Valfjället
Annons

Valfjället

(3 omdömen)
Skidanläggning
Valfjället><noscript><img itemprop=
Favorit sparadSpara favorit

ValfjälletValfjället

Valfjälletsskidområde består av 5 liftar och 12 nedfarter. Fallhöjden är 220 meter och längsta nedfart är 1800meter.

3 st5 st3 st1 st

Perfekt skidåkning för hela familjen.

Här hittar du de breda stråken för finåkaren liksom de lite smalare och knixigare som kräver mer av dig som åkare. I Valfjället är det sällan några liftköer, vilket innebär maximal tid i skidbacken!

Anläggningen är utmärkt anpassad för barnfamiljer då alla backar leder till en naturlig samlingsplats vid skidshopen, vilket gör det enkelt att ha översikt om barnen skulle vilja ta sig ett åk på egen hand.

För nybörjare finns det två barnbackar där både barn och vuxna kan åka helt gratis! Här finns skojiga figurerar att susa fram emellan samt en pulkabacke en bit bort för de som inte åker skidor.
Det finns även fina längdskidsspår i vacker omgivning för den som hellre vill åka på längd.

Valfjället har en Funpark med flertalet hopp samt en Airbag för den som vill hoppa högt och landa mjukt, eller varför inte prova på den populära Skicross-banan?

STF Drömbyn

Stugmys är förknippat med semester. Stunden då alla går runt i underställ och raggsockorna åker på! Chipsskålen blir extra populär och familjespel åker fram på bordet!

Villavagnarna är på 40m2 och har tre sovrum. Två av rummen har enkelsängar och ett har dubbelsäng. Det finns två bad med dusch samt ett allrum med fullutrustat kök.

Bilen kan du parkera utanför stugan, gratis.

Valfjället erbjuder gratis WIFI över större delar av anläggningen.

Valfjället tycker det ska vara bekvämt att resa, så både sänglinne med handdukar samt slutstädning ingår – vilket gör att ni får mer tid över till skidåkning! 

facebook.com/valfjallet/ »
instagram.com/valfjallet/ »
Hitta
Åmotfors
Värmland, Värmlands län, Arvika kommun

Med bil från till Valfjället är det ca 381 km (4 timmar 13 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Valfjället ligger i Eda kommun som gränsar till Norge. Från Kongsvinger är det 48 km, från Örje 69 km, från Karlstad 11 mil, från Oslo 11 mil, från Vänersborg 18 mil, och från Göteborg är det 26 mil.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Valfjället. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Valfjället har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 3 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Jättenöjd
Barnfamilj med 3 barn. Alla nöjda. Lite folk = mycket skidåkning för hela familjen. Trevlig och hjälpsam personal. Kan verkligen rekommendera ...
Läs mer »
valfjället
Toppenfin anläggning med kanonbra personal och bra service. En mindre och överblickbar anläggning. Bra om man är nyb örjare eller många. Cam...
Läs mer »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se