Funäsfjällen
Annons

Funäsfjällen

(1 omdömen)
Skidanläggning
Funäsfjällen>
Favorit sparadSpara favorit

Funäsfjällensskidområde består av 135 nedfarter. Fallhöjden är 300 meter och längsta nedfart är 2100meter.

20 st49 st40 st26 st

Funäsfjällen består av 6 alpina anläggningar. Här finns även 300 kilometer längdspår och Europas största skoterledsområde.

Det är en storslagen natur som möter dig när du når Funäsfjällen. Många fjälltoppar är mer än 1000 m ö h och på fjället Helags, som är 1798 m ö h, finns Sveriges sydligaste glaciär. Faunan är också fantastisk, med vilda stammar av myskoxar, björn, varg, järv, örn och lo.

Funäsfjällen är Sveriges största skidområden med skidorterna Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen, Tännäs, Fjällnäs, Tänndalen och Funäsdalen.

Skidåkning

Funäsdalen ger hela familjen fin skidåkning. Vill ni bege er ut på ett skidäventyr är det bara att ta med sig en lättare packning och prova de olika backarna.

Under högsäsong trafikeras området kontinuerligt av en skidbuss som tar er till olika backar och fjällturer.

Den här delen av fjällen är Sveriges mest snösäkra. Enligt SMHI:s statistik faller den största mängden snö i Sverige just här - i Funäsfjällen och Riksgränsen.

Snögarantin
Alpint: Minst fem nedfarter ska vara åkbara inom Funäsfjällen från 1 december till säsongens slut.

Längd: 3 km spår Bruksvallarna-Ramundberget från 15 oktober. 20 km spår inom Funäsfjällen från lördag före julafton.

Skipass
Skipass blir alltid en dyr post för oss barnfamiljer (i alla fall om barnen är 8 år eller äldre), men försök att utnyttja det så effektivt som möjligt.

Tänk på att det alltid blir billigare att köpa eller att tanka redan befintligt skipass online.

Längdskidåkning är populärt i Funäsfjällen. Nordic Ski är ett av världens längsta spårsystem med 300 km sammanhängande spår. Speciella barnspår med möjlighet att pröva både klassisk stil och friåkning. Skidskola finns för den som vill finslipa sina talanger. Elljusspår finns i de flesta byarna i området.

Vill man åka mer fritt på fjället finns 450 km rösade leder.

Missa inte skoterledsystemet. Här tillämpas den smarta lösningen att skilja på skoter- och skidpåren. Det finns 61 mil skoterleder i området och de är som regel preparerade med pistmaskin dagligen. Här finns även guidade turer att följa med på.

Barnens Funäsfjällen

Inom området finns 8 barnskidområden med barnskidskolor, barnklubbar, barnpassning, olika aktiviteter och äventyrsland för små och unga. Naturligtvis har man fritt skipass för barn under 8 år med hjälm!

Tänndalen

Krokskogen - ett äventyrsland med raviner och skogsstigar där du träffar på flera av fjällens djur och även levande renar.

"Snöklubben" - barnpassning och ledarledda barnaktiviteter som snöbus, skidåkning och inomhuslek. 

Fullserviceanläggning - för barnfamiljer med matsäcks-/värmestuga, solaltan, toaletter, skötrum, skidskola, barn- och lekrum.

Klättervägg - finns i Hamra.

Två barnskidspår - båda med djurteman, finns intill skidområdet i Hamra och vid skidstadion nere i Tänndalen by.

Läs mer om Tänndalen »

Ramundberget

Mickelinas värld - här hittar du Mummel & Rabarber, djursafari, Mickelinaskogen med gryt, Mickelinas genväg med slåtten, vattenfallet, gruvgången och renskogen. I Källar’n, på Ramundbergets fjällgård hittar du Ramundberget i miniatyr, ett lekland med stora äventyr för de små skidfantasterna.

LillRamis - I LillRamis hjälper lekledare de minsta att klara den egna liften och rullbandet, här finns pulkor och kälkar, massa roliga upptåg och vinterlek. I kaffestugan finns lekrum, skötbord och toalett. Mickelina kommer ofta på besök och busar med barnen.

Läs mer om Ramundberget »

Funäsdalsberget

Lilla-Lo landet - ligger vid Kåvans dalstation. Här härjar de allra minsta skidåkarna. Rätt var det är kommer självaste Lilla Lo och busar!

Trôtparken - så heter Bergets funpark. Här leker de lite större barnen men också de mer vågade vuxna. Här finns linjer i olika svårighetsgrader och specialtillverkade rails i flera storlekar och utföranden, som passar både de mest våghalsiga och nybörjarna.

Häst & släde, hundspann, islandshästar, bowling är exempel på andra populära aktiviteter. Vill man byta snö mot vatten finns flera simhallar att välja bland.

Läs mer om Funäsdalsberget »

Barnaktiviteter

Nio barnskidområden plus tio funparks. Barnskidskola och klubb med klubbträffar under eftermiddagarna. Snowracer, skattjakt, afterski, korvgrillning, slalomtävlingar mm. Här finns också barnstugor och barnpassning.

Övriga kringaktiviteter

Kvällsskidåkning i två upp lysta pister fram till kl 20 vissa kvällar. Dreamparks, freerideområden, ski& bordercross, Big jump, halfpipes.

Service

Skidskolor, Skiduthyrningar, Sportshopar, Butiker, Frisörer, Bankomat, Barnstuga, Massör & Spa, Bowlinghall, Vesseltrafik, Museer & gallerier, Naturrum, Bagerier, Hälsocentral, Backläkare, Tandläkare, Apotek, Systembolag, Camping.

Tio i topp

Funäsfjällen finns med på Barnsemesters Tio-i-topp-lista över Nordens bästa skidorter.
 

facebook.com/funasfjallen »
Hitta
Funäsdalen
Härjedalen, Jämtlands län, Härjedalens kommun

Med bil från till Funäsfjällen är det ca 372 km (5 timmar 3 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
Funäsfjällen
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Funäsfjällen. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Funäsfjällen har snittbetyg 10 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Mycket att välja på
Mycket att välja på i Funäsfjällen, Ramundberget, Funäsdalen, Tänndalen, Tännäskröket. Fina barnskidområden ett liftkort för alla områ...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 T          F        
BC     H    Y F   AKC
 8    P82   MCM      
 J     O      B   X7R
LHM           C      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se