Annons
Betyg och kommentarer

Tropicarium Kolmården

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Tropicarium Kolmården.

» Antal inlägg: 36 st
Upprustning
Verkligen kul att se att stället utvecklats. Mycket finare och det kändes inte slitet som när vi var där sist. Barnen älskade det och vi köpte årskort för att kunna besöka fler gånger. Det bästa var att klappa rockor samt de oerhört fina miljöerna för djuren.

Tumme upp!
(2021-02-26)

Inte så stort och lite slitet men barnen gillade det.
(2019-09-02)

Klappa rockorna!
Många små djur på en liten yta gör tropikariet till en bra halvdagsaktivitet. Att klappa rockorna och se dykarna mata hajarna var klara favoriter hos hela familjen!
(2019-08-06)

Bättre än förväntat.
Vi ångrar inte vi besökte Tropicarium. Passade utmärkt för våra barn i åldrar, 6,8,10,11 år.
Mer för pengarna än vad man trodde och fina miljöer för djuren.
(2019-07-31)

Aktivitet en regnig dag
Vi åkte en regnig dag så det var mycket populärt just denna dag och Kolmårdens parkering var inte så fylld. Mycket folk på ganska liten yta gjorde det lite svårt att utforska. De hade vid detta tillfället endast två apor men desto fler fiskar, grodor, ormar och andra djur. Spännande tyckte barnen och bäst var att få klappa den sällskapssjuka rockan i slutet.
(2019-07-11)

Tropicarium Kolmården
Roligt komplement till Kolmårdens djurpark. Vi gillade att mycket var i bra höjd för mindre barn, i detta fall 6 åring, så att dom kunde se allt själva. Anläggningen är aningens sliten men det är bara sånt som vuxna tänker på. Värt ett besök för att få komma nära ormar, spindlar och diverse vattendjur. Man får t.ex. klappa rockor vilket är ett spännande plus för både vuxna och barn.
(2019-06-27)

Dåligt med små barn
Jag kom med två små barn, 1 och 3 års gamla. -3 grader ute. Vi köpte biljetter och jag frågade om barnen får att äta deras egen mat någonstans. Då pekade hon som jobbar där på uteservering... ”där” säger hon... Skulle det vara trevligt? Vi fick lämna vår väska med mat vid entrén. Därinne fanns det ett ställe där man fick köpa mat, som serverar hotdogs och nötter. Ett barnvänligt ställe? Inte särskilt...
(2018-11-27)

Upplevelse för hela familjen
Många intressanta djur som var både spännande, otäcka och intressanta på samma gång. Passar alla åldrar
(2018-07-09)

Tropicarium Kolmården
Vi besökte Tropicarium Kolmården med 2 vuxna och 3 barn (3,9,11 år. Alla tyckte det var väldigt spännande och dom hade mycket att titta på. Tycker man om apor, ormar och fiskar är det väldigt spännande.
(2018-06-12)

Väldigt intressant!
Detta var ett mycket uppskattat äventyr för våra söner, 6åringen som ÄLSKAR småkryp och reptiler tyckte det var superroligt. Roliga fakta blandat med mycket djur att titta på.
(2017-07-20)

Tropicarium - Kolmården
Wow vilka häftiga rockor, titta Mamma & Pappa vi kan klappa dem, sa Albin 7år och Martin 4år.

Tropicarium lämpar sig väldigt väl för barn i alla åldrar, då de är väldigt spännande att titta på i alla dess olika former, jätte stora som små fiskar.

Tackar barnsemester.se för en trevlig dag 2016-07-11.
(2016-07-12)

Tropicarium
Om man gillar fiskar och ormar är detta toppen. Lite väl dyrt för man går över det ganska snabbt. Hade varit kul om personalen hade haft "barnguidning" så det blir lite mer levande och spännande. Nu får man läsa sig till informationen om djuren på skyltar och det gör besöket lite torrt. Roligast enl mina barn med besöket var aporna och "doktorsfiskarna".
(2016-02-02)

nya favoritstället för familjen
Ett perfekt besök på några timmar med fikapaus för hela familjen, aporna gjorde storsuccé hos både stora och små då dom hoppade överallt på oss, att man sen fick klappa och känna på rockor i rockadammen var en blöt och roligt upplevelse.... den minsta gillade att springa fram och tillbaka vid surikaterna då dom sprang med :) :) men den stora succén var att man fick både känna och hålla i både stor orm och stor spindel (skorpionen vågade ingen hålla i)efter lite fika (något dyrt) så var vi inne en omgång till, detta ställe har öppet året om och vi köpte årskort då vi kände att hit kommer vi fler gånger....
(2015-11-10)

Slitet ställe.
Tyckte att det var dyrt för det lilla som fanns. Slitet ställe. Inget vi kommer att gå in på igen.
(2015-08-14)

Mysig utflykt till tropicarium Kolmården
Vi gjorde en utflykt och kollade in hela deras utbud, barnen fastnade mest av allt för doktorsfiskarna (garra rufa) som äter döda hudceller på händerna, superkul att få stoppa ner händena i det akvariumet! Annars gillade dem hajarna och ormarna som var imponerande.
(2015-08-09)

Roligt och spännande
Jättekul ställe med lite extra allt. En apa hoppar upp på axeln, barnet kan klappa fiskar och hålla i en orm. Mycket bättre än Skansens tropicarum - tycker jag. Passa på en kall dag för det är varmt och skönt där inne :-)
(2015-05-07)

Trevligt för hela familjen!
Under vårt besök som testfamilj med barn i åldrarna 4 år, 5 år och 9 år upptäckte vi att Tropicarium Kolmården är ett familjenöje i vacker miljö för alla åldrar och smaker. Nervkittlande med hajar, alligatorer och ormar i många olika färger och storlekar. Mysigt med de små aporna, färggranna fåglar och surikater. Barnen var riktigt nöjda med vårt besök och vi vuxna hade lika trevligt som dem. Vi kan varmt rekommendera Tropicarium Kolmården!
(2014-09-14)

Rolig upplevelse för alla åldrar!
Vi var där som testfamilj, och hade innan besöket, liksom de flesta, vandrat runt på Kolmårdens djurpark. Vi besökte Tropicarium precis efter att Kolmården stängt och det var helt perfekt, ingen trängsel alls. Ett stort urval av både söta och läskiga djur i en vild blandning. Vi hade fem barn med oss i åldrarna 4, 12 14,16 och 17 år, och samtliga tyckte det var jättekul och givande. Här finns något för alla att tycka om! Rekommenderas!
(2014-08-26)

Spännande och mysigt på Tropicarium
Jätteroligt och lärorikt besök som uppakattades av alla i våran familj! Minstingen som är 3 månader älskade att ligga i vagnen och titta när hajarna simmade förbi! Och vår stora kille som snart fyller fyra tykte det var super coolt med spindlarna och den STORA alligatorn!
(2014-06-24)

Perfekt!
Har man inte råd med Kolmårdens djurpark men ändå vill omge sej med fantastiska djur så åk HIT!!!!
Vi hade årskort där innan vi flyttade o våran dotter älskade att åka dit!!! Man blir alltid lika fascinerad! Även om vi var där hyfsat ofta så hade dom nästan varje gång något nytt akvarium/terrarium/bur. Nu har dom fått så man får klappa spindel, skorpion o orm om man vill förutom fiskarna i stora bassängen som man får klappa :)
Tropikariumet får 11 av 10 möjliga :)
(2014-06-06)

Perfekt!
(2014-06-06)

Rolig och spännande halvdagsutflykt!
Mycket trevligt utflyktsmål för barnfamiljer. Vi var där med barn i åldrarna 7 år, 5 år och 10 månader. Barnen älskade att titta på alla djur, men vi vuxna hakade upp oss på dåligt underhåll (trasiga montrar, tomma tvålbehållare och otroligt smutsigt golv) vilket drar ner betyget. Men absolut väl värt ett besök i sommar!
(2013-07-02)

Roligt komplement till huvudattraktionen
Vår familj var där som testfamilj midsommarhelgen. Vi kom in runt 16 till Kolmården och passade på att ta Tropicarium den första dagen. Vi har barn som är 3 och 5 och de gillade upplevelsen mycket. Vi var där ca 1,5 timmar och det var lagom. Man kunde säkert vara där 1 timma likaväl som 3 timmar beroende på intresse för de olika fiskarna och djuren. Det roligaste som fanns var de små aporna. De hoppade upp på en och det var mycket roligt och interaktivt. Det som också var bra var att de mindre barnen lätt kunde delta då många akvarier hade glasinsyn på låga höjer. Man slapp lyfta upp barnen för att se. Man kom även mycket nära djuren och fiskarna vilket var populärt.
(2013-06-27)

Trevligt besök
Vi gjorde ett stopp på Kolmårdens Tropikarium. Det märktes redan på parkeringen att man normalt alltid skall stanna en heldag på plats, eftersom det bara fanns ett betalningsalternativ på 50 kr för ett dygn. Ganska oskäligt när man bara stannar någon timme :-( och inte tänker gå in på Kolmården.
Väl inne var det väldigt trevligt. Inte så stort, men fint och välskött. Man kom väldigt nära aporna, det var spännande. Kul att få se ett litet åskväder hos krokodilerna. Vi klappade också rockorna, som snällt kom upp till ytan i akvariet.
(2011-09-04)

Intressant!
Vi var där med tre barn i åldrarna 7, 9 och 11 år och alla hittade saker som var intressanta. Den äldste tyckte alla skyltarna var lärorika och läste allt som gick att läsa. Mellan tittade på alla djuren. Och den minste var överförtjust i att försöka locka till sig och få klappa på fiskarna i den öppna bassängen. Vi valde att komma dit på eftermiddagen dagen innan vi skulle in i Djurparken vilket passade bra för då blev det något att göra båda dagarna och även Tropikariet var en del av resan och inte bara något vi skulle rusa igenom innan vi gick till Djurparken.
(2011-08-22)

Verkligen en upplevelse
Vi var där härom dagen. Våra barn är 7 och 8 år och dom tyckte det var så spännande. Hade dom fått bestämma så hade dom varit där en hel dag och dagen efter med. Att få se hajarna simma så nära en var en otrolig upplevelse. Både jag och min man tyckte också detta var ett bra ställe. Vi kan bara varmt rekommendera det till andra. En total upplevelse för hela familjen och värt vart enda öre.
(2009-07-11)

Så där!
Visst var det fint att se, men det var inte värt pengarna. Min dotter tyckte inte att det var något speciellt.
(2008-07-24)

Wow!!!!
Betyget blir 10 av 10 möjliga. Helt underbart ställe. Min son som då var 3 år pratar om det än i dag ett helt år senare.
(2007-06-26)

Världens Roligaste Tropikhus!!!
Jätte Spänande att gå Genom Ap Regnskogar och se ormar , Ödlor och Sköldpaddor i Jätte Fina Terrarier.
Även Hajar, Alligatorer, Rockor och andra djur och jätte fina koralrev var något man inte får missa.
(2007-04-02)

Något alldeles extra!
Vi har besökt Kolmårdens tropicarium 3-4 gånger och tröttnar aldrig på det! Helt underbart att se de otroligt stooora akvariumen med hajar (!), landsköldpaddor & alla färgglada fiskar! Att sedan få klappa simmande rockor tycker vi alla är hur spännande som helst!
(2006-07-30)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


YU8         P5M      
U T    K      C   541
BGE   B2O     5      
D C    M      S   TA7
YJ4           H      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se