Tycho Brahe museet
Annons

Tycho Brahe museet

(0 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

Tycho Brahe museet

Tycho Brahe ses som en av vetenskapshistoriens viktigaste personer. Hans detaljrika kartläggning av stjärnhimlen låg till grund för framväxten av dagens moderna världsbild.

Muséet: Tycho Brahe museet på Ven behandlar Tychos liv, hans vetenskapliga betydelse och verksamheten vid Uraniborgs slott. Utställningen innehåller filmer, animationer, arkeologiska fynd från området, rekonstruerade instrument, modeller, bilder och multimedia.

Tycho Brahe museets Vetenskapscenter

Lekstationer (invigs 5 maj -08): Den nya friluftsutställningen har flera lekstationer där man kan prova på ett antal 1500-tals lekar. Fysiklekparken syftar till att visa att vetenskap inte alls behöver vara svårt, utan istället jätteroligt.

Väderstation: I Vetenskapscentret ingår även en väderstation där man kan fortsätta Tycho Brahes arbete med att anteckna väderförhållandena på Ven. Genom gamla tekniker får man göra sin egen observation och skicka denna som en hälsning per mail.

Planetstig: Stigen ger besökarna en känsla för hur stort vårt solsystem är. Stigen startar med en modell av solen vid entrén till Tycho Brahe museet. Den sträcker sig sedan bort till Bäckvikens hamn. Planetstationerna på stigen förhåller sig skalenligt och proportionellt rätt till modellen av solen. På varje planetmodell finns kortfattad information om just den planeten.

facebook.com/#!/pages/Tycho-Brah... »
Hitta
Landsvägen 182, S:t Ibb, Ven
Skåne, Skåne län, Landskrona kommun

Med bil från till Tycho Brahe museet är det ca 1 mil (51 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Museet finns i fd. Allhelgonakyrkan, i omedelbar anslutning till Uraniborgsområdet.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till
Tycho Brahe museet har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


NOT          D       
  E    I    GE    SG8
YRG   JRB    B       
  3    3     U    NJS
9HF         DUC      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se