Sarek Nationalpark
Annons

Sarek Nationalpark

(0 omdömen)
Gratis aktivitet | Natur

Favorit sparadSpara favorit

Över 2 000 meter höga fjäll och nästan 100 glaciärer. Djupa, trånga dalgångar och vilt forsande vatten. Vindlande deltalandskap. Ett högalpint område där samerna bott i urminnes tider.

Sareks nationalpark bjuder på Sveriges mest dramatiska och minst påverkade landskap, med spetsiga fjäll, mäktiga glaciärer, djupa dalar och vilt forsande vattendrag. Inget annat område i Europa har lika stora kvalitéer av samtidigt obruten och monumental vildmark.

Kungsleden (sträckningen Kvikkjokk-Saltoluokta) passerar strax söder om nationalparken. Sarek gränsar i väster till Padjelanta nationalpark och i öster/norr till Stora Sjöfallets nationalpark.

Sevärdheter: Högfjällslandskapet med dess vassa toppar, glaciärer och trånga dalgångar, djurlivet samt deltaområdena i Rapaselet och Rapadeltat.

Areal: 197 000 hektar.

Sveriges Nationalparker

Det är de finaste och mest värdefulla delarna av det svenska landskapet som bevaras och skyddas som Nationalparker. Det finns 29 stycken och de representerar en storslagen helhet av olika landskapstyper.

Fler nationalparker i Sverige »

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Sarek Nationalparks webbsidor.
Hitta
Sarek Nationalpark, Sarek
Lappland, Norrbottens län, Jokkmokks kommun
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Läge: Öster om riksgränsen i Jokkmokks kommun, Norrbottens län.

Färdtips: Kungsleden går förbi parken i öster. Du kan vandra från Kvikkjokk i söder längs Tarradalen, eller från Saltoluokta i norr. Från Ritsem norr om Akkajaure kan du åka båt till Sareks norra del. Sarek kräver viss fjällvana på grund av svår terräng, snabbt skiftande väder och avsaknad av stugor för turister. Endast ett fåtal broar finns och att vada över vattendrag kan medföra problem. Regn eller varmt väder, som påskyndar glaciärernas avsmältning, kan ge dramatiskt ökad vattenföring. Vintertid är risken stor för laviner och snöstormar.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Sarek Nationalpark. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Sarek Nationalpark har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


R2B         R        
M G    5    E E   LE9
1 K   EPU   AXU      
A D    H      K   19C
6DR           M      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se