Florida
Annons

I Florida finns flera riktigt stora och kända temaparker som exempelvis Disneyland, Universal Studio och Sea World. Florida är även känt för sina alligatorer i bland annat Everglades.

Barnsemesters tips är att åka på våren eller under tidig sommar. Då är temperaturen behaglig även för barnen, och turistsäsongen har inte riktig fått fart. På sommaren och hösten kan det bli oerhört varmt och risk för orkaner (juni-nov). Vintern är en härlig period i Florida, men man får vara beredd på många turister och långa köer i familjeparkerna.

I snitt brukar temperaturen ligga på ca 10-25 °C på vintern, och 20-30°C på sommaren. Luftfuktigheten är hög, så det känns ofta varmare än vad det är.

Resa till Florida
Säsong
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec.
Florida: Snabbfakta
TidFlorida ligger sex till sju timmar eftersvensk tid (de har inte sommartid).
Passet måste vara maskinläsbart och giltigt i minst 6 månader efter hemresedagen. Uppgifterna i bokingen måste överenstämma med uppgifterna i passet och resenären måste ange adress för den första natten i USA.
Resenärer med svenskt EU-pass (vinrött) behöver inte visum men måste istället ha ett godkänt ESTA tillstånd för att få gå på planet till USA. Detta gäller även resenärer som enbart mellanlandar i landet. Har du ett kriminellt register kan du nekas ETSA.
»
Artikeltips
Bada i Florida
Sol och bad = Florida. Men var ligger de fina stränderna, och poolbaden som barnen älskar? Här är allt du behöver veta! Miami Beach är känd och [...]
Florida - Bra att veta
Passa på att bläddra igenom ett par kuponghäften innan ni ger er ut på äventyr, det kan spara er en slant! Shopping Tänk på att priserna på [...]
Barnfamiljskryssning i Karibien!
Barnfamiljskryssning i Karibien!
Nää, inte kan man väl åka på lyxkryssning med barn? Jo, det finns en del fartyg i USA som vänder sig just till oss barnfamiljer. Ombord finns [...]
Orlando Special
Orlando Special
Det är varmt och skönt året om, palmerna svajar i den ljumma vinden - och vad sägs om guldklimparna Disney, Universal Studios och Sea World? De [...]
Klimat / väderguide
Florida
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
24
24
25
27
29
30
31
31
31
29
27
24
16
16
18
20
23
24
25
25
25
23
20
17
24
24
24
25
27
29
29
30
29
28
26
25
7
8
9
10
10
10
10
9
9
8
7
7
7
6
6
5
11
15
15
17
17
14
9
7
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, i vattnet, antal soltimmar, antal dagar med regn.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se