Annons
Betyg och kommentarer

Svedinos Bil- och Flygmuseum

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Svedinos Bil- och Flygmuseum.

» Antal inlägg: 14 st
Så imponerande!
Det första som slår en när man kommer fram till Svedinos Bil & Flygmuseum är att det inte alls ser ut som ett museum, utan mer som en större gård med en fantastisk inramning.

Över 100 bilar, 40 flygplan, motorer och mycket annat finns att beskåda och tar man sig tid, kan man ta på känslan och näst intill leva sig tillbaka i hur det var att resa och åka i dessa maskiner på den tid som de representerar. Bara i entrén möts man av en känsla av dåtid med flera detaljrika föremål hänger i taket eller står uppsatta runt omkring. Gamla träbänkar, en vattenfontän, en gammal stumfilmsprojektor från 1920 och flera andra fantastiska föremål möter oss när vi kommer in.

Vi rekommenderar varmt Svedinos Bil & Flygmuseum. Inte bara för den som är intresserade av dåtid, bilar och flygplan, utan för alla. Ett museum som ger en varm, historisk och fantastiskt detaljerad historia om hur det var att färdas med diverse medel från 1900-talet till dagens högteknologiska värld.
(2019-10-30)

Mycket intressant och sevärt - nostalgi
Wow, trevligt med att få se så många bilar med både historia och i använt skick. Flygdelen bara den en upplevelse.
Nostalgi
(2019-10-28)

Trevlig historisk vandring
Liten pärla! Ligger på en avstickare från E6 mot Ugglarp norr om Halmstad. Perfekt en regning dag där man kan se allt från veteranbilar till stridsflygplan från 80-talet
(2019-09-22)

Bil och flygmuseum
En intressant utflykt på en regnig dag. Offra inte något annat för att åka hit men större än vad man tror och förväntat sig. Kul ändå att få se draken och viggen under samma tak.
(2019-07-20)

Fina och många bilar och flygplan
Större än man tror. När man tror man varit runt och sett alla fina bilar och spännande flygmaskiner så finns den största hangaren kvar!
Minus för att inga riktiga flygplan eller bilar får provsittas eller ens vidrörar.
(2019-07-15)

Ett Halländskt smultronställe
Vi blev positivt överraskade. Utsidan ser inte mycket ut för världen, men inne öppnar sig rum efter rum fyllda med bilar och flygplan från olika tidsepoker. Helt klart värt ett besök!
(2019-07-14)

Smultronställe för bil och flygintresserade
Svedinos är Sveriges finaste bil och flygmuseum. Mycket att titta på och god fika i mysig miljö.
(2018-10-28)

Ett smultronställe för bil och flygintresserade
Svedinos är det finaste bil och flygmuseet i Sverige. Jag åker dit varje år och det så mycket att titta på.
(2018-10-28)

Svedinos bil- och flygmuseum
Ett paradis för den motorintresserade! Mycket att titta på och vid varje föremål finns en informationsskylt vilket är bra för den okunnige. De i familjen som inte gillar bilar och flygplan får det lätt lite långtråkigt.


(2016-08-17)

En resa i tiden
Att gå runt och andas in historien bakom dessa gamla vackra bilar tyckte mestadels vi vuxna om. Barnen uppskattade mest flygplanen och helikoptrarna där man kunde kika in och även provsitta i en cocpit modell, om man var under tolv år. Tveklöst mest utbyte av denna fantastiska samling har den med ett genuint bil/flygintresse.
(2016-08-09)

Inte vad vi hade förväntat oss
Efter att ha besökt Flygvapenmuseet förra året blev detta något av en besvikelse. Museet har massor av fina bilar för den som gillar det och en mindre mängd flygplan. Tyvärr är det lite svårt att navigera sig i museet pga dålig skyltning så vi höll på att missa en av delarna med flygplan och det finns många ställen att ramla på för mindre barn.
(2016-08-05)

En Halländsk pärla!
Bil och flygplans entusiast eller ej detta var helt underbart. Att få uppleva dessa gammla härliga klenoder i verkligheten och inte på film va toppen.
Hela museet andas historia och intresse.Tack så mycket. Vi kommer igen!
(2016-08-04)

Mycket att titta på
Många gamla bilar och flygplan att läsa om och titta på, bla annat så finns Kung carl XV1 Gustaf tjänstebil där från 91-02 och Kung Gustaf V paradbil. bra att åka hit en regnig dag då allt är inomhus.
(2016-07-07)

Så såg det ut
Nu när gamla bilar visas upp är de ofta överrenoverade långt bättre än hur det såg ut i orginal. Därför var det befriande och bra att få upleva hur det verkligen var, saknar nästan lite grusvägsdammiga bilar.Tack för ett trevligt museum.
(2006-08-16)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


C7I         NO5      
R 8    A    D 8   T83
IAL   1MX   T3O      
  7    B      2   9C6
X26         QCW      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se