Barnsemester testar: Lego House
Annons

Barnsemester testar: Lego House

Lego House är som man hör på namnet, ett hus fullt med Lego. Vi hade kikat på webben och förstått att det fanns olika rum med olika tema, och en riktigt cool restaurang med robotar. Och vi visste att barnen gillar att bygga med Lego. Men vi var ändå inte helt förberedda på att det fanns så mycket att göra!

Lego House Billund

Vi kom till Lego House vid öppning 10.00 och sex timmar senare när de skulle stänga var vi fortfarande kvar och hade inte ens hunnit testa allt.

Visst, man kan springa igenom det snabbare men vi ville stanna och bygga och leka på de olika avdelningarna. Och även om vi i princip fick avbryta barnen från varje avdelning (de hade kunnat stanna en hel dag bara på en avdelning) så hann vi inte med på en dag.

Lego House Billund

I lobbyn fanns en stor affär med Lego, fik och restaurang. Denna är öppen för alla att besöka och här fanns bland annat en stor sportbil i Lego och stora mjuka Legobitar.  Men det som drog ögonen till sig vad det som fanns bakom grindarna in mot trappan - ett enormt jätteträd byggt i Lego! Trappan går runt tunt uppåt mellan våningarna och detta enorma träd är alltså i mitten med legobyggen på grenarna.

Lego House BillundSparar bilder av byggen till appen

För att komma in till trädet och de övriga våningarna behöver man lösa entrébiljett, och då får man ett plastarmband man sätter på sig och scannar för att grindarna ska öppnas. Detta armband kan du sedan även använda till att "spara" bilder på dina Legobyggen till Lego Houses app och titta på senare.

Vid trädets fot finns en maskin där man kan se hur Lego tillverkas. Den spottar med jämna mellanrum ut små påsar med sex stycken röda Legobitar som man kan få sin alldeles egna färska uppsättning av. Man scannar sitt armband vid en av skärmarna som står uppställda och får ett litet kort uttryckt med sin alldeles egna kombination som kan byggas av dessa sex bitar.

Vi begav oss sedan upp för trappen längs trädet och upp mot Legorummen. Vi möttes av enorma dinosaurier och häftiga byggen i montrar och fortsatte sedan ned till det röda rummet med havet av de gula bitarna och med "halloweenbitarna" i vitt, grönt, svart och orange. Här kan man låta kreativiteten flöda fritt och när man känner sig nöjd sätter man sitt bygge i mitten på ett bord, eller raserar det igen.

Lego House Billund

Vi gick vidare till nästa rum, och här var det Halloweentema. Alla fick en vit platta i storlek med en pärlplatta, och sedan fanns det vita, svarta, orange och gröna "ettor" att bygga med. Precis som pärlplatta fast med Lego.

Lego House BillundBygger minifigurer för glatta livet.

Att tävla med egenbyggda Lego-bilar var en stor succé. Där fanns en bana med "vanlig" backe där man tävlade mot varandra, och en med ett hopp och sedan en ring man skulle försöka fara igenom. Lyckades fick man se sitt åk i slow-motion på en monitor.

Minifigurerna hade såklart ett eget rum med stora bassänger med figurbitar och tillbehör. Här fanns även en stor stad uppbyggd i Lego.

Det blåa rummet var interaktivt och här kunde man vara med och bygga en ministad. Man utgick från legoplattor 6 x 6 och byggde små skapelser som kunde placeras ut på stora interaktiva bord.

Från början var bordet "nedsläckt" men när man placerade en platta dök vägar och parkområden upp runt ens platta med spå springande minifigurer. Tog man bort plattan slocknade området runt rutan igen. Spännande!

Lego House Billund

I källaren fanns ett museum över Legoboxar genom tiderna, och vi vuxna blev lite nostalgiska när vi kände igen Lego-set vi hade, eller hade önskat att vi hade, som barn. Här fanns även en liten biograf där man kunde se dokumentärer om Lego.

Det fanns fler rum med fler aktiviteter, hav med Duplo för de mindre barnen och annat skoj. Men vi hann som sagt inte testa allt denna gången och har redan fått lova barnen ett nytt besök nästa år.

Det är inte bara barn som bygger. Föräldrarna är i många fall minst lika entusiastiska. Och vi såg ganska många besökare som var där helt utan barn och byggde för gladda livet - kul!

Lego Restaurang

Vi byggde, fotograferade våra byggen, scannade våra byggen i Lego Houses fotoapparater och byggde lite till. Innan dagen var slut hade vi dessutom hunnit med att testa Lego Houses "robotrestaurang". Här är det (i teorin) minifigurer som lagar maten. Och de förstår inte människospråk, så man lägger sin beställning genom att bygga ihop legobitar. Hur kul som helst! Maten kommer sedan i Lego-lådor och man får hämta dom vid ett rullband där en robot "ger" dom till en.

Lego House Restaurang

Läs mer

På denna resa testade vi förutom Lego House även Legoland och Legoland Hotel.

Lego House har även en egen sida hos oss på Barnsemester.se. På den sidan finns mer info samt bilder, betyg och recensioner från familjer som besökt dom. Lego House »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-17
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se