Tropical Islands: Hur fungerar det?
Annons

Tropical Islands

Tropical Islands öppnade 2004 och byggdes inuti en tidigare zeppelinhangar, vilket gör den till en av de största fristående hangarerna i världen. Om vi jämför med kända byggnader så betyder detta att Frihetsgudinnan i New York kunde stått inne i den utan att slå huvudet i taket, och lägger man Eiffeltornet i Paris ner är det kortare än hangaren är lång.

Tropical Islands

Tropical Islands har öppet dygnet runt

Tropical Islands
Tropical Islands Incheckning

Dock så har poolerna stängt (eller delvis stängt) mellan 00.00 och 06.00 varje natt. Affärer, restauranger, lekland med mera har öppet dagtid, med varierande öppettider.

Dagsgäster är välkomna mellan 8.00 och 23.30. Övernattningsgäster får vara på Tropical Islands dygnet runt, även dom som inte bor inne i Tropical Islands dome.

Övernattningsgäster kan checka in 06.00 men får tillgång till sitt boende först 15.00. Utcheckning är sedan kl 10.00 men man får stanna kvar inne på Tropical Island dome fram tills 00.59 på avresedagen.

Priser

Dagsbesök kostar (2023) 48.90 - 51.90 EUR för vuxna och 38.90 - 39.90 EUR för barn 4-11 år. Barn under 4 år har fri entré. Det dyrare priset är under helger, högsäsong och tyska högtider.

Priserna för övernattning varierar mycket beroende på boendeform och säsong. Det enklaste sättet att få fram aktuellt pris är att söka direkt på Tropical Islands bokningssida.

Läs mer om Tropical Islands övernattningsmöjligheter här »

Tropical Island Armband

Armbanden man får vid incheckning är nyckeln till allt. De är nyckeln till ert eventuella boende, till entréen, till skåpen i omklädningsrummen och betalsätt till all shopping, aktiviteter, restauranger och varumaskiner.

Armbanden har en kreditnivå på 250 EUR. När man nått den gränsen behöver man betala av sin skuld för att få ny kredit. Detta gör man i någon av flertalet automater vid ingången. Här finns också möjlighet att kolla aktuellt saldo samt se kvitto på exakt vad det är man har handlat.

Tropical Islands
Kaffe, Frozen yoghurt och kakor


Maten på Tropical Island

Medhavd mat och dryck är inte tillåten (undantaget barnmat samt för personer med vissa allergier). Det finns flera olika restauranger att välja mellan samt bar och café.

Sawadeee serverar exempelvis både fukostbufée och lunchbuffé, Mondial Food Court erbjuder Pizza, pasta, hamburgare, pommes, sallader och wraps.

Dricka köper man enklst i någon av varuautomaterna, eller så väljer man att köpa en "påfyllnads mugg" för 18 EUR som man sedan kan fylla på fritt med läsk en gång ver 45:e minut.

Tips på saker att ta med

Badtofflor. Det är  blött och sandigt på flera ställen så vanliga skor är inte att rekommendera.

Extra badkläder. Det kan vara skönt att byta om till torra mellan varven.

Extra badhandukar. Dom blir blöta ganska snabbt och det är inte säkert dom hinner torka helt under natten, speciellt inte om ni badar både sent och tidigt.

Badrock. För dom som är lättfrusna. Speciellt om man badar på natten så kan det vara kallt när man går upp.

Tom vattenflaska. Det är galet varmt och man behöver dricka mycket.

Tropical Islands
Laddstationer för mobilen

Tips inför besöket

Google Translate är bra att använda om ni behöver fråga personalen något. Under vårt besök kunde enbart instruktören på Pororoca samt en av livvakterna vi pratade med bra engelska. Enklare frågor kunde dom svara på i informationen och receptionen men när vi hade krångligare frågor gick det inte lika bra. Då var Google Translate perfekt.

Stäm av ert saldo mellan varven. Armbanden är smidiga, men summan kan lätt springa iväg. Speciellt om man har barn som får handla själv.

Värdeskåpen och skåpen i omklädningsrummen kan enbart låsas med blått armband. Det tog oss ett tag att lista ut varför våra armband inte fungerade där. Bor man i Holiday Home ingår alltså denna tjänsten inte, utan måste köpas till för 2.30 EUR per dag.

Mobiltelefoner kan laddas i speciella laddstationer.

Barnvagnar är tillåtna.

Tropical Island ligger bara ca en timme från Berlin så det är perfekt att kombinera en badsemester här med en storstadssemester i Berlin.

Spreewald Biosphere Reserve med möjlighet för naturupplevelser som kanotfärder, cykelturer och vandringsleder ligger i närheten.


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se