Oberstdorf
Annons

Oberstdorf

(0 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Ett mycket populärt skidområde i Södra Tyskland, som inte tillhör Oberbayern, är det runt skidorten Oberstdorf, som i utlandet nog mest är känt för sin hoppbacke, där en av de fyra deltävlingarna i ”Vierschanzentournee” (en annan är nyårsbackhoppningen i Garmisch-Partenkirchen) brukar äga rum varje år.

Här finns ett stort utbud av vinteraktiviteter: 44 kilometer preparerade nedfarter i alla svårighetsgrader, en puckelpist, en snowboard-halfpipe, ett längdåkningsspår på 2,5 km och en kälkbacke på 3,2 km.

I Oberstdorf finns 16 ankar-/knappliftar, 7 sittliftar och 5 kabinliftar, som har en sammanlagd kapacitet på 29.000 personer i timmen. Den längsta nedfarten ligger i skidområdet Nebelhorn och är på 7,5 kilometer (!).

Här finns flera bra skidskolor för barn och ungdomar: www.alptraum.de, www.alpinskischule.de, www.skischule-oberstdorf.de, www.neue-skischule-oberstdorf.de, www.seealpe.de, www.outofbounds.de (snowboardskola).

Hitta
Oberstdorf
Tyskland
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Oberstdorf. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Oberstdorf har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se