Kungsberget
Annons

Kungsberget

(9 omdömen)
Skidanläggning
Kungsberget>
Favorit sparadSpara favorit

Kungsberget

Kungsbergetsskidområde består av 12 liftar och 22 nedfarter. Fallhöjden är 200 meter och längsta nedfart är 1700meter.

8 st7 st4 st3 st

Barnområden: 2 st
Snowparker: 2 st
Restauranger: 3 st
Grillplatser: 6 st
Värmestugor: 3 st

Kungsberget expanderar kraftigt och växer från en anläggning till en skidort. Ett stort utbud av backar och liftar ger perfekt skidåkning för hela familjen. Hit kan du åka på bara några timmar, oavsett om det är helg, vardag eller kväll. 

I Kungens kurva får du känslan av att åka helt i det fria, på den annars helt obebyggda delen av berget. Eftersom den blåa backen är lång och enkel kan både stora och små uppleva livet från toppen för att sedan glänsa ner för backen.

I Kungsberget satsar man verkligen på familjevänlig skidåkning. Därför åker barn upp till sju år, med hjälm, gratis. Skratt och lek med Björnbusarna, slädtur eller tävlingen Björnbusecupen, är bara några självklarheter. Som en extra bonus ingår alla barnaktiviteter i liftkortet om du bor över.

Skulle någon i familjen känna sig frusen så erbjuder Kungsberget gott om grillplatser med ved som ingår, värmestugor och varm saft i backen för de yngsta. Man bjuder på kvällsskidåkning varje torsdag till lördag! Och för de mer äventyrliga i familjen lockar Snowparken till härliga adrenalinkickar – för både stora och små.

Kanske vill du unna dig och familjen lite extra under semestern? I Kungsbergets Ski Lodge bor du granne med backen i lägenheter med hotellkänsla. Du får dessutom nära till både centrumhuset, after ski och restaurang. Så ät både frukost och middag där och njut av att slippa städa!

Närheten till backen får du även i Verandan, moderna lägenheter av toppklass. Eller om du semestrar med grannfamiljen och får gott om utrymme i flerfamiljshuset Terrassen.

facebook.com/kungsberget/ »
instagram.com/kungsbergetskidort »
Hitta
Järbo
Gästrikland, Gävleborgs län, Sandvikens kommun

Med bil från till Kungsberget är det ca 375 km (4 timmar 23 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Närmsta stad: Sandviken
Transport: Kungsberget ligger 25 km norr om Sandviken, RV 80 och 45 km nordväst om Gävle, E4. ex. Ta E4:an från Stockholm 22 mil, Uppsala 15 mil eller Västerås väg 67, 15 mil

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Kungsberget har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 9 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Kungsberget Sveriges närmsta skidresort
Läs mer »
Perfekt för familjen
Perfekt fr barnfamiljen
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se