Betyg och kommentarer: Tropikariet
Annons
Betyg och kommentarer

Tropikariet

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Tropikariet.

» Antal inlägg: 71 st
Lärorikt
Häftig upplevelse där alla i familjen lärde sig något. Ta en heldag här för det finns mycket att se och uppleva!
(2019-05-28)

Testfamiljsuppdrsg Tropikariet
Ett spännande besök där barn och vuxnar får möta reptiler, apor, hajar och rockor. Vår 2 1/2 åring tyckte det var läskigt och spännande, hennes 1000 frågor kunde besvaras med hjälp av informationsskyltarna till respektive djur. Lärorikt spännande och skoj!!!
(2018-07-04)

Riktigt smultronställe
Härligt ställe med trevlig, hjälpsam och bra personal. Fina miljöer, roliga, spännande djur och lagom utflyktsmål för en regnig dag. Gott om valmöjligheter i fika/lunch väg. Prisvärt!!
(2017-06-07)

superkul för små och stora barn
Vi hade superskoj, främst för de lite äldre barnen.
(2017-04-27)

Tropikariet
Ett underbart utflyktsmål. För varje gång vi är där upptäcker våra barn (6 och 3 år) nya saker.
(2017-04-11)

Mysigt och spännande!
Härlig upplevelse för både stora och små!
(2017-03-06)

Tropikarie äventyr
En rolig aktivitet som tål att besökas 1-2ggr/år
(2017-02-07)

Underbart med djuren
Småbarnen älskade att vara där och personalen är kunnig. Bara synd att det inte är mycket allergianpassat i cafet
(2016-11-24)

Charmig, intressant och trevlig anläggning!
Passar de allra flesta åldrar, barn som vuxna. Intressanta djurarter att möta på nära håll!
(2016-11-24)

Många udda och roliga djur
Ta mere tid i varje rum, det finns mer än vad du tror vid första ögonkast. Det var rotigt att komma så nära djuren! Alla mina barn från 8 - 19 hade en bra upplevelse... och jag med!Tack
(2016-11-01)

Väldigt spännande och häftigt ställe där man kommer väldigt nära djuren, vilket i sig kan vara lite läskigt t ex när en fladdermus vingslag känns ovanför huvudet i mörkret i Regnskogsnatt eller lemurer som springer fritt i Madagaskar. Sonen på 4år tyckte bäst om lekytorna längst upp med dinosaurieutgrävning och sen hajrevet längst ner. Mysigt med surikater vid fiket. Bra sätt att hålla barnen lite lugna när man ska äta.
(2016-09-05)

härligt med djur
En trevlig eftermiddag, imponerad att en syskonvagn fick plats att gå runt med. Båda barnen på 1 och 2 var helt facinerade. Trevlig personal
(2016-07-15)

Perfekt eftermiddag
Vi var som testfamilj igår med barn på 2 år 4 år 5 år 6 år. Super populärt av alla barn och de hitta sig vars en favorit del. Mycket närkontakt med djuren som var mycket nyfikna på oss och lärorikt med alla skyltar med info om alla djuren. Lek på översta plan i slutet var perfekt som avslut på rundan. Mycket trevlig och hjälpsam personal på alla plan. Kommer helt klart tillbaka.
(2016-06-20)

Väldigt spännande!
(2015-06-24)

Spännande och nära djurkontakt
Vi har besökt Tropikariet två gånger med våra barn.
De var 2 resp 4år första gången, andra gången var 2 år senare.
Barnen tyckte besöket var lika spännande och givande båda gångerna.

Många olika sorters djur men det som är den stora "höjdaren" är att man kommer riktigt nära inpå alla djuren.
Lite läskigt ibland men det är också just det som är halva tjusningen.

Jag saknar mer personal ute i rörelse, som berättar och förklarar om djuren. Någon att stanna och fråga, varför gör djuren så, varför ser de ut så osv. Det hade varit roligt.

Lite trångt ibland också.
Om jag inte minns helt galet var det en dyr presentshop.

De tre ovanstående punkterna gör att vi inte ger full pott.

Jag rekommenderar helt klart Tropikariet
(2015-05-11)

Djur i stora lass
Barnen älskade att man kom många djur så nära. Dock var det yngsta barnen 3 år rädd när vi gick in i regnskogsnatten. Tror att det passar bäst för skolbarn.
(2015-03-12)

Superhäftigt!!
Om man har barn med djurintresse är detta ett måste!! Prisvärt med massor att se och uppleva.
(2014-09-21)

Pärla med utvecklingspotential!
Detta är ett mycket trevligt ställe för hela familjen att tillbringa en halv dag på! Här rör man sig i naturtrogna miljöer med löst springande och hoppande djur. Klapp dammarna med de så kallade doktorsfiskarna blev succé såväl hos barnen (en 6-åring och två 4-åringar)som föräldrarna. För att få ut mest av upplevelsen rekommenderar vi att ta tid på sig att besöka de olika avdelningarna många gånger.
(2013-10-14)

Blir defenitivt ett återbesök
Vi besökte tropikariet som testfamilj, barnen 8 o 3 år var dock inte så modiga av sig. Regnskogsnatten hade jag gärna tillbringat mer tid i, men ingen av baren våade vara där någon längre stund. Lille kille älskade aporna och vill aldrig gå därifrån. Klappdammarna i källaren var uppskattade, liksom surikaterna som satt och tittade på oss när vi fikade.
(2013-08-02)

Upplevelse!
Två vuxna och barn i åldrarna 6 år och 10år stortrivdes på Tropikariet. Ser oansenligt ut på utsidan men väl inne bjuds man på mycket upplevelser i och med att djuren går fritt. Rekommenderas, tar c:a en halvdag i tid, perfekt om det regnar. Stort plus till personalen som gärna visar och berättar om djuren!
(2013-08-02)

Trevligt och familjärt
Vår familj med två vuxna och två barn i åldrarna 5,5 år och 17 månader spenderade drygt 4 timmar på Tropikariet och alla hade en trevlig dag. Det som utmärker Tropikariet från liknande ställen tycker vi är atmosfären, man känner sig nära både djur och personal. Många djur är lösa bland besökarna och personalen cirkulerar och informerar med ett trevligt bemötande besökarna om anläggningen och dess djur. Vi vuxna kan se hur man skulle kunna utveckla delar av upplevelsen men barnen var bara nöjda. Ett extra plus för ett bra och trevligt café där vi både åt lunch och fika med surikater som utsikt!
(2013-07-28)

Ett trevlig ställe
Vi var där som test familj i går och tyckte det var jätte trevlig. Våra barn är 11 och 12 år. Åkte dit när det öppnade direkt och det kan vi varmt rekommendera att ni gör. Hade inga förväntningar på detta ställe men det var verkligen ett trevlig och mysigt ställe. Tycker att det passar för alla åldrar. Våra barn är lie äldre och dom vill gärna läsa fakta och det fanns det vid varje djur. Lemurerna var något där emot som vi såg fram emot tyvärr fick man inte klappa dom. Vi hade sån tur att när vi var hos Lemurerna så fick dom mat och gisses vilken fart dom fick. Men det bästa på hela stället var doc fiskarna. Här fick man stoppa ner händerna och dom åt på en. Så häftigt. Trodde inte vi skulle få med oss barnen här i från. Något vi varmt kan rekommendera är att ni som är diabetiker gå på detta och låter fiskarna äta på era fingrar. Dottern som är diabetiker hade sina händer där och hon hade så fina finger toppar när hon tog upp händerna.
Det tar inte så längre att gå igenm detta ställe men man kan ju gå där hur länge som helst med om man vill.
Vi hade en otroligt trevlig stund och är mycket nöjda med allt.
Tack för biljetterna.
(2013-07-17)

Härligt ställe
Jättefint för både stora och små. Djuren har det jättefint. Spännande att "vara med i och gå bland djuren". Underbar personal.
(2013-07-16)

En härlig dag på Tropikariet
Vi är en familj på 2 vuxna & 2 barn (11 & 8 år), vi tyckte det va en trevlig tripp till Tropikariet, många olika djur och vid receptionen fanns där ett rör med småkryp som man följde hela vägen igenom lokalen till deras bo.. barnen tyckte det va fint med hajakvariumet och alla de andra djuren också. Vi var väldigt nöjda och kommer att återkomma dit igen!
(2013-05-06)

Testfamilj Sommaren 2012
Familjen på två vuxna och tre barn 2-6 år hade en underbar förmiddag på tropikariet. Visst var det lite läskigt för de små med det mörka rummet och djur som flög runt huvudet, men när vi kommit igenom det gick det knappt att hejda barnen som ville springa före och upptäcka nytt hela tiden. Dagens höjdpunkt blev när en lemur valde att sätta sig på pappas ryggsäck och i hans knä.
(2013-04-25)

Allt ngt nytt när vi kommer dit!!
(2013-02-21)

Tropikariet i Helsingborg.
Testfamilj på Tropikariet Oktober 2012!
Hela familjen(som består av fyra personer från ålder 6 - 40 år)tyckte att det var en toppen aktivitet. Lagom stort, massa spännande djur och framförallt annorlunda jämfört med andra ställen. Man förstår att det ligger otroligt mycket kunskap och engagemang från ägaren och personalens sida att kunna driva ett sådant ställe. Att dom utgår från djurens behov samtidigt som dom får en att känna sig "ett med naturen" genom dom olika skogarna är häftigt!Väl värt inträdet som skulle blivit 300 kr för vår familj!!!!
(2012-10-17)

Testfamilj på Tropikariet
Vi var testfamilj på Tropikariet augusti 2012. Vi var 2 vuxna och 2 barn (6, 9 år). Inga problemer med att hitta och få en pakeringsplats.
Vi hade en uppfattning att det var större så lite besvikna var vi. Redan vid entren var det ett slags vandringsrör med myror som klättrade. Röret gick vidare genom dem olika våningarna, lite coolt faktiskt .-)
Först kommer man in i regnskogsnatten och det var lite skrämmande med dem främmande ljud och skuggorna som man kunde se lite av. Man skulle nog ha denna station i slutet av rundan så att man var mer i stämning. Vi kom vidare till ormarna som precis blivit matat med en kyckling och det var lite kul att se. Där fanns även spindlar, grodor och andra små kryp...Uppe på översta våningen fanns det en kunskapshörna som var så där och en aktivitesavdelnings som var lite sliten och ganska smutsig.
Personalen visste vad dem pratade om och var villiga till att berätta och förklara dem olika sakerna om djuren. Var inga problem att fika om man är gluten intolerant :-) Vi var där ca 1,5 h.
(2012-08-22)

Tropikariet Helsingborg
Perfekt ställe för en regnig dag. Barnen älskar att åka dit, själv tycker jag att det är lite obehagligt med de lösgående djuren så det brukar bli maken som får åka med barnen. Inträdet är väl kanske en aning för högt men så länge barnen är nöjda så är ju vi vuxna nöjda.
(2012-08-12)

Testfamilj 2011
Sommaren 2011 var vi testfamilj på tropikariet i Helsingborg. Det är lätt att ta sig dit. Vi åkte tåg från Malmö till Knutpunkten. Från Knutpunkten går det flera olika bussar till Tropikariet. Väl inne finns ett bra café med utsikt över surikater och sköldpaddor (mycket populärt!). Avdelningarna med de olika djuren är indelad på tre olika plan, källare inkluderad. Var avdelning har ett "andningshål" där barnen kan leka av sig och tex gräva efter dinosaurieben, testa hur långt de kan hoppa jämfört med olika djur. Utkikstornet i krokodildammen var mycket populärt!Det som barnen kommer mest ihåg var att en lemur hoppade över mig för att komma snabbare till maten...
Vi var mycket nöjda och valde att besöka Tropikariet igen detta år!
(2012-08-08)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


STU         LGL      
F      S    M     AGF
DC9   GBL   1T6      
H Y    U    U 9   68F
TRU         LJS      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se