Brudklänningen
Annons

Brudklänningen - i spotlight för en dag



Ska du vara en strandbrud i Thailand med orkidéer i håret och en tunn vit sommarklänning, eller vill ni ta ut svängarna och vigas i traditionella thailändska brudkläder? Gifter ni er i en storstad väljer du kanske en läcker dräkt med hatt? Vad passar dig, hur vill du se ut på ditt bröllop?


Så här fin klänning sydde Therese upp i Thailand.
Drömklänningen kan vara allt från en riktig prinsessklänning med mycket volym och volanger, till en enkel tunn vit sommarklänning. De flesta väljer något däremellan.


Brudklänningsmodet

Som med allt annat förändras modet även inom bröllopsklädesbranchen.

På åttiotalet var det kritvita gräddbakelser med stora puffärmar som gällde. Sedan dess har klänningarna blivit enklare och mer stilrena, ofta med exklusiva detaljer som broderier, pärlor, sammetsinslag, snörningar och glasstenar. 

Ska ni gifta er på en paradisstrand är kanske en tunn vit sommarklänning helt rätt.

Köpa nytt, hyra eller köpa begagnat?

Om man ska hyra eller köpa sin klänning är en smaksak, och en prisfråga. Klänningen används ju oftast inte mer än en gång, men kanske vill du spara den som minne.

Det finns en stor begagnatmarknad för brudklänningar. Har man tur kan man hitta sin drömklänning för halva priset på Tradera eller Blocket.

Om du vill ha en enkel sommarklänning som kan användas vid flera tillfällen, så är det en bra idé att leta i studentbalstider. Då vimlar det av vita klänningar och finkläder i butikerna.


Sy upp klänningen på semestern

Ska ni resa till Thailand innan bröllopet kan det vara en idé att sy upp brudklänningen där. Brudgummens kläder också för den delen.

Här berättar Therese om när hon lät sy upp en brudklänning, två kostymer och fyra skjortor för totalt 2500 kronor.

Läs Thereses berättelse här »

 

 

 



 

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad 2014-09-19
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se