Storstenshöjden (Kilsbergen)
Annons

Storstenshöjden (Kilsbergen)

(3 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Storstenshöjden (Kilsbergen)

Storstenshöjden (Kilsbergen)sskidområde består av 6 liftar och 10 nedfarter. Fallhöjden är 105 meter och längsta nedfart är 700meter.

4 st2 st3 st1 st

Från Storstenshöjdens högsta punkt har man utsikt över Kilsbergen och närkeslätten. Här på toppen balanserar det block som givit Storstenshöjdens dess namn.

Skidskola
Här finns skidskola för alla - barn, vuxna eller med funktionshinder. Hur duktig är du på skidor och snowboard? Välj mellan snögubbar, snöstjärnor, smygare, glidare, svängare och fräsare.

Mat & Fika
På södra sidan av berget ligger Storstenshöjdens Mat & Café, här kan man välja från en enklare meny med lagad mat, och fika. Har man med egen matsäck kan man äta den i någon av de två värmestugorna som finns på både norra och södra sidan.

Hitta hit
Bara knappa 20 minuter från centrala Örebro och 30min från centrala Karlskoga finner Ni Storstenshöjden Örebros alpina centrum.

Övrigt
Längdspår: 70km, Skiduthyrning, Barnområden (3 st), Hotell, Stugor, Camping.

Hitta
Örebro
Närke, Örebro län, Örebro kommun

Med bil från till Storstenshöjden (Kilsbergen) är det ca 290 km (3 timmar 53 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Från Örebro tar det 20 min med bil, och 30 min från Karlskoga. För er som kommer från Örebro på E18/E20 följ skyltningen mot Garphyttan Ånnaboda. Väl inne i Garphyttan efter ca 16 km följ skyltning Södra Storstenshöjden. Kommer ni från E18 från Karlskoga, ta vänster vid Lanna Golfbana med skyltning Ånnaboda. Följ sedan skyltning Garphyttan.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Storstenshöjden (Kilsbergen). Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Storstenshöjden (Kilsbergen) har snittbetyg 7.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 3 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Oskadd
Inte
Läs mer »
För familjen
Rolig åkning för familjen!
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se