Tre unika semesterförslag för familjen
Annons

Tre unika semesterförslag för familjen

Är du sugen på att göra något annat tillsammans med familjen den kommande semestern istället för det ni alltid brukar göra? I så fall ska du kolla in den här artikeln, här tipsar jag om 3 unika resemål för hela familjen, som är fyllda med både äventyr och lugn.

Av: Linn Wiklund Wandrup

Muddy Paw Dogsledding
Foto från Muddy Paw Dogsledding via Flickr.

Besök en Nationalpark

Upplev pittoreska landskap och håll er aktiva genom vandring, fiske eller cykling. Ta mer er picknick och slappna av i solen! Nationalparkerna är extra vackra nu i höst när löven skiftar färg.

Sverige har 29 nationalparker på totalt 731 589 hektar. De flesta har vandringsleder och i några finns det informationscentraler och naturum. Vissa erbjuder även övernattningsmöjligheter. Naturvardsverket.se »

Även övriga Europa och USA har gott om vackra Nationalparker. Kanske drömmer du om en vandringssemester i USA eller ett äventyr i Kroatien? Det finns massor att välja mellan!


Familjeläger

Det finns många typer av familjeläger både i Sverige och utomlands. Speciellt USA har ett stort utbud med både natur- och hälsoläger och det finns både budgetpaket lika väl som lyxigare destinationer.

I Sverige anordnar bland annat CISV lokala läger där temat kan vara mänskliga rättigheter, social rättvisa eller mångfald. Andra som anordnar sommarläger för hela familjen är bland annat Svenska Kyrkan och Friluftsfrämjandet. Ett annat tips är de ridläger och seglingsläger som finns runt om i landet.


Annorlunda snösemester

Packa bilen och klä er varmt för en resa till de Svenska bergen i vinter. Eller varför inte boka flyg och hotell i Alperna?

Men se bortom de traditionella alternativen, prova snowboard, hundspann eller kör gasen i botten med en snö skoter. Både mysigt och spännande på samma gång, och mellan varven kan ni åka utför om ni saknar skidåkningen för mycket.

Tips: Se till att få försäkring med om ni skall åka snö skoter. Och kika runt här på Barnsemester.se, vi har massor av tips på vad ni kan hitta på under en vintersemester!


Oavsett om du och din familj bestämmer sig för att besöka en nationalpark, ta sig an kylan i en hundspann eller anmäla er till ett familjeläger så kommer ni med dessa förslag garanterat att hitta på något unikt. Gör något du och dina nära och kära sent kommer att glömma, och minst lika viktigt, glöm inte kameran!


Av: · · Senast uppdaterad 2014-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se