Ramundberget
Annons

Ramundberget

(24 omdömen)
Skidanläggning
Ramundberget>
Favorit sparadSpara favorit

Ramundberget

Ramundbergetsskidområde består av 8 liftar och 42 nedfarter. Fallhöjden är 300 meter och längsta nedfart är 1650meter.

4 st13 st14 st11 st

Ramundberget är en av landets snösäkraste skidorter. Så snösäkert att de inte behöver ågra snökanoner. Här kommer snön från himlen! Ramundberget är en högklassig skidort med gamla anor, riktiga fjäll och massor med snö. Här är familjen i centrum och barnen hedersgäster. Ramundbergets backar erbjuder femstjärnig familjeåkning. Hela familjen har lika roligt!

Barnaktiviteter varje dag, skidskola och flera barnområden inklusive det populära "Mickelinas Värld", längdspår 300 km, sportbutik och skiduthyrning, hotell, stugor och lägenheter, camping, restauranger (7 st), spa, pool och gym.

Ramundberget ligger i Härjedalen och är en del av Funäsdalen (59 mil från Stockholm, 68 mil från Göteborg och 98 mil från Malmö.)

Lagom stort för barnfamiljer

Fjällen runt Ramundberget har flera toppar över 1500 meter, så det finns backar i alla svårighetsgrader. Här finns även Helags, landets sydligaste glaciär. Ramundbergets backar är perfekta för familjeåkning, alla i familjen kan ha roligt tillsammans. Man kan slappna av i rollen som förälder för skidområdet är inte större än att man lätt håller ihop hela ligan.

Pool och spa Oavsett var ni bor kan ni komma och njuta av Ramundberget Fjällspa. Där finns en pool, och vattnet i poolen kommer från Ramundbergets egen källa, direkt från urberget. Missa inte ångbastun, den är jättemysig!

Aktiviteter för barnen

Barnen är hedersgäster i Ramundberget och barnens kompis heter Mickelina, en stor och snäll fjällräv. I "Mickelinas Värld" finns Mummel & Rabarber, djursafari, Mickelinaskogen med gryt, Mickelinas genväg med slåtten, vattenfallet, gruvgången och renskogen. I Källar’n, på Ramundbergets fjällgård hittar du Ramundberget i miniatyr, ett lekland med stora äventyr för de små skidfantasterna.

I LillRamis hjälper lekledare de minsta att klara den egna liften och rullbandet, här finns pulkor och kälkar, massa roliga upptåg och vinterlek. I kaffestugan finns lekrum, skötbord och toalett. Mickelina kommer ofta på besök och busar med barnen.

De stora barnen och tonåringarna håller till i "Parken". I Ramundberget är det kul för alla barn, både små, mellanstora och tonåringar.
 

facebook.com/ramundberget »
Hitta
Ramundberget
Härjedalen, Jämtlands län, Härjedalens kommun

Med bil från till Ramundberget är det ca 879 km (11 timmar 18 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Ramundberget har snittbetyg 9.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 24 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Betyg 9,5
Bäst i Sverige
Läs mer »
Utför, på längden, vandring, cykling
Vi älskar Ramundberget alla delar av året. Snösäkert, proffsiga spår och pistar, lagom antal pistar så hittar varandra lätt, möjlighet att...
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se