Vitlycke museum
Annons

Vitlycke museum

(2 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

Vitlycke museum

Om ni är intresserade av hur man levde på bronsåldern, och utan spännande hällristningar, då ska ni åka hit till Vitlycke museum. Här finns utställningar, rekonstruerad bronsåldersgård, bildspel, butik och café/restaurang. Vitlycke museum ligger i Tanums världsarvsområde och är ett informationscentrum för hela världsarvsområdet.

Inom världsarvsområdet finns fyra magnifika hällar översållade med ristningar. Den största av dem är Vitlyckehällen som ligger inom museets område. Den har hundratals bilder, bland dem Brudparet, den kanske mest kända av alla.

På bronsåldersgården finns rekonstruktioner av två långhus från äldre respektive yngre bronsålder. Kring husen strövar fåren fritt och bakom gården finns grishägnet. Sommartid pågår det spännande aktiviteter för familjen här på bronsåldersgården, t ex bronsåldersliv, arkeologiskola, pilbågsskytte och hantverk som t.ex växtfärgning och bronsgjutning

Handikappvänligt?
Handikappentré och parkering.
Du som är rörelsehindrad kan använda personalingången på museets långsida. Ringklocka finns vid personalingången. Det finns möjlighet att köra upp en personbil till museets entré för avlämning.

Handikapparkering finn ca 100 meter från museets entré. En rullstolsslinga leder upp till entré till vänster om trappan.

Museibyggnaden
Alla lokaler i byggnaden är tillgängliga för rullstolsburna. Handikapptoalett finns till vänster innanför huvudentrén. En rullstol finns till utlåning, fråga i receptionen. Ledhundar är välkomna i alla delar av museet. För mer information och för att boka visningar ring: 0525-209 50 eller kontakta oss på [email protected]

facebook.com/vitlyckemuseum »
Hitta
Vitlycke 2, Tanumshede
Bohuslän, Västra Götalands län, Tanums kommun

Med bil från till Vitlycke museum är det ca 112 km (1 tim 29 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Buss och tåg går till Tanumhede centrum respektive Tanums station. Vissa bussar stannar vid hållplatsen Hoghem 500 m öster om Vitlycke museum. Tag den lilla vägen till vänster vid hållplatsen.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Vitlycke museum. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Vitlycke museum har snittbetyg 7.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

leva bronsåldersliv
barnen får klä ut sig i bronsålderskäder och har jättekul när de leker i husen som det vore för 3000 år sedan!
Läs mer »
Vitlycke
Vi (familjen två vuxna + flicka 5 pojke 8) kommer tillbaka i aug. för att se hällrisningarna i ficklampssken! Otroligt spännande, lärorikt o...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


5HB         GFW      
5      X    J P   J18
JG7   2CU   14Q      
2 N    U      R   HEH
3XM         E9D      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se