Saalbach
Annons

Saalbach

(2 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

SaalbachSaalbach

Saalbachsskidområde består av 106 nedfarter. Fallhöjden är 1020 meter och längsta nedfart är 7000meter.

60 st40 st6 st

Saalbach är mycket barnvänligt och tillhör Europas mest genuina skidorter. Folk återkommer år efter år. Orten är liten och man har nära till allting, men skidområdet är stort. Det är Österrikes största sammanhängande liftsystem och man kan åka runt hela dalen och till andra sidan utan att ta skidbussen en enda gång. Det är därför det kallas Ski Circus, se www.skicirkus.at

Saalbach är en jättebra familjeort med massor av barnaktiviteter och många fina, välpreparerade backar. Strax nedanför den karaktäristiska gula kyrkan ligger Kirchewiese, ett utmärkt ställe för skidåkarens första svängar. Därefter kan man ta steget över till Turmwiese precis ovanför kyrkan.

Andra, som känner sig hemma på skidor, kan börja dagen med att ta gongolen Schattberg X-press upp till Schattberg Ost. Därifrån kan ni välja om ni vill direkt nedför den svarta pist nr. 1 tillbaka till liften, ta den långa blåa pisten Jausernabfahrt med Saalbachs högsta fallhöjd (1100 m) ned till Vorderglemm eller vidare mot grannorten Hinter-glemm via Saalbachs högsta berg, Schattberg West, på 2096 m.

Grannorten Hinterglemm har ett stort barnområde och en gondol som leder upp till Zwölferkogel med flera härligt långa röda och blå pister. Härifrån kan ni också, via den svarta - och ofta isiga - Nordabfahrt ta er ner till dalens innersta, Lengau, och upp till Spieleckkogel, solsidan av dalen. Från toppen tar man sig lätt tillbaka till Hinterglemm via Reiterkogel och vidare till Saalbach via Bernkogel och den 7 km långa sköna pist 46. En kort promenad över huvudgatan leder till Turmwiese och den röda gondolen Kohlmaisbahn som snabbt tar en upp till Kohlmaiskopf. Här finns långa soldränkta backar, men det är mycket folk så det blir fort uppåkt.

Från toppen kan ni via Wildenkarkogel ta er vidare till grannbyn Leogang, som man också når från Vorder-glemm med Schönleitenbahn. Leogang har mycket varierad och ganska snäll åkning. Pisterna 88 och 89 under Asitzbahn är suveräna carvingbackar och pist 90 har en rolig storslalombana där man gratis kan tävla mot varandra.

facebook.com/SaalbachHinterglemm »
Hitta
Saalbach
Österrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Saalbach. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Saalbach har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 2 familjer. Alla recensioner »

Kanon
Ingen bussåkning mellan delsystem utan skidåkning. Trevliga människor och god mat.Lagom backar för en normal familj.
Läs mer »
mycket backar
Stort skidområde med mycket backar,mest för lite äldre barn, el vana skidåkare.
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


A6J         K9P      
X      R    O     DPJ
P2E   6F7   5J2      
  2    I      Y   XYF
N6B         4YE      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se