Sveaborg
Annons

Sveaborg

(1 omdömen)
Museum | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Sveaborg

Sveaborg är en fästning som byggdes under den svenska och ryska tiden. På ön finns allt som behövs för en upptäcktsfärd för hela familjen: 6 km murar, över 100 kanoner, spännande tunnlar, museer, kaféer och restauranger.

Ön är en av Finlands populäraste sevärdheter och samtidigt en stadsdel i Helsingfors. I renoverade försvarsmurar och kaserner har 850 sveaborgsbor sina bostäder.

För barn: Tillsammans med barnen är det trevligt att utforska fästningens gamla tunnlar, besöka museet (multivision) och Finlands äldsta segelfartyg, yachten Alma.

Det förtrollade valvets hemlighet är en guidad äventyrstur som baserar sig  på historiska fakta. Äventyrsturen för barn och vuxna är en tidsresa tillbaka till upplysningstidens Sveaborg. Under sin färd till det förtrollade valvet, möter äventyrarna intressanta och spännande personer från fästningens historia. Deltagarna bekantar sig med Sveaborg och dess historia samt 1700-talet.

Bra att veta: Barn under sex år får bara följa med i vuxens sällskap. Man bör ha skor som är bra att gå i och en ficklampa - spännande!

Turen startar från artelleriviken, framför kiosken på Sveaborg och den tar ca 1,5 timme.

Turen lämpar sig inte för barnvagnar.

Dock- och leksaksmuseet finns dockor, nallar, leksaksbilar och spel. På Sveaborg finns sju museer, guidade turer runt fästningen, utställningar, konsthantverk och evenemang som Viapori Jazz, och sommarteater.

Hitta
Helsinki/Helsingfors
Finland

Med bil från till Sveaborg är det ca 1 km (17 h 48 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Sveaborg ligger på endast 15 minuters avstånd med färja från Helsingfors salutorg. Färjan går från tidig morgon till klockan två på natten. Om somrarna kan man också komma till Sveaborg med vattenbussar som går till besökscentrumets brygga och Kungsporten vid fästningens sydspets.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Sveaborg har snittbetyg 6 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Spännande fästning på levande ö!
Färjan ett äventyr i sig. Mycket att se på Sveaborg så ha inte för bråttom, jag tycker dock vädret styr omdömet och upplevelsen. Får nog ...
Läs mer »

2 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Sveaborg. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


4IA         JMB      
4 J    L    A 1   HO7
J S   BTO   WKB      
Q Y    H    F 5   9IP
UUA         4OO      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se