Annons

Selwo Marina

(1 omdömen)
Djurpark

Favorit sparadSpara favorit

Selwo Marina

Selwo Marina har både ett delfinarium, en amazonasmiljö, en pingvinpark och skojiga sjölejon. Här bor också exotiska fåglar, pelikaner och tropiska dvärgkrokodiler.

Delfinarium

Det här är den enda anläggning i sitt slag i Andalusien. Man får se delfinerna på nära håll, och får lära sig hur de fungerar och lever. Delfiner är däggdjur, och har under tusentals år utvecklats för att anpassa sig till vattenmiljön och få en fantastisk kropp för vattenlek. I delfinariet finns även sjölejon. Stora och tunga (hannar 300 kr, hono 200 kg), men mycket charmiga och faktiskt ganska smidiga.

 

Fåglar
Det finns även exotiska fåglar på Selwo Marina. De flesta kommer från Amazonas i Sydamerika. Det är färggranna fåglar som även barn brukar tycka om att titta på.

Amazonas
Avdelningen Selwo Marina Amazonas har två separata rum. Det första med akvarium för att återskapa en bild av livet i den legendariska Amazonasfloden. Det andra rummet visar kräldjur och groddjur som lever i floden. Bland annat en rolig padda med en slags fingrar på bakbenen som gör att de kan "köra på vattenytan" på lugna vatten. De kommer upp i 12 kilometer per timme! Man får stå still och titta noga, för djuren från Amazonas har en fantastisk förmåga att kamouflera sig både i färg och form.

Pingviner
De här skojiga djuren, som ser ut att vara finklädda i frack, vill bo i en miljö under 0 grader celsius. Parken har byggt en miljö till pingvinerna, en klippig halvö täckt med naturlig snö och omgiven av en stor saltvattenpool. Miljön är helt inglasad och besökarna kan gå runt och se pingvinerna från olika vinklar.
 

 

Hitta
Benalmadena
Spanien/Andalusien

Med bil från till Selwo Marina är det ca 25.1 km (36 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Parque de la Paloma sin numero Arroyo de la Miel
29630 Málaga

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Selwo Marina. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Selwo Marina har snittbetyg 2 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Värdelöst och dyrt
Kostar skjortan att gå in och är inte värt det överhuvudtaget. Finns ca 6-7 djurarter och tar 10 minuter att se allt utom delfinshowen som var...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


P           SGR      
6 Q    8    7 B   PHM
LEG   CRW   TWS      
  F    Q      J   7K2
  7         6Q5      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se