Betyg och kommentarer: Sagostigen
Annons
Betyg och kommentarer

Sagostigen

6.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Sagostigen.

» Antal inlägg: 32 st
Besvikelse
I veckan var jag där tillsammans med min dotter och fru (som var där sist för 20 år sedan när hon var barn.) Det var en stor besvikelse för hela familjen. Allt från dyrt inträde till slitna stugor som verkligen kräver underhåll. Jag ska berätta mer.

Flera stugor saknar någon sorts stege eller avsats för mindre barn att stå på, så att de kan se in i stugorna. Är inte Sagostigen gjort för barn och deras familjer? Gammal inredning och dockor som bytts ut har ersatts med leksaker. Tråkigt att ni inte tagit vara på lokala förmågor. Gymnasier, folkhögskolor och konstnärer som kunnat sy, måla och bygga för att återuppliva Sagostigens forna glans. Utveckla Sagostigen för att passa dagens barn. Kanske fler interaktiva utställningar. Kanske en berättarröst vid stugorna. Vi såg flera barn som uppskattade de sovande trollen. I dagsläget känns det som att Sagostigen lever på gamla meriter och glömt bort syftet, att förtrolla barn i sagovärlden. Pariserhjulet ser ut att ha hängt med sedan invigning. Retro kan vara trevligt men underhåll är viktigt. Vi känner oss lurade som betalat 250 kr för att gå på en skogsstig där fokus på SAGOR var grundidén, men som i dagsläget känns som ett spöke. Att sedan betala för aktiviteter som ponnyridning eller gräva med grävskopa känns som ett hån.

Skogen och dess omgivningar är mycket vackra. Stigen är lagom lång och vår dotter blev väldigt förtjust i fåren och hästarna. Der är bra att parkering ingår i priset.

I fortsättningen kommer vi att ta skogspromenader, besöka lekparker och träffa djur på andra sätt. Vi kommer inte att besöka er igen eller rekommendera Sagostigen till någon annan.
(2017-07-08)

Barnbarnens favoritställe sedan många år
Jag och mina barnbarn har varje år till sommaren ett resmål som ingen vill missa och det är Sagostigen. Här kan man inte bara titta på olika sagofigurer längs två stigar som delvis går genom skogen och delvis runt en stor djurhage utan här finns så mycket mer.
Här finns ett stort lekområde med ett litet café, ponny ridning, barnteater, presentbod, loppis och en hel del djur. Vill man ta en tur till naturreservatet Rosmossen så kan man gå dit via Sagostigen och njuta av gammal urskog. Även Sörmlandsleden kan nås härifrån.
Hela anläggningen har naturen som en viktig länk med i sitt koncept där man ska kunna koppla av från dagens stressiga vardags- och arbetsliv.
Även om anläggningen har ett antal år på nacken så är just det mina barnbarn och jag älskar. Vädret kan alla utomhusanläggningar inte ro för så det gäller att ha med sig rätt kläder. Här kan man även gå en liten stig där barnen kan lära sig vad de ska göra om de går vilse i skogen. För mig och mina barnbarn passar just detta lugna och trevliga stället för att kunna koppla av, ha roligt gemensamt och vara ute i den sörmländska skogsnaturen.
(2016-02-18)

Bra dagsutflykt!
Väldigt mysig sagovandring i vacker natur. God ide att läsa lite innan så barnen kan få en roligare upplevelse och igenkänning av figurerna i stugorna. Älskar det faktum att de är de gamla sagorna som återfinnes på stigen. Lagom lång stig, ponnyridning och en lekområde. Skulle dock önska ngt mer aktivitetssaker i lekparken. Ta med 10-kronor till bilarna! Teatern brukar vara suerbra! Ta även med filt då borden ofta är upptagna. Barnen älskar detta ställe (4 och 8 år) och vi återkommer år efter år!
(2015-05-19)

Lite gräsklippning hade inte skadat!
Barnen, 4 och 8 år gamla, gillade verkligen stället! Lekområdet med studsmattor, bilar m.m uppskattades även det stort!
Jag och min man tyckte dock att det var väldigt synd att det var högt gräs/ogräs framför slotten. Det gav ett riktigt ovårdat intryck! Kanske man även skulle uppdatera utseendet på dockorna i husen lite...
(2014-08-02)

Nja..ganska bedagat
Var där som liten på 70-talet, när jag var där med barnen (1 och 3) så verkade inget ha gjorts på 35 år. Nedgånget, slitet och barnen var helt ointresserade. De gillade lekområdet bäst men var lite för små för flera attraktioner. Det feta inträdet kopplat till det rent utsagt ifrånsprungna konceptet (det är inte längre två kanaler på TV i en fördatorisk tid) motiverar inte återbesök tycker jag.
(2014-07-24)

Rolig dagsutflykt
Vi var där för andra gången men nu med alla 3 barn.. Yngsta är 8 år och älsta 13. Dom gillade att själva kunna läsa sagorna vid huset. gillade miljö runt om och kunna plocka blåbären som växte runt om stigen. Visst är husen inte nya men dom en dagsutflykt med matsäck är detta ställe fortfarande bra. lite dyrt inträde för det man får ut utav det. Lekplatsen är skoj men glöm inte pengar då det drivs av mynt visa saker. I stora hela tycker jag det är ett bra ställe. Stora pluset är att man kunde ta med sig hunden in. Stort minus är att det inte fanns soptunnor längs stigen.
(2013-08-13)

Trevligaste stället vi varit på
Ett annorlunda mycket personligt o fami,jevänligt ställe mitt ute i skogen. Vi gillade att det inte varnåt plastigt äventyrsland utan allt vad gjort för hand med enkla medel. Visst var det lute gammalt o slitet men charmigt o äkta nåt vis. Mn gick en stig i skogen förbi sagohus där varje saga illustrerades med en scen inne i huset som man tittade in i. Vårabarn älskade den biten. På mitten fanns en stor bärlig äng med ett gammaldags tivoli. Bäst av allt. Det var tyst för allt var handdrivet eller tyst eldrivet. Såntgillar vi. Ingen musik o pling o stoj. Trama sig frami små tåg var riktigt kul. Trampoliner, elbilar o lite djur att titta på. Cafeet var supertrevligt. Man fick fikat i en korg o sen leta upp en plats ute att sitta på. Det fanns olika typer av regnskydd ofall det behövdes. Hit längtar barnen igen. Våra barn var 3 och 5 år när vi var här.
(2013-05-14)

Njaa...
Var där med våran 2,5åring och bebis i vagn, svårt att komma fram med vagn på vissa ställen pga rötter och stora stenar. Tråkiga hus att titta in i, trodde man kunde gå in i husen. Dyrt inträde för vuxna. Man gick mycket för att se lite inget av det fångade 2,5åringens intresse,
lekplatsen med hoppborg var dagens höjdpunkt, tyvärr missade vi hästridningen precis. Såå lekområdet va bästa på besöket.
(2010-07-06)

Mysigt!
Vi hade en jättemysig dag på sagostigen. Trevlig personal och en mysig miljö. Vi laddade ner sagohäftet på internet och läste igenom de sagor som vår dotter (snart 4 år) inte hört. Hon tyckte att det var spännnade och skrattade gott när hon såg kejsaren som var naken osv.
(2009-06-06)

Genuint, och annorlunda
Fantastiskt jobb av kreativa personer som skapat en annorlunda upplevelse med små resurser.

Extra plus för teaterföreställningen med Tant Klaver!

Vi var där med 5 barn mellan 1.5 och 4.5 år. Barnen hade jättekul och spännande i en en omgivning som tagen från John Bauer
(2008-08-26)

jätte mysigt
Sagostigen var jätte mysigt och bra personal som vi mötte var mycket trevliga. Lekplatsen var jätte kul många +++ för den och även teatern var helt super!! bra mat och ok priser. Vi är jättenöjda och kommer att åka igen. Det vi önskar till ett annat år är upprustning av stugorna och att det kanske händer något mer vid de olika stugorna.
(2008-07-26)

Dags att rusta och förnya!
Tråkigt när ett ställe som skall ha fokus på sagor och dess miljöer får bäst betyg för lekplatsen!!!Men tyvärr så är det så för oss också. Tråkiga, slitna hus med dålig interiör. Barnen uppskattade det inte alls (3 och 5 år). Lekplatsen däremot tyckte de var kul. Då kan vi lika gärna åka till vilken lekplats som helst nästa gång. Håller med den som skrev att man inte kan leva på gamla meriter.
(2008-07-13)

För barn som tycker om sagor, natur och bondgårdsdjur
Sagostigen är väldigt trevligt anlagd mitt ute i skogen där naturen har fått vara så ostörd som möjligt. Våra barn älskar Sagostigen. Är man van att gå i skogen med barnvagn så är det inga som helst problem. Har själv gått med barnvagn ett antal gånger på stigarna.
(2008-04-15)

För barn ca 4-7 år
Ej barnvagnsvänligt! Små smala stigar ibland med många rötter, inget för små barn som skall sova i vagnen.
Stugorna är slitna. Svårt att se in i vissa stugor.
Bra lekyta. Tråkigt att vissa saker är sönder.
Egen matsäck är att föredra.
(2007-07-04)

Trevlig utflykt!
Sagostiden passar bäst om barnen redan innan känner till alla de gamla traditionella sagorna. Då har de mer utbyte av själva stigen. Annars är lekplatsen och fiket på slutet jättebra!
(2007-07-02)

Barn med mycket spring i benen
Sagostigen är ett äventyr för barn med spring i benen. Det ligger idylliskt i Sörmlands skog och mark. Vi har alltid en tur dit varje sommar för att barnen skall kunna röra sig fritt och busa av sig. Stugorna är inte i de bästa skick, men det bryr sig inte barnen om.Lekparken är en riktig 10 poängare, barnen rör sig fritt och föräldrar kan sitta ned och fika i lugn o ro!
(2007-05-13)

WooW
Sonen min tyckte stigen var helt suvverän! Tant klaver var också himlans rolig! Mysigt ställe där man bara kan vara! Stort plus till allt de goda hembakta! Roligt med loppisen å även boden där man kan fynda saker till barnen! Blir sagostigen i sommar igen!
(2007-03-18)

Nja
Trevlig skogstig men inte speciellt roliga "hus" inte heller var det lätt för de minsta att vare sig se in i dem eller känna igen sig i sagan. Lekplatsen med plats för spring var dagens höjdare.
(2007-01-27)

naturligt
egen natur och fantasi
(2007-01-23)

Lagom stort!
Passar små och stora.Trevlig miljö och blandade aktiviteter.Mycket bra.
(2007-01-23)

Lekparken
Våra barn som var 4 år när vi var där uppskattade sagorna sisådär, fast det var ganska roligt att titta i de små stugorna, särskilt när trollen låg o snarkade uppe i några berg! Det som var höjdaren var lekplatsen som kom på slutet. Många studsmattor, linbana, gungor osv osv. Det fanns många bord att sitta o äta matsäck vid + en liten servering.
(2007-01-23)

Mycket trevligt utflyktsmål
Perfekt för småbarn och extremt trevlig personal!
(2007-01-11)

sisådär.
Det var mysigt att gå där,men inte med en 8-åring.Det bästa han tyckte o hans syster(14år)var lekplatsen.Den var bäst.Själv tyckte jag att det kunde vara lite mer saker inne bland träden,absolut vid tomten och trollen.Men har man mindre barn så går sagostigen hem.
(2006-08-22)

Mysig utflykt!
Ett mysigt ställe att ta sina barn några timmar, var där med mina tjejer som är 6 och 9 år och dom gillade det även fast det egentligen kanske är inriktat på mindre barn. Lekområdet var uppskattat :) Mysigt med lite djur att titta på. Plus för cafet som hade väldigt humana priser, ovanligt på ställen som detta!
Stället kanske inte är värt nån längre omväg, men är du i krokarna så är det ett mysigt ställe att spendera några timmar på!
(2006-07-13)

Sagovandring
Barnen tyckte det var en evig vandring och ville inte lyssna på sagorna men gärna titta på husen och de andra byggnaderna.
(2006-07-06)

Fritt
Roligt för de små barnen. Sagorna till är uppskattade.
(2006-07-02)

sådär
har åkt varje år men nu är det dax att uppdatera och fräscha till i stugorna man kan inte leva på gamla meriter år efter år
(2006-06-25)

Trevligt
Mysig promenad i skogen genom sagomiljöerna. Stor lekplats med 3 stora hoppmattor. Ett trevligt utflyktsmål där man inte blir ruinerad.
(2006-06-15)

Jättemysigt
Jag och min sambo har två tjejer och dom älskar sagor med prinsessor. Jag tycker det är lite tjejigt. Vet inte vad en liten kille skulle tycka. Mina tjejer är 3 och 5 år gamla. Vi hade picknick och gick bara runt och hade det urmysigt och lungt och skönt.
(2006-06-14)

Gulligt
för de mindre. Skönt sätt att gå en promenad i skogen! Men inget för barn i skoåldern, i alla fall inte mina grabbar .... Men när de var små tog vi gärna en utflykt hit!
(2006-06-01)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


1NF         F        
T      K    Q J   3RM
ENJ   5TW   PX6      
P W    2      S   8H5
WAJ           M      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se