Söderåsen Nationalpark
Annons

Söderåsen Nationalpark

(4 omdömen)
Gratis aktivitet | Museum | Natur | Naturreservat

Favorit sparadSpara favorit

Söderåsen Nationalpark

Söderåsens nationalpark har lummiga lövskogar, strömmande vattendrag och vida utsikter. Perfekt utflyktsmål när ni vill ut i skogen med barnen.

Området är av riksintresse för naturvård. Här finns stora klapperstensfält och fem vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad (1,5-6 km). Här finns även en trollstig för barn.

För flera tusen år sedan sträckte sig Östersjön så högt upp som till söderåsen i Torsåker. Utmed åsens sluttningar breder stora klapperstensfält ut sig. De slätslipade stenarna är lämningar efter den strand, där havsvågorna slog mot land. Sedan dess har landhögningen hjort att Söderåsen idag ligger många mil från havet.

Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen och utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen.

Naturum Söderåsen ligger i Söderåsens nationalpark. Här finns omväxlande natur med lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter, strömmande vattendrag och vida utsikter. I naturum finns en spännande utställning om naturen i nationalparken.

Sveriges Nationalparker

Det är de finaste och mest värdefulla delarna av det svenska landskapet som bevaras och skyddas som Nationalparker. Det finns 29 stycken och de representerar en storslagen helhet av olika landskapstyper.

Fler nationalparker i Sverige »

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Söderåsen Nationalparks webbsidor.
Hitta
Söderåsen Nationalpark, Skäralid
Skåne, Skåne län, Klippans kommun

Med bil från till Söderåsen Nationalpark är det ca 106 km (1 tim 33 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Söderåsens nationalpark ligger 3 mil öster om Helsingborg i Skåne. Nationalparken sträcker sig från Kågeröd och Röstånga i söder till Klippan och Perstorp i norr.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Söderåsen Nationalpark har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 4 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

En magisk plats
Naturen är hänförande och ljudet av vattnet som porlar samtidigt som fåglarna sjunger - obetalbart! Inte passande för barnvagn om man vill f�...
Läs mer »
Härlig natur
Här finns flera fina slingor att följa genom skogen och upp till utsiktsplatserna. Vi gick den gula slingan på ca 4 km och våra barn som är 8...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


UXL          3       
P R    B    MY    XTR
W L   RHB    A       
F C    A     O    MRM
FL8         X59      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se