Stättareds 4H-gård
Annons

Stättareds 4H-gård

(2 omdömen)
Djurpark | Gratis aktivitet | Natur

Favorit sparadSpara favorit

Stättareds 4H-gårdStättareds 4H-gårdStättareds 4H-gårdStättareds 4H-gårdStättareds 4H-gård

På Stättareds Gård kan ni träffa hästar, kossor, kaniner, höns, grisar, får och getter. Här finns ett vandrarhem där även familjer med hund är välkomna. På alla skollov är gårdens lilla café öppet, då går det även att åka häst och vagn och prova ponnyridning.

En bit bort ligger en liten sjö, och ännu en bit bort ligger en större sjö. Kanoter finns att hyra och fiskekort finns att köpa och det brukar nappa bra här.

Runt om i den vackra naturen ligger det vandringsleder med gården i centrum. Det finns leder från 2,5 km (barnvagnsvänlig) till 2 mil. Hallandsleden passerar förbi ägorna och gör Stättared till en bra övernattningsplats för många naturälskare.

4H-gårdar

4H vill med hjälp av 4H-gården lära barn om djur och natur och detta görs i 4H:s motto “Lära genom att göra”. Att besöka en 4H-gård är gratis och målet är att det alltid kommer att fortsätta vara så. Aktiviteter kan dock kosta.

4H-gården skall efterlikna en svensk bondgård med självhushåll. De djur som hålls bör vara av svenska lantraser och de växter som odlas skall vara de arter som finns på svenska gårdar. 4H-gården ska erbjuda aktiv verksamhet och får enligt 4H:s riktlinjer inte likna en djurpark. Ett av 4H-gårdens viktigaste mål är att alla på gården ska ta aktiv del i alla de sysslor som förekommer.

4H:s samhällsuppdrag är att sprida kunskap om hur vi räddar utrotningshotade svenska lantrasdjur, hur vi kan ha god självhushållning, hur naturens kretslopp fungerar och att uppmuntra barn och ungdomar att utvecklas till engagerade, ansvarstagande och välmående människor med respekt för omvärlden. 4H-gårdarna över hela Sverige är en av organisationens viktigaste plattformar för detta.

Läs mer om 4H på: www.4h.se

facebook.com/stattared »
instagram.com/stattareds4h »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Gården är öppen alla dagar om året och du är välkommen att njuta av omgivningarna och hälsa på djuren!

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Stättareds 4H-gårds webbsidor.
Hitta
Stättaredsvägen 438, Veddige
Halland, Västra Götalands län, Göteborgs kommun

Med bil från till Stättareds 4H-gård är det ca 103 km (1 tim 23 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.


OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Stättareds 4H-gård. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Stättareds 4H-gård har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Härlig gård
I somras hade gården både guidning bland djuren och häst och vagn två gånger i veckan och då passade vi på att en gång besöka gården. De...
Läs mer »
Midsommar på Stättared.
Vi var med på midsommarfirandet och barnen tyckte det var jättekul. De fick klappa alla möjliga djur och åka häst och vagn och det var mycke...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


ULH         S        
  R    T    Q F   M6T
  X   LTN   8CH      
  J    X      B   7CY
  6           T      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se