Öland
Annons
Öland

När man kör från fastlandet över Ölandsbron känns det som att åka till sommaren, som första dagen på sommarlovet ungefär. Och som en välkomsthälsning till alla som besöker Öland ligger turistbyrån alldeles vid brofästet, redo att hjälpa gästerna till rätta.

Trollskogen med sina underligt vridna träd är ett av Ölands mest välbesökta naturreservat. Där kan man se myrornas motorvägar och prova att snickra ihop en egen fågelholk.

Längst i söder ligger ett annat naturreservat, Ottenby, där får man följa med på guidade turer och se när fåglar ringmärks.

Om barnen är i skolåldern är de stora nog att åka ut till Blå Jungfrun, den fridlysta klippön med spännande grottor och jättegrytor. Ta på er gympaskor med gummisulor (klipphällar).

Ett par sköna dagar på stranden måste ni förstås också ha. Böda sand är en underbar sandstrand som många åker till. Men det finns många, många fler. På www.olandsturist.se finns en jättebra karta över alla stränder och badställen. Perfekt att ha med i badväskan!

Här kommer fler tips i rask takt: Sugna på att skratta högt? Då är det kanske dags att åka till Ölands djurpark. Där finns både djurpark, nöjespark, cirkus och äventyrsbad. Eller åk till Borgholms slott och gå på en spännande riddarskola, gör din egen fina vapensköld och bli dubbad av en riktig hertiginna.

Öland: Snabbfakta
Öland är en ö i Östersjön, och Sveriges minsta landskap.
Det är enkelt att ta sig hit, via Kalmar och Ölandsbron. Det går flera direkttåg varje dag från Kalmar, och väl framme tar raska länsbussar dig vidare till resten av Öland.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se