Barnsemesterkortet 2017

Barnsemesterkortet
"Rabattkortet alla barfamiljer borde ha!" Läs mer »

 » Tävlingar just nu!
Danland har många trevliga feriecenter!
Vinn ett presentkort med värde 2.500 kr!
Övernattning + middag + frukost
Vinn en övernattning på First Hotel Arlanda!
Vinnarlistan »
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Kreativum » Med Barnsemesterkortet får du andra dagen gratis!
Hagadal sim- och sporthall » Med Barnsemesterkortet får ett barn fri entré per betalande vuxen!
Laserdome Actioncenter Skövde » Med Barnsemesterkortet får ni en gratis runda Upplevelsegolf när ni spelar minst ett spe...
Fler erbjudanden »
 » Weekend


Tjohoo, nu ska det bli barnkalas!

Är det dags för barnkalas? Vi har samlat tips och länkar för att du ska kunna planera ett roligt kalas.

Det går att fixa kalas med nästan vilket tema som helst: fotboll, sagofigurer, wildkids, flygplan, prinsar och prinsessor, häst, bad, bowling, bakning, riddare, äventyr, gymnastik, ja precis vad som helst.

Barnkalas
Du kan få ner kalaskostnaderna avsevärt om du skippar både mat och konditoritårta - och istället bjuder barnen på Gubben Pettsons Pannkakstårta. Mättande och gott!

Ont om pengar? Tio tips för ett billigare kalas:

 • Ha gemensamt kalas tillsammans med en kompis. Roligare & billigare!
 • Starta planeringen i tid, så slipper du panikhandla alla saker.
 • Fynda på stormarknader.
 • Gör egna dekorationer i papper, dekorera vita papperstallrikar och muggar själv.
 • Fixa gratisaktiviteter, tipspromenad, filmtittning, kasperteater.
 • Skippa läsken och gör saftbål istället.
 • Skippa dyra kalaspapperstallrikar och muggar. Vanligt porslin går hur bra som helst. Kanske har du färgglada platsmuggar hemma?
 • Skippa dyra pappersdukar med motiv. Lägg på en billig vit pappersduk och ställ fram en skål med kritor så att barnen kan rita på duken. Eller köp en plastduk/vaxduk med barnmotiv och återanvänd den på kalas år efter år. Billigast är förstås att använda en vanlig tygduk.
 • Baka och laga maten själv. Eller lägg kalaset efter lunch och skippa maten helt. Skriv på inbjudningskorten "vi bjuder på tårta och godsaker".
 • Handla tillbehören i vanliga matbutiken, ofta billigare än i leksaksaffären. Muggar med lock (skydd mot getingar på sommarkalas) finns exempelvis på Willys, 10 st för 19 kr.
 • Låna skolans gympasal och ha kalaset där!
 • Istället för dyr köptårta kan man ordna en egen "glasskiosk". Barnen får låtsaspengar och väljer själv glass, strössel och toppings.

Ont om tid och plats?
Sverige är fullt av barnkalasarrangörer. Många ställen har kalastjänster man kan beställa, det kostar mer än att ha kalas hemma, men är smidigt, och man behöver inte städa efteråt.

Några teman till kalaset:
 » Relaterade artiklar
Barnkalas tårtor
Är det snart dags för barnkalas? Här får du några recept på födelsedagstårtor, eller ta grundreceptet och gör en helt egen design! Barnkalastårtor » Dinosaurie tårt... Läs mer »

Barnkalas Barnkalas - Campingkalas
Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett sova-över-kalas Sätt upp tält på gräsmattan, gör en liten lägereld och gril... Läs mer »

Barnkalas Barnkalas - Hawaiikalas
Skriv inbjudan på en lapp och lämna som flaskpost. Klädseln kan vara blommor i håret, bastkjol, blomgirlang, solglasögon, hawaiiskjorta. Dekorera med parasoll, solstolar, badleksaker och andra somr... Läs mer »

Barnkalas Barnkalas - Baklängeskalas
Ett kalas där allting görs tvärtom, heltokigt! Skriv inbjudan baklänges, klädseln ska vara ut-och-in eller bak-och-fram. Dukar gör man förstås under bordet, och naturligtvis börjar kalaset med att ... Läs mer »

Snögubbetårta Barnkalas - Vinterkalas
Fyller ditt barn år i vinter, och har du gott om snö där du bor? Då kan du passa på att ha ett utomhuskalas i snön! En snögubbetårta är inte så svår att göra, recept finns längs ned på denna sid... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se
Annons: