Bröllopsresor - Lyx
Annons

Bröllopsresa - LyxOm du är ute efter ett fantastiskt minne för livet, en resa utöver det vanliga. Då har vi några tips här som både ger lyxkänsla och romantik - och som fungerar med barn.

På hotellens stränder i Västindien finns ofta vattensporter att prova på. Trevligt om ni har stora barn! Har ni små barn kan ni ju alltid sätta igång ett sandslottsbygge.

Västindien

En bröllopsresa till Västindien med boende på ett lyxhotell vid Karibiska havet är förstås en dröm som blir ett minne för livet.

Ska barnen med på resan?
Ett boende på All Inclusive-hotell är praktiskt om ni har barn med er. All mat är inkluderad och blir någon av er småhungrig är det bara att hämta mat. Det ordnas ofta aktiviteter och uppträdanden på hotellen, kul för alla i familjen.


Vad kostar det?
Prisexempel: en charterresa vintertid till Dominikanska Republiken. Två vuxna och två barn under 12 år med boende på fyrstjärnigt All-inclusive-hotell kostar ca 78 000 kronor.


all inclusive
På ett "All Inclusive hotell" ingår maten. Ni får ett armband som ni visar i restauranger och barer så att ni kan äta så mycket ni vill och när ni vill. Det är praktiskt, men en del tycker att det blir enformigt efter några dagar och ger sig ändå ut på lokala restauranger.

Tips!
Deluxe Vacations heter en svensk arrangör som förmedlar bröllopsresor till Västindien. Har ni med er vigselbeviset och åker inom fyra månader efter vigseln så uppgraderas ni med blommor på rummet, champagne och en senare utcheckning.


Maldiverna

Maldiverna är ett semesterparadis i Indiska Oceanen med kritvita sandstränder, kristallklart vatten och turkosblå laguner.

Här kan ni njuta av en lugn bröllopssemester på stranden, eller snorkla runt bland de vackra fiskarna.

Ska barnen med på resan?
Hela Maldiverna är som en stor sandlåda, det vill säga mycket barnvänligt. Det är bada, bada, bada som gäller. Det kan vara svårt att skydda barnen mot solen, den är intensiv här! Lite knepigt att ta sig fram med vagn eftersom man ofta tar sig till olika platser via stränderna.Kuredo, Maldiverna är som en stor sandlåda. Kanske lite enformigt i två veckor - men vad gör det när man är kär?

maldiverna
Många av hotellen på Maldiverna har bungalows på pålar i vattnet. Man bor alltså mitt ute i vattnet!


 

Vad kostar det?

Vinterresa, två veckors boende på ett bungalow-hotell för två vuxna och två barn kostar ca 96 000 inkl. frukost.

Mat och nöje är dyrt på Maldiverna, en cola kostar 20-30 kronor, och en glass kostar runt 40 kronor!

Tips!
Blöjor och barnmat är väldigt dyrt på Maldiverna = smart att ta med hemifrån.

Kuredu Island Resort utnämner sig som specialister på bröllopsresor. Här bor ni antingen på stranden eller på bungalows på pålar ute i havet. Romantiskt!


Mauritius

Här finns några av världens vackraste stränder. På västkusten och uppe i norr finns de finaste stränderna. På sydkusten badar man inte, där är det klippigt och blåsigt. På östkusten ligger den oerhört läckra ön Ile aux Cerf. Bara filmstjärnor och supermiljonärer har råd att övernatta på hotell där - men vem som helst kan åka dit på en heldagsdagsutflykt ni aldrig kommer att glömma.
Mauritius är en ganska oexploaterad ö eftersom det länge endast har gått att ta sig dit reguljärt. Numera går det dock charterresor dit.

 

Ska barnen med på resan?
Stränderna är mycket lek- och barnvänliga med mjuka sandstränder och kristallklart vatten. Men håll ordentligt i barnen när ni är i städerna. Det är vänstertrafik och de kör som galningar!

Vad kostar det?
Vinterresa med två veckors boende på trestjärnigt hotell All Inclusive, kostar ca 75 000 kronor.


Reseberättelse:
Läs om familjen Osmundsens drömresa »

Senast uppdaterad 2014-09-18
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se