Tropical Islands: Badlandet
Annons

Tropical Islands vattenvärld

Mysig stor lagun med regnskogen i bakgrunden, ännu större "tropiskt hav" med sandstand, vattenlekplats för mellanstora barn och vattenrutschkanetorn för dom större. Toppat med ett utomhusområde med uppvärmd pool, strömkanal och whitewater river. Och inte att förglömma vår favorit, surfsimulatorn!

Tropical Islands

Tropical Island: Lagoon

Lagoon

Med tropisk bakgrund, två vattenrutschkanor och en strömkanal var detta ett av våra favoritområden. Vi var framme i Tropical Islands ganska sent på kvällen första dagen och passade på att ta oss ett långt kvällsdopp här då vilket var extra härligt i skymningsmörker med upplyst pool.

Öppettider: Helt eller delvis stängd mellan 00.00 och 09.00. Alltid öppen övriga tider på dygnet.

Direktlänk: Tropical Island Lagoon »

Tropical Islands

Tropical Island: Tropical Sea

Tropical Sea

Tropical Islands största poolområde på 3.000 kvm med tillhörande sandstrand, perfekt för sandslott. Det är 28 grader i vattnet och solen strålar in genom den UV-genomsläppliga folien i taket på hangaren så det går alldeles utmärkt att sola i någon av de många solstolarna här. Närmst sandstranden finns en grund ränna, perfekt att skölja av fötterna eller för små barn att plaska runt i.

Superhärligt område, men med två tonåringar som ville testa alla blev det inte mycket "relax, sola och slöbada" för vår del.

Öppettider: Helt eller delvis stängd mellan 00.00 och 09.00. Alltid öppen övriga tider på dygnet.

Direktlänk: Tropical Island Tropical Sea »

Tropical Islands
Tropical Islands: Jungle Splash

Jungle Splash: Vattenlekplats

Stor vattenlekplats utan minimum (eller maximum) åldersgräns på vattenruschkanorna så alla i familjen kan leka och åka här. Lekplatsen är totalt 15 meter hög och här finns 8 olika vattenrutschkanor mellan 1.65 och 10 meter höga så dom passar olika åldrar. Ligger i anslutning till Tropical Sea.

Båda våra killar på 13 och 15 år tyckte att denna avdelning var rolig, trots att det var mest små och mellanstora barn och ett par upp till yngre tonåren här.

Begränsningar: Barn under 8 år måste vara i sällskap av en vuxen.

Öppettider: 10.00 - 19.45

Direktlänk: Tropical Island Jungle Splash »

Kraki Beach: Vattenlekplats

Vattenlekplats för de mindre barnen med grunt vatten, en stor rosa bläckfisk, vattenfall och vattenkanoner.

På grund av att våra barn inte hade rätt ålder testade vi inte denna avdelning. Men den såg väldigt mysig ut för yngre barn.

Begränsningar: Max längd 150 cm. Barn under 8 år måste vara i sällskap av en vuxen.

Öppettider: 09.00 - 17.45

Direktlänk: Tropical Island Kraki Beach »

Tropical Islands
Tropical Islands: Torn med vattenrutschkanor

Torn med vattenrutschkanor

Ett 25 meter högt torn med 5 vattenrutschkanor i olika höjd. Vi vuxna blev trötta i benen efter ett par varv men tonåringarna åkte igen, och igen och igen.

Några av vattenrutschkanorna passade bäst för större barn (eller vuxna), men ett par av dom fungerar även för yngre barn.

Den gulrandiga och den gröns högst upp passar bra om man vill tävla mot varandra, och den röda åker man i röda gummiringar.

Begränsningar: Man får inte åka två och två eller i grupp.

Öppettider: 10.00 - 19.45

Direktlänk: Tropical Island vattenrutshkanetorn »

Tropical Islands

Tropical Islands: AMAZONIA

AMAZONIA: utomhusområdet med whitewater river

Vår första dag på Tropical Islands strålade solen och det var varmt och båda utomhuspoolerna var härliga att bada i. Men att simma ut i den uppvärmda utomhuspoolen vår andra dag på Tropical Islands när det regnade och var kallt ute, det var snäppet bättre!

Här går en strömkanal runt hela poolen, och i mitten sätter bubblorna igån mellan varven och fontänerna sprutar.

Från andravåningen (inomhus) går whitewater river, en slags fors-rutschkana som är 250 meter lång. Det är en helt annan upplevelse än en vanlig vattenrutschkana och också väldigt roligt!

Begränsningar: Whitewater river har en åldersgräns på 8 år och man måste vara simkunnig.

Direktlänk: Tropical Island AMAZONIA » och Tropical Island Whitewater river »

Tropical Islands

Tropical Islands: Pororca surfsimulator

Pororoca surfsimulator

När motorerna drar igång här så skjuts vattnet iväg i en hissnande fart så pass mycket att det går att surfa i nedförsbacke! Innan man börjar visar instruktören hur man ska göra, och man får övva på land. Det är mycket svårare än det ser ut, menb åh så kul! Lätt det bästa dom någonsin gjort var båda barnen (13 och 15 år) rörande överens om!

Instruktören här var riktigt bra och visade hur barnen skulle göra och ökade svårighetsgrade efterhand. Hon var också mycket mån om att dom hade det bra hela tiden och stämde av med både dom och oss vuxna hela tiden. Hon var även mycket bra på engelska.

OBS! När man "trillar av", eller "hamnar snett" så flyger man i en rasande fart med eller utan bräda upp tillbaka till toppen in i väggen, vilket innebär en hel del kallsupar. Vår 13 åring speciellt fick ta en hel del smällar eftersom han vägde så lite och lättare flög iväg. Han blev också väldigt kall trots våtdräkt, så ett tips är att testa en varm dag och ha en varm morgonrock eller stort badlakan redo efteråt. Även om åldersgränsen var 8 år så tycker vi nog att den passar bäst för lite äldre barn / ungdomar, alternativt om man har en väldigt tålig och aktiv 8-åring.

Begränsningar: Pororoca en åldersgräns på 8 år (och 35 kg) och man måste vara simkunnig. Fördel om man kan engelska (eller tyska) för att förstå instruktören.

Pris: 20 EUR per person för 30 minuter.

Direktlänk: Tropical Island Pororoca »

Bastuområde med spa

Europas största tropiska inomhusvattenpark måste såklart ha Europas största tropiska bastuanläggning och är finns alla sorters bastu man kan tänka sig: Stenbastu, träbastu, lerbastu, saltgrotta, lerhydda och ångbastu. Temperatur och luftfuktighet varierar mellan de olika bastuna.

Utöver bastu finns det även en fitness club med gym, möjligheter för massage och behandling med helande lera.

Klädkod: I bastuområdet är man naken. Kläder eller badkläder är enbart tillåtna vid matställena. Att vara insvept i en handduk är ok på de platser där man inte vill svetta ner träbänkarna, exempelvis inne i någon av de olika bastuna.

Begränsningar: Man måst vara vuxen för att besöka spaområdet.

Pris: 14 EUR entrée. Pris för eventuella behandlingar tillkommer.

Öppettider: 10.00 - 21.45

Direktlänk: Tropical Island Sauna »


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se