Skistar Hemsedal
Annons

Skistar Hemsedal

(0 omdömen)
Skidanläggning
Skistar Hemsedal>
Hemsedal, Norge
Favorit sparadSpara favorit

Skistar Hemsedal

Skistar Hemsedalsskidområde består av 20 liftar och 47 nedfarter.

19 st12 st8 st8 st

Barnområde i Hemsedel skicenter, restauranger, caféer & våffelstugor, pizza/hamburgare, barer, nattlub/disco.

Liftar: Stolliftar ( 6 st), släpliftar (15 st).


Hemsedal är en av Skandinaviens bästa skidorter. Naturen är storslagen och påminner lite om Alperna. Med ett stabilt och snösäkert klimat är det skidåkning som gäller från november till maj.

Skidåkning

Hemsedal är en liten fjälllbygd i Buskerud fylke i Sør-Norge på en höjd av 625-1920 m.o.h. Vintertid är Hemsedal en av Skandinaviens största alpina skidanläggningar. Hemsedal är perfekt för de skidåkare som vill åka skidor på hög nivå, Totten 1 497 meter, Hamaren 1 444 meter och Røgjin 1 370 meter. Fallhöjden är 810 meter och det är en av orsakerna till att Hemsedal räknas som en skidort i särklass.

Det finns backar för alla och en skidåkning som passar både nybörjare och proffs, barn och vuxna. I Hemsedal finns 4 barn- och nybörjarbackar, och hela 6 km gröna backar, allt för att man i lugn och ro ska kunna lära sig att behärska skidåkningen. För snowboardåkare finns det 600 m långa halfpipe, quarterpipe, big-jump, fun-box och rails.

Längdskidåkning: 130 km maskinpreparerade längdspår.

Barnens Hemsedal

Barn upp till 6 år åker gratis i Hemsedal om de använder hjälm.
Mitt i Hemsedal Skicenter ligger Revehiet - Barnpassning för barn från 6 månader till 8 år. Alla barn är välkomna till en trevlig dag, eller bara några timmar, med lek och skoj i Revehiet. Här kan barnen rita, se på film och leka med andra barn under uppsyn i en trygg omgivning. Revehiet ligger precis vid backarna och det går snabbt att komma hit för föräldrar som åker skidor.

Barnområdet i Hemsedal Skisenter
Det stora barnområdet i Hemsedal Skisenter är ett skideldorado för små skidåkare. Här kan de små skidåkarna roa sig i trygga miljöer med enkla liftar och lätta backar, särskilt anpassat för små åkare. För de allra minsta nybörjarna rekommenderar vi att börja med pistarna 2 och 42.

På det 70.000 kvm stora området finns:

  • 2 rullband
  • 4 knappliftar
  • 2 bygelliftar
  • 7 backar
  • Gaupas Minipark
  • Gaupeland
  • Värmestugor

Skidskolan i Hemsedal Skisenter har lång erfarenhet av att lära barn åka skidor. Ett stort plus här är att lektionerna är indelade i flera åldersgrupper och inom åldersgruppen i olika nivåer.

Tio i topp

Hemsedal finns med på Barnsemesters Tio-i-topp-lista över Nordens bästa skidorter.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Skistar Hemsedal. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Skistar Hemsedal har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se