Mustig grönsakssoppa med Crème Fraiche och riven ost
Annons

Mustig grönsakssoppa med Crème Fraiche och riven ost

Mustig grönsakssoppa med Crème Fraiche och riven ost

Man glömmer bort hur gott det är med en mustig soppa på grönsaker. Extra matig blir den med kokt potatis - asiatisk smak får man om man lägger till 1 tsk sweet chili. Barnvänlig blir den med strimlad falukorv som får koka med.

Ingredienser (4 portioner)200 g broccoli
8 minimajs
4 knipplökar eller 1 purjolök
2 morötter
1 msk smör
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
salt och peppar
1 dl riven ost
1 dl crème fraiche gräslök

Skölj grönsakerna. Dela broccolibuketterna. Dela minimajsen, skär löken och morötterna i slantar. Fräs grönsakerna i smör och slå på buljongen. Låt grönsakerna koka mjuka, ca 10-15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda crème fraiche, ost och lägg en sked på soppan. Strö över klippt gräslök och lite riven ost.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se