Plage de Grande Anse
Annons

Plage de Grande Anse

(0 omdömen)
Stränder & badplats

La Basse-Terre, Guadeloupe
Favorit sparadSpara favorit

Plage de Grande AnsePlage de Grande AnsePlage de Grande Anse

När du kommer körande från norr på de slingriga vägarna längs huvudön Basse-Terres västkust kan du se den underbara stranden på håll. Den ligger förresten bara 5-10 bilminuter söder om Fort Royal där många svenskar bor. Stanna gärna först vid utsiktsplatsen Point de vue de Gadet och fotografera stranden uppifrån, innan ni åker ner för att bada. Det är oerhört vackert att se på håll. Och så bor det en söt ko på utsiktsplatsen, den kan barnen hälsa på. Plage de Grande Anse är en naturskyddad strand som är mycket lugn och karibisk med tropiska fågelarter som sjunger och palmer som ger skugga. Sanden är inte vit här, snarare kan man kalla nyansen ”sandbeige”. Stranden är ren och fin, ingen tång, inget skräp – bara massor av fin sand och kristallklart azurblått vatten.

Bra att veta:
på lördagar och söndagar kan det vara lite stojigt här, så välj en annan dag om det är möjligt. På helgerna kommer många familjer från Guadeloupe hit för att ha picknick och koppla av tillsammans. Det blir snabbt mycket folk och det kan bli svårt att finna en ledig palm som ger skugga. Ibland ordnas det föreningsmöten på helgerna, t ex racerklubbens träffar och liknande. Då är det full rulle. Men måndagar till fredagar är det lugnt och skönt och ibland har man stranden nästan helt för sig själv. Det här är en riktig badpärla som ni inte ska missa!

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Plage de Grande Anse. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Plage de Grande Anse har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se