Barnsemester testar: Legoland Hotel
Annons

Barnsemester testar: Legoland Hotel

Legoland Hotel ligger mitt emot Legoland med egen ingång till parken för hotellets gäster. Ena byggnaden ligger i direkt anslutning till parken, och den andra tvärs över gatan. En gångbro över vägen förbinder de båda byggnaderna.

Att man är inne på just Legolands Hotell det råder det ingen tvekan om. Redan på väg in genom dörrarna möttes vi av både Darth Vader och R2D2 i Lego. Och inne i Lobbyn finns en enorm grön Legodrake som vaktar en trädkoja där barnen kan leka. Perfekt om det skulle råka vara kö vid incheckningen.

Legoland Hotel

I lobbyn finns även en Lego-shop samt ett lekrum i form av en stor brandbil där Legos tecknade filmer visas. Och så finns det Lego att bygga med såklart.

Lego-temat håller i sig med massor av minifigurer bakom incheckningsdisken och självklart Lego-dekorationer i princip överallt. Förutom de klassiska Legorummen som har utsikt över Legoland finns det flera roliga temarum. Det finns Ninjago, Friends, Kingdom, Prinsessor, Adventure, Riddare, Treasure och Pirater.

Legoland Hotel

Korridorerna på väg till rummen håller samma tema som rummen och det är en upplevelse i sig bara att ta sig till rummet. För att nå vårt rum passerade vi först piraternas kajuta-linkande korridor och sedan äventyrarnas som var ökeninspirerad. Facklorna längs väggarna (lampor, inte levande eld) var såklart även dom av Lego och längs vägen passerade vi både stora piratfigurer och en ännu större Indiana Jones.

Legoland Hotel

Att bo på hotell det är det bästa våra barn vet. Och här blev dom definitivt inte besvikna. Vårt rum med tema Kingdom var stort och separerat i två avdelningar med toaletten i mitten.

På ena sidan fanns dubbelsäng och soffa, och på andra sidan fanns en våningssäng och ett sängskåp där det gick att fälla ut två sängar till. Perfekt för familjer med 3 eller 4 barn! Legoland Hotel beskriver ofta själva sina rum som både fantastiska och oförglömliga, och vi är bedda att hålla med.

På barnens kuddar väntade en överraskning i form av ett litet legobygge. "-Wow, får alla barn presenter här?". Överlyckliga barn. När de sedan hittade de två lådorna med Lego under skohyllan fick vi knappt ut dom ur rummet för att äta kvällsmat.

Legoland Hotel

Den Danska kronan står sig starkt mot den svenska just nu, så priserna är inte så roliga. Men buffén på restaurangen var hela familjen nöjda med. Det finns ett par restauranger på Lalandia som bara ligger en kort promenad bort, och ytterligare en promenadbit bort men åt motsatt håll ligger restauranger inne i Billund. Men det var lite ruggigt ute och ganska skönt att efter en lång dag inne på Legoland bara promenera den lilla biten inne på hotellet till kvällsmaten.

Bo nära Legoland

Legoland har även andra alternativ till att bo nära parken. Ex Legoland Holiday Village där man kan bo i Ninjago-stugor, Vilda västern stugor, i Indiantält, på Pirates' Inn Motel och på Legoland Camping.

Nyhet 2019! Legoland Castle Hotel
Det byggs för fullt bredvid hotellet, och det blir en stor riddarborg! Det nya temahotellet öppnar i Juni 2019 och barnen var rörande överens om att just där vill de bo nästa gång vi besöker Legoland.

Rabatter med Sembo
Både Legoland Hotell, Legoland Castle Hotel och Legoland Holiday Village går att boka genom Sembo. Hos Sembo får du alltid 20% rabatt på Stena Line när du bokar boende samtidigt, och med Barnsemesterkortet får du alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo. Medlemsrabatten kan även kombineras med andra rabatter såsom boka-tidigt-rabatt, frinätter och specialerbjudanden. Barnsemesterrabatt med Sembo »

Be Happy Pass

När du bor på Legoland Hotel eller hos några av deras Preferred partners (Lalandia, hotel och B&B i närheten) får du något som kallas ett Be Happy Pass. Det är ett kostnadsfritt förmonskort för barnfamiljer fullmatat med olika erbjudande. Man får exempelvis rabatt på fotopaket inne på Legoland, en gratis skridskotimme på Lalandia och en "Pick-a-model" fisk på Lego House. Alla aktuella erbjudanden »
 

Legoland Hotel

Läs mer

På denna resan testade vi förutom Legoland Hotel även Legoland och Lego House.

 

Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-16
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se