Badgastein
Annons

Badgastein

(2 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

BadgasteinBadgastein

Badgasteinsskidområde består av 52 liftar och 63 nedfarter. Fallhöjden är 1830 meter och längsta nedfart är 13000meter.

16 st39 st8 st

Badgastein är barnvänligt, snösäkert och perfekt för oss barnfamiljer. Byn ligger mitt i nationalparken Hohe Tauern med vattenfall, gamla träbroar och sekelskifteshus - Badgastein måste vara en av världens vackraste skidorter!

Dessutom är det en fin gammal kurort med thermalvatten. Prova att bada i det 35-gradiga vattnet om ni får chansen – en härlig känsla när snön faller.

Badgastein är Österrikes största ickesammanhängande skidområde. Man kan säga att orten består av en övre del med liftsystemet och en nedre med centrum. Ni kan åka i fyra skidområden på samma liftkort.

Stubnerkogel kallas Badgasteins berg och ni tar er till toppen med en av Österrikes mest moderna linbanor, och väl uppe breder ett varierat skidområde ut sig. Bland annat Österrikes längsta preparerade pist (nummer 11) som är hela 11 km lång. Prova den! Det andra skidberget i Badgastein kallas Graukogel och har något brantare backar.

Via Angertal kan ni sedan ta er till Bad Hofgastein och berget Schlossalm med massor av nerfarter och snökanoner som gör att det är snösäkert från november till maj. Från Hohe Scharte kan ni åka 13 km nerför med en fallhöjd på 1600 meter! Bad Hofgastein har förresten trevlig shopping, om ni blir sugna på det.

Sportgastein är en annan favorit som dessutom har ägglift. Skidåkningen börjar på 2700 m och slutar på 1600 m. Nordabfahrt på baksidan är en opreparerad pist på knappt 8 km - en riktig naturupplevelse för den som är skicklig skidåkare.

Det fjärde och sista skidområdet är Dorfgastein längre ner i Gasteinerdalen. Här finns bra skogsåkning och långa, breda pister. Det bästa stället i dalen enligt många. Orten har valts till Österrikes bästa skidort flera år i rad av en österrikisk TV-kanal. Systemet har 20 liftar och terrängen påminner mycket om den amerikanska. Det är vindskyddat och skönt här eftersom backarna är uthuggna ur skogen.

Hitta
Badgastein
Österrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Badgastein har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Härligt område
Vi hittade många härliga backar att prova, en stor fördel var att jag kunde välja den lättare sidan av pisten och övriga den svårare så m�...
Läs mer »
Barnvänligt!
Ett bra ställe för barn med skidskola från 3-års ålder och svensk-talande skola från 4-års ålder!
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se