Mexico
Annons

Mexiko är ett populärt resmål och hit lockas turister av härliga kritvita stränder, kokospalmer, ett turkost hav med fina snorklingsrev, dykning i världsklass samt både Mayaindianernas och Aztekernas fantastiska historia och kultur i forma av gamla ruiner, pyramider och tempel.

Familjer med smak för äventyr kan även simma med delfiner, paddla i grottor och testa rafting.

Det går charter till flera destinationer i Mexiko, bland annat paradisön Isla de Holbox, Playa del Carmen och Cancún. Det anordnas även paketresor med chans att uppleva allt från Mexiko City till flamingos vid Karibiska havet. Eller så bokar du en flygbiljett och åker runt på egen hand. Mexiko är det perfekta stället för dig som gärna vill ha en spännande upplevelserik rundresa kombinerat med badsemester.

  Stränder Shopping Mat & dryck Upplevelser Resa med barn
Mexiko
Källa: Ving.se
Resa till Mexiko
Säsong
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec.
Mexiko: Snabbfakta
Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedagen. Lokala myndigheter i Mexiko kräver passinformation på förhand från passagerare. Även myndigheterna i USA kräver dessa uppgifter från dig som ska resa till Mexiko, då du kommer att flyga över amerikanskt luftrum, så kallad Secure Overflight.
Svenska medborgare behöver inte visum för en vistelse upp till 180 dagar som turister (turistkort delas ut på flyget). Barn under 18 år som reser med en förälder måste ha tillstånd på engelska av den förälder som inte är med på resan.
Klimat / väderguide
Till Mexiko kan man åka året om men den karibiska delen vid norra Yucatanhalvön och den sydliga spetsen av Californiahalvön kan under augusti til november drabbas av tropiska orkaner.
Mexiko
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
31
31
31
31
32
32
32
33
32
32
32
31
22
22
22
23
24
25
25
25
25
25
24
23
22
23
24
25
25
26
27
26
26
25
24
23
9
9
9
8
7
7
7
6
6
7
9
9
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, i vattnet, antal soltimmar.
Snabbguide till resmål i Mexiko
Barnvänligt
Lugn & ro
Party
Transfer
Playa del Carmen
60 min
Akumal
110 min
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se