fantastisk djurpark med utrotningshotade djur som man kommer riktigt nära. Djurvårdarna som jobbar på Nordens Ark är mycket trevliga och berättar gärna om djuren.Passar bra till djurintresserade barn och vuxna. Vi brukar vara där i stort sett hela dagen flera gånger om året.
(2017-02-14)

En djurpark som värnar om djuren i naturlig miljö så långt det går i en park
En underbar park för både barn och Voxna. Måste besökas!
(2017-02-11)

Fin djurpark
Jättefin djurpark. Mina barn älskar denna park och deras ålder är 11 och 15 år. Tog många timmar att gå genom parken. Rekommenderas verkligen denna park om man är närheten. Plus att vi fick rabatt genom barnsemester kortet.
(2016-07-14)

Väl värt ett besök
Var där med våra 4 killar i åldrar 1,3,5, och 7 år och detta uppskattades av alla även om 1-åringen mest var intresserad av lekplatsen, många fina djur att se, men en del gömde sig i skogen och gick inte att se, dyrt att köpa mat, rekommenderar att man tar med egen då det finns många bra ställen att äta medhavd mat på, långt att gå, många branta backar så vagn rekommenderas för mindre barn, skrinda finns att hyra, finns flera fina lekplatser och vid bondgården finns djur att klappa och många roliga aktiviteter som höhoppning, hinderbana och små bilar att köra. Vill man få ut mest av besöket rekommenderas att gå dit på våren eller hösten när skogen och löven inte skymmer så mycket.
(2015-09-14)

Fin djurpark
En djurpark med mycket att se. Vi var där en varm dag vilket resulterade i att det inte var så många andra där. Djuren var dock ute även om de var rätt slöa i värmen.
Kul med uppdragen som barnen skulle göra längs vägen. Perfekt att barnen gick in gratis när man har Coopkort. Vi är en familj på fem stycken, vilket gör det mesta jättedyrt annars. Barnen är 1,5 och 8 år. Alla tyckte det var superkul och ville inte hem efter de 10 h vi var därinne. Ettåringen hängde på, även om det inte var så mycket för honom att göra förrän i slutet hos djuren man fick klappa.
(2014-08-08)

Bästa djurparken!
För flera år sedan bodde vi nära Nordens ark, och besökte den ofta med våra då små flickor. Det var perfekt att promenera med vagn och kika på lite djur, men deras favorit då som ett-två-åringar var bondgården med hönor och andra djur. Nu åkte vi dit igen, och det var precis lika bra med större barn, även om det blev långt att gå för de yngre (3 & 5 år). Flickorna som nu är elva år stortrivdes och läste varje faktaplansch mycket noggrannt. God mat i Varghuset! Hade jag vetat att hyrskrindorna var så tunga hade jag släpat med en egen vagn, för det blir många backar att dra i och hålla emot!
(2014-07-18)

Vilken djurpark!!!
I förra veckan besökte jag och min familj ( 2 barn 6 och 8 år) Nordens Ark. Mina förväntningar på parken var kanske inte så stora innan vi kom dit då man mest hör och ser reklam för andra djurparker i Sverige.
Mina förväntningar ändades radikalt när vi kom in i parken!
Hur har man lyckats att bygga en så fin park mitt i skogen utan att göra någon större åverkan på resten av naturen???
I tidigare inlägg så har jag läst att man tyckt att det var för långt till djuren och att man inte såg alla.
Vill man göra detta så ska man åka till en djurpark där djuren har en litet område att röra sig i ( betongbunker) och inte till Nordens Ark där djuren mer eller mindre lever i sina rätta miljöer.
Om man ska besöka Nordens Ark så ska man ha med sig:
- Kläder för alla väder. Rejäla skor.
- Pick-nick
- Vattenflaskor
- Kikare.
Det finns skrindor att hyra vi entrén och detta kan jag rekommendera att man gör.
Bara gångvägen mellan djuren är värt ett kapitel för sig. En del grus och asfaltvägar finns det, men huvuddelen av vägarna består av träbroar där du går ett antal meter upp från marken.
Det ger en helt annan upplevelse att gå i trätoppshöjd bland lövverken och se på djuren. Detta ger även skugga om man besöker parken en varm sommardag.
Mina barn tyckte det var väldigt spännande att med kikare försöka hitta djuren i hägnen. Detta aktiverade familjen på ett helt annat sätt än om man hade kommit till en lite hägn med några djur.
En annan sak som är väldigt bra med parken är att den är totalt befriad från en massa "tingeltangel".
Efter en lång tur i parken så besökte vi lantgården. Barnen var lite trötta så vi trodde att vi bara skulle se på djuren och sen gå hem, men ack vad vi bedrog oss!!
Hinderbana och höhoppning!!!!
Barnen fick ny kraft och fortsatte leka och utforska vidare bland djur,höbalar och hinderbana.
Vi kom till Nordens Ark vi 11.00 och lämnade parken vid 17.30!!
Jag kan helt klart rekommendera denna anläggning! Vi kommer med stor sannolikhet att återvända till parken!

(2009-08-04)

Vilken underbar djurpark!
Vi blev tyckte mycket om denna djurpark. Vi körde från Oslo på eftermiddagen och övernattade på hotellet en natt innan vi besökte djurparken, och därefter fortsatte hem till Skåne. Det var blev jättebra. Barnen blev trötta av att titta på djuren och höhoppning. Barnen ville stanna länge. Jag kan utan tvekan tänka mig att återvända hit. Missa inte denna!
(2009-08-02)

Ät pick-nick i Varghuset
Under hösten och vintern brukar Varghuset inte ha någon servering och då är det jättemysigt att ha med sig egen pick-nick och äta den där.
(2008-10-30)

Djurpark för djurens skull!
Har varit på många djurparker i både Sverige och utomlands, och jag kan bara säga att Nordens Ark slår allt! Inte en massa turistattraktioner och fejkade djurmiljöer. Inga onödiga glasstånd och korvkiosker, nä här är allt på djurens villkor. Stora hägn, ja det kan tom vara svårt att hitta djuren ibland, där djuren kan röra sig fritt. Barn och vuxna ges möjlighet att lära sig mycket om djur och de miljöer som de lever i på ett mycket bra, roligt och pedagogiskt sätt. Det enda lilla negativa är att det kan vara lite långt att gå för de minsta, men barnvagnen tar sig fram lätt över allt, och det finns skrindor att hyra. En rejäl promenad i djurens värld alltså. Egen medhavd matkorg rekomenderas, vilken med fördel kan intas i varghuset.

Tips! Tag med en kikare och ett rejält teleobjektiv till kameran så blir upplevelsen större.
(2008-08-10)

Lärorikt och mysigt
En park som har allt, barnen får mycket mer än se djuren de får mäta sig med dem och lära sig massor om hur de lever. Vi ska tillbaka!! (Shoppen är dock dyr)
(2008-08-08)

Mycket bättre än Kolmården...
Vi blev mycket positivt förvånade över denna djurpark. Väl värd och besöka! Vi hade en mulen dag på västkusten och åkt till Nordens Ark vilket visade sig vara ett lyckokast. Missa inte denna pärla!
(2008-07-27)

mysigt och roligt
En jätte härlig djurpark med bra staioner på vägen där barnen kan vara aktiva. SÅ mysigt och vackert vi var nöjda hela familjen..
(2008-06-15)

För de lite äldre
Våra barn (då 4 och 2 år) hade svårt att se många av djuren.

Men vi vuxna var mer imponerade. Häftigt uppbyggt då man går på "brygga" på många ställen.

Parken har ändå ett gott endamål!
(2008-04-21)

Sveriges bästa DJURPARK
Vill bara säga till alla som vill besöka Nordens Ark att välja att åka dit under Höst/Vinter, fram till mitten av April för då har man störst chans att se alla djur. Givet vis kan ni åka till Nordens Ark på sommaren medmen ovanstående tid är bäst. Har ni frågor hör gärna av er via Mail jag kann nog svara på en hel del om Parken.
(2008-04-07)

Fint
Mange ulike dyrearter der vi kunne bruke god tid til å gå rundt i parken og betrakte dyrene sammen med barna. Behagelig sted!!!
(2008-04-01)

En underbar djurpark!
Man njuter av både naturen, djuren o aktiviteterna på nordens ark! Lätt den bästa djurparken vi någonsin vart på. Djuren värkar trivas och parken värkar göra något positivt för att arterna ska få leva vidare.
Rolig lekpark, mysiga caféer o fin bondgård med trevlig personal får ni med på köpet. bra pris!
(2008-01-20)

Bra
Bra för djur och besökare. Lätt att ha med barnvagn och kul aktiviteter längs vägen för barn. Vad sägs om "stationer" där man bla kan se vilket djur man är snabb som, hoppar som, hoppa i hö, hinderbana eller tunnel in till grisen? Sonen älskade det!
(2007-07-21)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


G1O         MH8      
K 1    U    T J   JE6
T N   SO4   ETF      
1 5    E      I   QPB
AJQ         EJ1      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se