Betyg och kommentarer: Aquaria Vattenmuseum
Annons
Betyg och kommentarer

Aquaria Vattenmuseum

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Aquaria Vattenmuseum.

» Antal inlägg: 41 st
Bra ställe nära gröna lund och skansen
(2017-02-19)

kan man fiska
Frågade dottern.. haha.. helt fascinerad av allt som rörde sig bakom glasrutor. Kunnig personal och trevlig miljö.
(2016-05-14)

Superfint, intimt museum
Personalen är enormt kunnig och trevlig. Djuren är Välmående och systemen är baserade på ekologiska lösningar - i min mening är detta unikt. Många tropikarium/akvarium är vräkiga och stora, men tomma och själlösa. Så är inte fallet på detta akvarium.
(2016-02-18)

Finns mycket häftigare akvarium, men fint café
Vi var här med vår 2,5 åring och hon uppskattade det faktist mycket. Det finns små ramper som även små barn kan stå på framför vissa akvarier, jättebra. Aquaria är förvånansvärt litet, tar inte lång stund att gå igenom (vilket kan vara bra med mindre barn som blir trötta i stora akvarier med massor av montrar). Regnskogsrummet är den häftigaste upplevelsen för små barn, men tyvärr finns det inga små apor eller fåglar där, har för mig att det gjorde det när jag var mindre. Nu är det bara en regnskogsmiljö med natt- och regnsimulator och fiskar, inte jättespännande för lite större barn som är vana vid häftigare ställen kanske. Det stora akvariet och de tropiska akvarierna är varken mer eller mindre spännande än på andra ställen, dock är "mangroveskogen" och "Kloakäventyret" ganska överdrivna beskrivningar av saker som det tar 2-3 minuter att titta på. Missa dock inte den gulliga lilla utställningen om sjöhästar, man måste gå ut förbi laxtrappan en kort bit för att komma till den. Behållningen med aquaria är främst att det ligger centralt och har ett jättemysigt café med fin utsikt över Stockholm.
(2014-05-08)

Toppenaktivitet i alla väder
Mest spännande är det när det är matning av djuren i tropiska regnskogen. Det blir full aktivitet bland alla djur. En höjdare (eller nedåt var det) var också en gång under marken i svenska rummet. Där klättrades det för fullt.
Vi spenderade säkert 3 timmar utan problem och sedan en medhavd fika i fiskrummet ute.
Vi kommer fler gånger
(2011-06-09)

Testfamilj sommaren 2010
Aquaria är ett ställe som passar alla åldrar, liten som stor.
Största behållningen är dock havsbassängen o flera mindre akvarium med sina exotiska fiskar.
(2010-09-30)

En mysig stund!
En liten oas som gav oss en mysig stund.
(2010-08-05)

Mest för yngre
Vi har en stor barnskara och det var bara de yngre som uppskattade vattenmuseumet. De äldre var ganska snabbt uttråkade. Underbart fika område inom området lyfte besöket.
(2010-07-30)

Vattendjur i alla former
Aquaria är alldeles lagom stort. Man kan njuta av alla vackra fiskar/hajar och andra vatten djur. Gå gärna med guide, då får man se när fiskarna matas i de olika miljöerna på museet. Man kan låta sin 7-9 åring gå runt själv utan att komma vilse. Förvarna gärna om åskan/mörkret i regnskogen. Liten lagom present shop att handla i. Man kan äta medhavd matsäck i skärgårdsmiljö, på en brygga...det gillade vår dotter!
(2009-03-14)

Alldeles lagom
Oj, ett lagom stort ställe som man kan njuta av att gå och titta på fiskar. Lite läskigt med regnskogen tyckte barnen.
(2008-12-08)

Närgånget med hajar :-)
HAr varit där både när sonen var 1 och 2 år. Han tyckte det var väldigt spännande som 1-åring, men fick förstås ut mer nu när han var över 2 år. Första året var regnskogens "oväder" läskigt, men nu var det spännande. Hajtunneln är ett favoritmoment förstås. Det är precis lagom för en fm eller em utflykt. Man hinner titta i lugn och ro och sedan avnjuta en lunch eller fika med vacker utsikt över vattnet. Kan tänka mig att de äldre barnen ahde önskat att det var något större, men för de yngre tyckte jag det var lagom stort.
(2008-12-04)

Helt ok
Ett mysigt litet ställe att tillbringa en stund på. Var där med min 7-åriga dotter som tyckte det var roligt att se det som erbjöds. Hade förväntat oss ett större museum och inträdet var lite för dyrt, dock ett trevligt ställe.
(2008-10-29)

Lagom stort
Ett perfekt utflyktsmål om man vill hinna med att se allt på en dag. Hajtunneln är populär och det är spännande att få sitta under tak i regnskogen när det börjar åska och blixtra.
Personligen är jag stormförtjust i restaurangen inne på Aquaria med en bra meny och en fantastiskt utsikt över Stockholms vatten.
Det finns en liten shop bredvid restaurangen som har rätt roliga grejer.
(2008-07-07)

Lite besviken.
Hade förväntat mig mer. Restaurangen drog också ner betyget då de tyckte att det var fullt ok att bara ha bakad potatis som mjölkfritt alternativ. Barnens favorit var muränan!
(2008-05-23)

Mycket uppskattat!
Jag har en 2 åring som äääälskar fiskar. Speciellt eftersom han älskar filmerna "Hitta Nemo" och "Hajar som hajar". Att få se Doris och Bubbla som han kallar den gula fisken från filmen hitta nemo var en så otrolig känsla för honom. Och hajarna då... Jag sätter max betyg för det var lagom stort, lagom mycket att se och det tog oss ca 2 timmar med fika och allt innan vi var klara. Han pratar ännu om det, och jag känner att det var alldeles lagom för en 2 åring. Finna annars inte så mycket man kan göra med så små barn, förutom skansken. Men där har man ju varit ett par ggr. Present shoppen hade också en massa kul och det var faktiskt inte så dyrt. Inträdet var Honom var gratis och jag fick betala 70 kr. Så trots att vi lyxade i kafét och köpte saker tills han blev nöjd blev jag inte ruinerad.
Roligast tyckte han naturligtvis var det stora akvariet med hajarna och det med "Doris och Bubbla". Men även den lilla dammen som finns precis i början när man kliver in till dom akvarierna. Där kunde han sitta på huk och titta ner på fiskarna.
Rekomenderar det för familjer med små barn. Min syster var med, och hennes 7 åring och han uppskatade minst lika mkt som min lille trotts att han inte är en lika stor fanatiker av fiskar.
Vi vuxna kände också att det var kul, som sagt lagom av allt och man behöver inte stressa sig igénom det då det inte är så stort. Om man tänkt hinna med annat samma dag.
(2007-07-04)

Så där
Visst var det trevligt med alla djuren, men jag tycker att skall man till Skansen så är Skansen-akvariet mycket roligare.
(2007-02-16)

roligt
spännande att krypa in i hajtunneln, mysigt att sätta sig ute på trätallarna och äta lunch men roligast var nog att klättra ner under marken (för att se hur det ser ut under sthlm gator) det tyckte iallafall min 5 åring
(2007-01-22)

Litet men toppen
Men en ett åring och en fjortonåring var det inte lätt att hitta aktiviteter som kunde passa båda, men Aquaria hade något för alla smaker! Det som drar ner betyger var att jag tyckte det var lite väl dyrt. Fantastiskt café med otroligt vacker utsikt!
(2007-01-22)

Kul för alla åldrar
Trevligt och underhållande för alla åldrar. Fint café. Enda nackdelen var att det gick lite fort att se allt. Man fick gå tillbaka flera gånger för att få valuta för pengarna, men det hade nog inte barnen något emot
(2006-10-30)

Gemytligt
Här trivs man
lagom stort för att låta barne upptäcka stället på egenhand
(2006-10-30)

BRA
Bra museum för hela familjen - men kanske främst för de minsta. Vår son som nu är 8 år, har varit där flera gånger sedan han bara var något år gammal och han tycker fortfarande att det är jättespännande - framförallt med regnskog, grodor och hajtunneln. Vår dotter som nu är 11 börjar tröttna lite, men följer ändå med och har nog trots allt lite glädje av det :)
(2006-10-07)

Mysigt
Ett super mysigt ställe. Stora tjejen (3år) älskade det. Hon vill absolut tillbaks. Va kul att vi kom en dag då barnen fick vara med och mata fiskarna. Vi kommer absolut att åka tillbaks.
(2006-10-06)

Lagom utflykt
Var där med mina 3 barn 6, 10 och 12 år. Alla tyckte det var roligt och intressant. Mysigt och rogivande fik precis intill vattnet. Jag rekommenderar varmt ett besök där för en barnfamilj.
(2006-07-20)

lagom stort
Ett härligt ställe för en liten utflykt en söndagseftermiddag.
(2006-07-03)

Toppenställe
Vi var där första gången när dottern bara var 1,5 och redan då var hon väldigt fascinerad av alla färggranna fiskar. Hon tycker bara mer och mer om det ju äldre hon blir!
(2006-07-02)

Tack för biljetterna!
Vill bara tacka för biljetterna till Aquaria som vi vann från Barnsemester.se. Det var roligt att se att till och med vår lille Max som bara är 4 år kunde ha glädje av besöket. Han var mycket fascinerad. Storebror som är 7 år var också mycket nöjd. Ett riktigt fint ställe som vi gärna tipsar andra familjer om, ifall ni ska besöka Stockholm eller bor där. Tack än en gång till Barnsemester.se!
(2006-06-18)

Aquaria
Centralt, spännande och lärorikt. Kul för hela familjen!! Mysigt fik.
(2006-06-14)

Toppenställe
Var där med en 2- och en 4-åring. Bägge tyckte det var spännande med alla fiskar, framförallt att få krypa in i akvariet med hajar
(2006-06-14)

Superspännande regnskog
Vår dotter älskar Aquaria! Här finns en regnskog där man får uppleva en åskväder med skyfall. Coolt. Många spännande fiskar så som pirayor, hajar, lungfiskar etc. Rekommenderas.
(2006-06-14)

Tummen upp från vår lilla!
Vi åkte dit med vår lilla tjej som då bara var fem månader, men oj vad hon tyckte det var skoj! Massor med fiskar som simmade! :-)
(2006-06-14)

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se