Betyg och kommentarer: Tosia Bonnadan
Annons
Betyg och kommentarer

Tosia Bonnadan

10

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Tosia Bonnadan.

» Antal inlägg: 1 st
Något för alla
Tosia bonnadan är en av Sveriges äldsta och största marknader. Sitt namn har den fått av att det från början var en marknad då bönderna kom in till staden för att sälja kreatur och sin skörd. Vid dagens slut när varorna var sålda och börsarna var fulla med pengar var det dags att fira. Stadsfolket tyckte att de fulla, glada bönderna var helt tosia (dvs tolkiga) och marknaden fick det namn det bär än i dag, tosia bonnadan (tokiga bondedagen). Det som från början var en dag för kreaturshandel har idag vuxit sig till 3 dagar fyllda med knallemarknad, tivoli och mat i mängder. Hela centrala Ronneby stängs under dagarna 3 av för trafik och blir till en enda stor marknad som har allt du kan tänka dig och en hel del annat med. Det finns 3 stycken tivolin utspidda över marknadsområdet. Alla 3 tivolina har karuseller som passar yngre barn men tivolit på torget är ett dedikerat "barntivoli" där alla attraktionerna passar för barn runt 2-7 år. På de andra två tivoliområdena finns det barnkaruseller men även en hel del "fartigare" karuseller samt så klart en mängd lotteristånd. Utspritt över hela marknaden finns det gott om matstånd, den största koncentrationen är dock runt torget. I matväg kan man hitta allt från varmkorv till stekt sill (det är ju ändå Blekinge) eller marknadsfavoriten Langos.
Det här är en marknad som har något för de flesta oavsett ålder, marknaden lockar besökare från när och fjärran vilket gör att det bitvis kan vara väldigt trångt. Kvällstid bör barnen lämnas hemma för då är det fest som gäller för hela slanten.
(2019-05-24)

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se