Annons

Val Thorens

(0 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Val Thorens

Val Thorensskidområde består av 127 liftar och 52 nedfarter. Fallhöjden är 900 meter.

6 st15 st25 st6 st

Val Thorens är den högst belägna skidorten i Europa och huvudort i Les Trois Vallées (de tre dalarna). Det är ett gigantiskt, snösäkert och superhärligt skidområde som dessutom är populärt bland Svenska skidåkare, och passar bra för barnfamiljer.

Här finns skidskola även för de minsta, från ca 1½ års ålder, och ett sportcenter med bland annat en klättervägg, bollhav och en inlinesbana.


Skidsäsongen här är lång, och sträcker sig ända in i maj. I Val Thorens finns ca 70 pister, men det går även bra att lösa liftkort som gäller hos "grannarna" också.

Var ni än väljer att bo har ni backarna nära, och från de flesta hotell kan ni ta på skidorna och öka direkt från dörren.

Val Thorens är också en bilfri zon. Obligatorisk parkering sker på en anvisad plats. Hur mysigt som helst!

Vinterkul i Val Thorens

Vill ni ta en paus från skidåkandet finns här också andra roliga saker att hitta på.ö Bland annat Le Toboggan, en sex kilometer lång bobbana. Alla över 7 år är välkomna att prova, extra spännande blir det om ni gör det efter solen gått ner...

Den unika körskolan är också populär, här kan man vintertid sladda vilt fram på istäckt underlag. Roligt!


Här finns också ett stor sporthall mitt i byn där man kan simma, bada och spela tennis. I byn finns också ett uppsjö av spaalternativ med massage, ansiktsbehandligar och andra härliga skönhetsbehandlingar.

Hitta
Val Thorens
Frankrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Val Thorens. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Val Thorens har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se